שתף קטע נבחר

בגלל אינפלציה בגימלים: החיילים יטופלו שוב בצבא

צה"ל החליט לבטל את פרויקט אביב, שבמסגרתו ניתנו שירותי רפואה לחיילי הקריה ותל השומר בקופות חולים אזרחיות. חיל הרפואה טוען כי רופאי המשפחה העניקו גימלים ביד רחבה מדי וכן שירות ברמה גבוהה - דבר היוצר אי-שוויון מול חיילים בבסיסים אחרים. צה"ל: הרופאים אינם מתמצאים בצורכי הצבא היחודיים

שירות רפואי "טוב מדי" ומספר רב של גימלים מחזירים את החיילים למרפאות הצבאיות: חיל הרפואה החליט לבטל את פרויקט אביב, שהפריט את שירותי הרפואה שניתנו לאלפי החיילים המשרתים בבסיסי הקריה ותל השומר. החיילים יחזרו לקבל טיפול במרפאות צבאיות ששופצו.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חדשות בריאות נוספות:

פרסום ראשון: כך יטופלו חולי אבולה בישראל

כוויות קור: מתי חייבים לקטוע את האצבעות?

"שלחנו ילד בריא לצבא - והוא חזר בארון"

 

פרויקט אביב החל ב-2011: החיילים המשרתים בבסיסי הקריה ותל השומר ובבסיסים המסונפים להם החלו לקבל טיפול רפואי בקופות החולים מכבי, כללית, לאומית ומאוחדת, בעקבות תלונות רבות על שירות רפואי ירוד בקצין העיר ובמרפאות הצבאיות וכן תורים ממושכים.

 

רופאי הקופות עברו תדרוך והוסמכו להעניק גימלים ולנפק תרופות והפניות לחיילים, שיכלו גם לקבל שירותי חירום במוקדי הלילה. אלא שכתוצאה מכך טוענים גורמים בחיל הרפואה שמספר הגימלים שקיבלו החיילים מרופאי הקופות היה גבוה - אף פי שלושה מבעבר. בנוסף, נוצרה לדברי צה"ל אי שוויוניות, משום שחיילי המרכז קיבלו שירותי רפואה ברמה גבוהה יותר בהשוואה לשאר החיילים, שהמשיכו לקבל שירותים במרפאות הצבאיות.

 

לפני כחצי שנה החליט חיל הרפואה לבטל את הפרויקט ובמקומו להקים מחדש את מרפאת קצין העיר והמרפאות הצבאיות בבסיסים העורפיים. בקריה ובתל השומר אכן נבנו מרפאות צבאיות חדשות, וכמו כן הוחלט כי מפקדי המרפאות יהיו בדרגת סא"ל בקריה ורס"ן בתל השומר.

 

כל התיקים הרפואיים של החיילים שטופלו בקופות החולים הועברו חזרה לחיל הרפואה, וחיילים שהחלו לקבל טיפול במסגרת הקופה ימשיכו לקבל אותו במרפאות הצבאיות. ההתקשרות עם חברת "ביקורופא" בשעות הערב תימשך, אך בצה"ל מודים כי קיימות תלונות רבות על תורים ממושכים, בעיקר בשבת בערב ובימי ראשון. עם זאת, מבהירים בחיל הרפואה כי הם עורכים ביקורות פתע במרפאות ביקורופא, וכבר דנו בנושא עם הנהלת החברה האזרחית, שהתחייבה להגדיל את מספר הרופאים במרפאות.

 

רופאה בקופת חולים לאומית באזור המרכז מודה בפני ynet כי שיעור פניות החיילים היה גבוה, ושלא ניתנה הוראה להגביל את מספר הגימלים: "כשחייל הגיע אליי וביקש גימלים, מעולם לא סירבתי", היא אומרת. "לא היה לי שום שיקול בעניין, ונתתי חופשי. יצאתי מנקודת הנחה שאם חייל מבקש גימל פה ושם, מגיע לו, ממש כמו שמבקשים חופשות מחלה פיקטיביות. יום פה, יום שם, המערכת לא תתמוטט. מובן שאם מדובר בהיעדרויות חוזרות, המחשב היה מתריע, אבל פה ושם נתתי גימלים חופשי".

 

רופא משפחה משירותי בריאות כללית, מסכים אף הוא כי לא הוגבל במתן הגימלים: "לרוב ידעתי אם החייל 'משחק אותה' כדי להוציא גימל", הוא אומר, "והאמת היא שלא היה אכפת לי. לא עשיתי חשבונות, וזה לא ענייני אם הוא חייל טוב או לא.

 

"אם הוא הגיע עד אליי ולא היה דיווח במחשב על כמות עצומה של גימלים שהוא ניסה לקבל לאחרונה, אז נתתי חופשי. אני לא רואה פסול בלקבל מדי פעם יום-יומיים חופשת מחלה כדי לנקות את הראש ולהטעין מצברים".

 

גורם צבאי בכיר בחיל הרפואה אמר ל-ynet בתגובה כי "לאחר שלוש שנים הפקנו לקחים משיתוף הפעולה עם קופות החולים וראינו שהרופאים לא נתנו מענה מתאים לחיילים. רופאי קופות החולים אינם מתמצאים בצורכי צה"ל ובתפקידים הייחודיים. הם לא עברו הכשרות לטיפול ולניהול מצבי משבר בריאותיים רפואיים ואפידמיולוגיים, לכן החלטנו להרחיב את המרפאות, להגדיל את מספר הרופאים ולהחזיר את הרפואה לצבא.

 

"שיפרנו את השירות, ובמקביל הוספנו מוקד טלפוני של אחיות צבאיות 24 שעות ביממה שמייעצות, מדריכות ובמקרה חירום גם נותנות הפניה מיידית לחדר מיון. אנחנו נערוך ביקורות פתע במרפאות ונדאג לשפר את השירות הרפואי לחיילים כל הזמן". 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה קופל
לא יקבלו עוד טיפול בקופות החולים. בסיס הקריה
צילום: דנה קופל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים