שתף קטע נבחר

הנס של חופית: ילדה אחרי שחלק מרחמה הוסר

נגד כל הסיכויים: חופית מצבקר בת ה-31 ילדה לפני כשבוע בת לאחר שחלתה בסרטן צוואר הרחם. היא עברה ניתוח חדשני שבזכותו הצליחה להרות וללדת לאחר המחלה. פרופ' עוזי בלר מבית החולים שערי צדק שערך את הניתוח: "בשנים האחרונות יש עלייה במספר החולות הצעירות"

כנגד כל הסיכויים: חופית מצבקר ילדה בת לאחר שהחלימה מסרטן צוואר הרחם. היא קראה לתינוקת עדה, על שם המדענית זוכת פרס נובל. "עדה יונת הגיעה להישג כל כך גדול, וגם הבת שלי היא הישג", היא אומרת בגאווה.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

חופית מצבקר חלתה לפני שלוש שנים בסרטן צוואר הרחם. היא חששה מהטיפולים ומאובדן האפשרות להביא ילד לעולם, אבל ניתוח חדשני הצליח לשמר את הרחם. היא נכנסה להיריון במהירות בהפריה חוץ גופית.

 

חדשות בריאות נוספות:

הסרטן הפריד בין התאומים אמיתי ואופיר בני ה-13

הבעיה עם נתרן ומלח ומאילו מזונות כדאי שתתרחקו

מנתח בכיר בהדסה: "בטיחות ההשתלות בבי"ח - בסימן שאלה"

 

"הבת שלי עשתה הישג גדול מאוד" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"הבת שלי עשתה הישג גדול מאוד"(צילום: ירון ברנר)

 

ניתוח חדשני לשימור הפוריות

מצבקר (31) גילתה שמשהו לא בסדר כשעברה בדיקת פאפ שגרתית. "מצאו שם איזושהי בעיה, והתחלתי לעבור בדיקות שנמשכו כמה חודשים. בספטמבר 2011 קיבלתי תשובה חד משמעית שמדובר בגידול בצוואר הרחם, ונכנסתי לשוק", היא מספרת. הרופאים הסבירו לה שיהיה עליה לעבור ניתוח במסגרתו יוסר צוואר הרחם יחד עם הרחם עצמו. המשמעות היא אובדן היכולת להיכנס להיריון.

 

מצבקר דאגה מאד מפני האפשרות הזו. היא החלה לחפש אפשרויות לשימור הפוריות, עד שדודה שלה הפנתה את תשומת לבה לכתבה שהתפרסמה ב"ידיעות אחרונות" בה אישה ילדה בניתוח שביצע פרופ' עוזי בלר מבית החולים שערי צדק. "הגענו אליו, הוא הסביר לנו על הניתוח החדשני והחלטנו ללכת על זה".

 

במהלך הניתוח, הוסר רק צוואר הרחם והרקמות שלידו מגופה של מצבקר. הרחם נותר במקומו, וחובר לנרתיק בתפרים כדי לגשר על הפער שנוצר בהסרת הצוואר.

 

"אצל נשים רבות הרחם בכל זאת נפגע בעקבות הניתוח, ולכן עדיין קיים סיכון שהאישה לא תצליח להיכנס להיריון. אנחנו ממתינים לראות שהווסת חוזרת, ומקווים שהרחם יצליח בכל זאת להחזיק את ההיריון. בדרך כלל ממתינים כשנתיים עד הכניסה להיריון", מסביר פרופ' בלר, מנהל אגף נשים ויולדות בבית החולים שערי צדק ומומחה בגניקולוגיה אונקולוגית.

 

"הניצחון שלי לא מובן מאליו" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
"הניצחון שלי לא מובן מאליו"(צילום: ירון ברנר)

 

נכנסה להריון שנה לאחר הניתוח

האישור למצבקר ניתן אחרי שנה. היא ביצעה הפריה חוץ גופית, הרתה וטופלה כהיריון בסיכון גבוה. לפני כשבוע וחצי, כשהיא בשבוע ה-32, ויום לפני חתונת אחיה, ירדו המים והיא מיהרה למרכז הרפואי שיבא הקרוב לביתה שבגבעתיים. 

 

"ראיתי פעם את עדה יונת בכנס לחינוך והיא כל כך הרשימה אותי. הצלחתי להביא אותה לעולם וזה לא מובן מאליו, כמו הזכייה של עדה יונת בנובל", היא מספרת בהתרגשות. עדה התינוקת מאושפזת כיום בפגייה בשיבא, וצפויה להגיע הביתה בעוד כשבועיים וחצי.

 

"מודעות לסרטן צוואר הרחם"

כיום, היא מבהירה עד כמה הסיפור האישי שלה חשוב עבור צעירות אחרות. "יש המון מודעות לסרטן השד אבל אין מספיק מודעות לסרטן צוואר הרחם. כל אחת צריכה לעשות בדיקת פאפ פעם בשנה. אם לא הייתי עושה את הבדיקה, יכול להיות שהגידול היה מתפשט לרחם ואז הייתי מאבדת את הסיכוי שלי ללדת", היא אומרת. "חשוב לזכור שגם אם חולים, זה לא סוף העולם. צריך לבחור את הרופא הנכון, והנה, אני התחתנתי וילדתי גם אחרי זה".

 

פרופ' בלר. מסביר: "סרטן צוואר הרחם היא בדרך כלל מחלה שלא מופיעה אצל צעירות, אבל בשנים האחרונות יש עלייה במספר החולות שנמצאות בגיל הפוריות. כשתופסים את המחלה בשלב מוקדם, בדרך כלל עושים ניתוח רדיקלי שבמסגרתו כורתים את כל הרחם והרקמות שבצדו, והנשים האלו לא יכולות להיכנס להיריון.

 

"בגלל שגיל ההיריון בעולם המערבי עלה, התחילו לבצע ניתוחים שהם משמרי פוריות, ואחד מהם הוא הניתוח הלא פשוט והעדין שבמסגרתו כורתים רק את צוואר הרחם. בארץ יש רק כ-200 מקרים חדשים של סרטן צוואר הרחם בשנה, וביניהם רק מקרים בודדים שמתאימים לביצוע הניתוח הזה. עד כה בוצעו עשרות בלבד בישראל, שבעקבותיהם רק ארבע נשים ילדו, כולן טופלו בשערי צדק".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
חופית מצבקר ובתה עדה. כנגד כל הסיכויים
צילום: ירון ברנר
פרופ' עוזי בלר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים