שתף קטע נבחר

הפעולה האחרונה של גיל-עד: למה יש ייסורים?

בת-גלים שאער מצאה מערך שיעור שהכין גיל-עד, ושאותו התכוון להעביר בפעולה, בשבת שאליה לא זכה להגיע. הפעולה האחרונה עסקה בסיבה שבגינה באים ייסורים על אדם, ובתכלית חייהם של בני הנוער. ב"בני עקיבא" החליטו להעביר את הפעולה לכלל החניכים בשבת הקרובה

"הרע הוא עובדה שאין להכחישה. ישנו רע, ישנו סבל וישנם ייסורי שאול בעולם... הייסורים באים כדי לרומם את האדם, לטהר את רוחו ולהרחיב את אופק חייו. תפקיד הייסורים לתקן את הפגום באישיותו של האדם ושל העולם... לימדונו רבותינו: 'חייב אדם לברך על הרעה כשם שמברך על הטובה'".

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

ארבעה חודשים חלפו מאז שנרצח עם שניים מחבריו, ותורתו של גיל-עד שער עודנה חיה: עם פתיחת "חודש הארגון" של "בני עקיבא" בסוף השבוע, בחרה הנהלת התנועה להעביר לעשרות-אלפי חניכיה פעולה שנמצאה בין חפציו של הנער מטלמון, שהיה מדריך בסניף עופרים - ואותה לא הספיק לממש.

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

גיל-עד, שנחטף ונרצח בלילה שבין חמישי לשישי, תכנן לשוחח עם חניכיו בשבת הסמוכה על תכלית החיים, תוך שימת דגש על ההווה. הקריאה בשני המאמרים ש"גייס" לצורך כך – "קול דודי דופק" של הרב יוסף דב סולובייצ'יק ו"עכשיו טוב" של בוגר "בני עקיבא" אמיתי קרן – מצמררת.

 

"אחת החידות הסתומות שהיהדות התלבטה בהן משחר קיומה, הוא עניין הסבל בעולם - מדוע ולמה יבואו ייסורים על האדם?" כותב הרב, ומצרף מיד את התשובה: "הייסורים באים כדי לרומם את האדם, לטהר את רוחו ולהרחיב את אופק חייו. תפקיד הייסורים - לתקן את הפגום באישיותו של האדם ושל העולם".

 

תכלית החיים של הנוער

קרן עסק במאמרו בתפיסה שגויה של בני נוער רבים כאילו אין משמעות לחיים בגיל התיכון:

"בלימודים - אין כוח, נשקיע כבר בבגרויות (או אפילו יותר רחוק - בפסיכומטרי), בתורה - נשקיע כבר בישיבת ההסדר, בספורט - נשקיע כשנגיע לצבא וכו'".

 

ועל כך כתב: "אני סובר שאין מנוס מלהילחם נגד תופעה זו ולמגרה מן היסוד... (אדם ש)לא מצליח לחיות את ההווה בצורה מלאה – אזי הוא לא יחיה לעולם... אני מרגיש שאנו לא באמת חיים".

 

כאמור, הפעולה של גיל-עד תפתח את חודש הארגון, ששיאו באופן מסורתי בשבת פרשת "תולדות" (והשנה, לראשונה, ידחה ל"ויצא", כדי למנוע התנגשות עם חג הסיגד שאותו מציינים החניכים יוצאי אתיופיה).

 

לפני כשבועיים, ליל הושענא רבה, השתתפה אמו של גיל-עד, בת-גלים שער, בכנס לימוד שארגנה תנועת הבוגרים של "בני עקיבא", וסיפה כי מצאה את מערך השיעור כשסידרה את חדרו של בנה.

 

דני הירשברג מזכ"ל "בני עקיבא" שמע את הדברים וניגש אל האם, ובעקבות כך קיבל אגף החינוך של התנועה את המלצתו להעביר את הפעולה לכ-70 אלף חניכיה.

 

"אנו פותחים את חודש הארגון שיעסוק השנה לרגל שנת השמיטה ביכולת שלנו להוסיף וליצור צדק חברתי", אמר הירשברג. "המבט שאותו ביקש גיל-עד להעביר לחניכיו על החיים, על הגורל ועל הייעוד, מהווה נדבך חשוב במבט שאנו מבקשים להעביר לחניכינו דרך מצוות שנת השמיטה, אל החיים בחברה צודקת".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות המשפחה
גיל-עד שאער. הפעולה האחרונה לא הלכה לאיבוד
צילום: באדיבות המשפחה
מומלצים