שתף קטע נבחר
 

תושבי ערד חוששים מהתחרדות העיר. צפו

ערד עלתה באחרונה לכותרות בעקבות גל הפיטורים הנרחב בחודש האחרון - אבל זה לא כל מה שמטריד את תושביה. מפניות שהגיעו ל-ynet במייל האדום מצטיירת תמונה שלפיה התושבים חוששים מ"השתלטות" של חסידי גור על נכסי הנדל"ן באזור. יצאנו לשוחח עם תושבים בעיר הדרומית. צפו בכתבה

העיר ערד מתמודדת בתקופה האחרונה עם קשיים חברתיים רבים. האוכלוסייה הוותיקה, ובעיקר הזוגות הצעירים, בורחים ליישובים סמוכים, בין היתר על רקע גל הפיטורים הנרחב בחודש החולף. אלא שבעיה נוספת התעוררה בשנים האחרונות, וקיבלה לאחרונה חיזוק בפניות שהגיעו ל-ynet דרך הדואר האדום: אל הוואקום שנוצר עקב נטישת התושבים נכנסים חסידי גור - ומעוררים חששות בקרב ותיקי העיר. יצאנו לשוחח עם תושבי ערד ולראות כיצד הם מתמודדים עם המצב. צפו בסרטון:

 

 

חסידות גור היא החסידות הגדולה בישראל, ועל פי ההערכות מספר חסידיה בישראל ובעולם מגיע ל-12 אלף בתי אב. מרכז החסידות ממוקם בירושלים, אך יש לה קהילות בערים נוספות כמו בני ברק, אשדוד, בית שמש, תל-אביב, חיפה, חצור הגלילית, קריית גת, עמנואל, פתח תקווה, רחובות וקריית אתא.

 

 

גם בעיר ערד קיימת קהילה לא קטנה של החסידות, שבאחרונה גדלה יותר ויותר. ואולם, תושבי העיר מלינים על כך שחברי הקהילה החלו באחרונה לרכוש דירות בכל חלקי העיר, גם בשכונות חילוניות. לדברי מקסים אוקנין, בעלי משרד לייעוץ אסטרטגי, המהלך הזה "די מבהיל את הציבור - בעיקר את הקהילה הרוסית".

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)

אורי פרי, ממייסדי העיר, מספר גם הוא על בהלה בקרב צעירים ברחבי ערד. "ההשתלטות הזו מבריחה צעירים שרוצים להתיישב פה", הוא טוען. אניטה רוזנבאום, פעילה חברתית, מבהירה - "אנחנו רוצים לחיות בשקט ובשלום איתם", אך מודה כי המגורים לצדם מעוררים לא מעט בעיות.

 

מנציגות חסידות גור לא נמסרה תגובה לכתבה, למרות פניות חוזרות ונשנות של ynet.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
ערד. בדרך להפוך לעיר רפאים?
צילום: אלי מנדלבאום
צילום: אלי מנדלבאום
חסידות גור. נכנסים לוואקום
צילום: אלי מנדלבאום
צילום: אלי מנדלבאום
ערד חסידות גור נדלן נדל"ן
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים