שתף קטע נבחר

שמלה בארץ: 360 שקל. באיביי: ב-34 שקל

מאיה הקימה קבוצת פייסבוק שמציגה מחירי פריטי אופנה שנמכרים בחנויות אינטרנט בישראל, לעומת מחירי פריטים דומים להפליא באליאקספרס ונקסט. ישראל לרוב יקרה במאות אחוזים. החנויות טוענות שבניגוד לצרכן פרטי, יש להן עלויות וגם: זה שתמונת המוצר זהה, לא אומר שזה אותו פריט: "יש שוני: בד ירוד, רמת תפירה נמוכה"

כמו ישראליות רבות, תושבות צפון הארץ, מאיה וחברתה הודיה, הן חובבות מושבעות של שופינג אינטרנטי. כשהבחינו כי פריטים מסוימים שהן מוצאות בקלות באתרי מכר אינטרנטיים מחו"ל, נמכרים בחנויות אינטרנטיות בארץ במחירים גבוהים בהרבה לכאורה, הן החליטו לפתוח קבוצת פייסבוק שמציגה את הבדלי המחירים הללו.

 

>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

לקבוצת הפייסבוק הן קראו צ'יפ LIE והיא מוקדשת לחיפוש פריטים שחנויות אינטרנט ישראליות מוכרות בארץ, וחשיפת המחיר החו"לי של הפריטים האלה, או פריטים דומים להם. בדרך כלל, כמובן, המחיר בחו"ל נמוך בהרבה מהמחיר המוצע באתרי אינטרנט בארץ. את הקבוצה הנשכנית, שחברים בה 6,820 חברים, מתפעלת כעת בעיקר מאיה, סטודנטית מצפון הארץ.

 

אחד הפוסטים שמאיה מעלה בקבוצה ()
אחד הפוסטים שמאיה מעלה בקבוצה

  

היא מעלה פוסטים כמו: "שמלת מקסי שחורה. המחיר בחנות האינטרנטית הפופולרית: פי 3 מ-eBay (איביי)". הבנות מגיבות: מי שקנתה את השמלה באתר הזר, מדווחת כי איכותה טובה. קונה אחרת טוענת שאיכותה לא מהטובות, אך היא מספקת בהחלט. הן כועסות על חנויות אינטרנט ישראליות שמעלות תמונות של פריט אופנה "ישר מאלי (aliexpress מ.ק), כשבתמונה אפשר לראות את מספר החנות" ומוכרות אותה במחיר גבוה בהרבה, אך הן בעיקר שואלות את מאיה איפה אפשר לקנות בזול, פריט יקר שראו בחנות בארץ.

 

זכרתי שראיתי את החולצה ב-35 שקל ב-eBay

מאיה סיפרה ל-ynet כיצד החלה לתת את "השירות" הזה במסגרת הקבוצה. "באחת הקבוצות בפייסבוק, מישהי פרסמה שחולצה מסוימת נמכרת ב-149 שקל. זכרתי שראיתי אותה ב-eBay ב-35 שקלים", סיפרה. "התחלתי לעקוב אחרי העמוד שמפרסם את החולצות ושמתי לב שמוכרים שם תכשיטים בעשרות שקלים, בעוד שאני מוצאת אותם באליאקספרס ב-4-3 שקלים. בהתחלה כתבתי לחנות הזאת בעמוד שלה. הם חסמו אותי והחלטתי לפתוח את העמוד".

 

 

איך את מוצאת את הפריטים?

 

"אם זו אותה תמונה - זה קל. אם הפריט מצולם על דוגמנית זה יותר קשה. לפעמים אני מחפשת באמצעות מילות חיפוש. איכשהו אני מוצאת את זה. בנות שולחות לי שאלות לאינבוקס, שולחות לי קישורים לאתרים".

 

באלו אתרים את ממליצה לקנות?

 

"איביי, אליאקספרס, lightinabox, dresslink. באיביי ואליאקספרס הכי חשוב זה לבדוק את הדירוג של המוכר".

 

החנויות שאת כותבת עליהן לא פנו אלייך?

 

"כיום החנויות לא מגיבות לי. בעבר איימו עלי. באחת החנויות טענו שאני הורסת להם את הפרנסה. שיתבעו אותי על הוצאת דיבה. הסברתי להם שאני לוחצת על העכבר בדיוק כמוהם. עובדה שלא תבעו אותי. אני לא כותבת את השם של החנויות בעמוד, אני רק עושה צילום מסך ושמה לינק.

 

"רק בעדיקה (Adika) כתבו לי תגובה לא מתלהמת. בניגוד לאחרים, עדיקה לא מפרסמים את אותן תמונות שמופיעות באיביי ואליאקספרס, אז קשה לדעת אם זה אותו פריט ובכל זאת, חברה שלי קנתה באליאקספרס שמלה שעולה 40 שקל ובעדיקה - 180 שקל. הן נראות זהות".

 

אולי הסיבה להפרשי המחירים הגדולים, היא שזה לא אותו פריט, לא אותה איכות?

 

"עדיקה כתבו לי שזו לא אותה איכות, לא הזמנתי מעדיקה אז אני לא יודעת מה האיכות. הרי כולם מייצרים את רוב הפריטים בסין. הזמנתי פריטים מסין שבארץ נמכרים ביוקר והאיכות שלהם היתה טובה".

 

מעיל לגבר בחצי מחיר

אז כמה באמת יקר יותר לקנות בארץ, אפילו דרך האינטרנט? הנה דוגמא.

 

מעיל לגבר בחנות אינטרנט ישראלית שנקראית צ'אפלין, מתומחר על-ידה ב-799 שקל.

 

בקבוצה, מאיה מציגה תמונה של מעיל דומה להפליא שמצאה באיביי ב-442.7 שקל.

 



מעיל שנמכר בחנות באינטרנט ישראלית בקרוב ל-800 שקל ()
מעיל שנמכר בחנות באינטרנט ישראלית בקרוב ל-800 שקל

המעיל באיביי. חצי מחיר - לכאורה לאותו מעיל (לפחות לפי התמונה) ()
המעיל באיביי. חצי מחיר - לכאורה לאותו מעיל (לפחות לפי התמונה)

 

שימו לב לתמונה: התמונה שצ'אפלין משתמשים בה, זו אותה תמונה שמופיעה ב-eBay. היתכן ש-eBay משתמשים בתמונה של המוצר המקורי, אבל בעצם מוכרים מוצר אחר? יתכן, אך כיום קל לבלוש אחר מקורן של תמונות. בדפדפן כרום, לחצנו על המקש הימני של העכבר ואז לחצנו על האופציה של: חפש תמונה בגוגל, מצאנו את התמונה ב-eBay ובאתר נוסף אחד בלבד: guylook, ככל הנראה המשווק המקורי של המעיל. 

  

באתר הזה  אפשר למצוא אינדיקציה נוספת למחיר של המעיל מעבר לים: המעיל מתומחר ב-guylook ב-80 דולר, כלומר, בכ-300 שקל, מחיר נמוך אפילו מ-eBay.

המחיר באתר גאי לוק - עוד יותר נמוך מהמחיר באיביי ()
המחיר באתר גאי לוק - עוד יותר נמוך מהמחיר באיביי

   

כיוון שלא קנינו את המעיל, לא נוכל לקבוע חד משמעית שמדובר בדיוק באותו מעיל, אלא רק לומר שמעיל דומה מאוד מאוד למיעל שנמכר בצ'אפלין הישראלית, נמכר בזול יותר בחו"ל.

 

דוגמא נוספת מאותה חנות: קופוצ'ון אוברסייז עם הדפס של מיקי מאוס נמכר בצ'אפלין ב-199 שקל. באלי אקספרס אותו פריט (לכאורה, לפי התמונה בלבד), נמכר ב-87 שקל.

 


 

 

כמה עולה חליפה לפעוט בארץ לעומת חו"ל

לפי מאיה, כל חנויות האינטרנט בישראל יקרות יותר מחו"ל. הנה עוד דוגמא: בחנות "זה-סגנון", מכרו חליפה לפעוט ב-129 שקל, כך מצאה מאיה. לעומת זאת, ב-eBay, כך מצאה, מחיר החליפה נע בין 30.36 שקל ל-64 שקל, תלוי במוכר.

 

אולי ב-eBay מוכרים בעצם חיקוי של החליפה? אולי ב-eBay משתמשים באותה תמונה אך החליפה שמוכרים שם עשויה בכלל מחומרים אחרים וכו'? יתכן בהחלט, אך יש ב-eBay מגוון של מוכרים שמציעים טווח רחב של מחירים לאותו מוצר וגם הגבוה מביניהם לא מגיע למחיר ישראל. האם יתכן שכולם ב-eBay זייפנים?

 

בחיפוש התמונה בגוגל מצאנו אותה גם באתר ההולנדי הזה, שם היא נמכרת ב-21.99 אירו -104.58 שקל. המחיר ההולנדי כבר מתקרב למחיר הישראלי, מה שמציג את החנות "זה סגנון" באור הגון יותר, בכל זאת, פער של כ-24 שקל זה לא פער של כמעט 100 שקל (לעומת eBay). יחד עם זאת, בישראל החליפה עדיין יקרה בכ-23% מהולנד.

 

חליפה חמודה באתר "זה סגנון" ()
חליפה חמודה באתר "זה סגנון"

החליפה נמכרת בשליש מחיר באיביי? ()
החליפה נמכרת בשליש מחיר באיביי?

   

האם בארץ השמלה יקרה פי 10?

בעמוד הפייסבוק של מון אמור, מאיה מצאה שמלה שעולה 360 שקל ונמכרת ב-eBay ב-33.7 שקל. כלמר השמלה שנמכרת בארץ יקרה פי 10.

  

יתכן שזו לא אותה שמלה? אולי, אך השמלה נראית זהה בשתי התמונות. יתכן שמוכרים ב-eBay חיקוי זול או זיוף תחת תמונה של פריט "אורגינלי"? יתכן בהחלט, אם כי למה שמישהו ירצה לזייף שמלה שאינה של מותג מוכר?

   

שמלה במון אמור: 360 שקל ()
שמלה במון אמור: 360 שקל

שמלה באיביי. האם זו אותה שמלה? ()
שמלה באיביי. האם זו אותה שמלה?

 

עוד דוגמא: חולצה במון אמור שתומחרה ב-480 שקל. מאיה מצאה לכאורה את אותה תמונת חולצה ב-eBay ב-100 שקל. מחיר גבוה פי 4.8.

 

יותר זול: שמלה מנקסט עדיף לקנות מנקסט

דוגמא נוספת, מצאה מאיה בחנות The Beauty Bar שמכרה פריטי אופנה דרך מרמלדה מרקט ונסגרה לטענת נציגת החברה. מאיה מצאה את שמלת-החולצה הזאת בגזרת A, שהוצגה בחנות הישראלית (ועדיין מופיעה בעמוד הפייסבוק שלה) באתר הבריטי נקסט (NEXT) ב-64 שקל בלבד. בכמה היא תומחרה בחנות הישראלית? חולצת-שמלה שנראית זהה עלתה שם 209 שקל במקום 279 שקל.

  

יתכן שלא מדובר באותו פריט משום שהתיאור שלו שונה ועקב כך יתכן שאיכות הפריט שנמכר בארץ גבוהה יותר. יתכן גם שמדובר באותו פריט בדיוק. כך או כך, בבריטניה יותר זול לקנות חולצת-שמלה כזאת.

 

 

השמלה: מנקסט, רק שבנקסט היא נמכרה ב-64 שקל ()
השמלה: מנקסט, רק שבנקסט היא נמכרה ב-64 שקל

 

המחיר בנקסט ()
המחיר בנקסט

  

בעמוד הפייסבוק "דברים מיוחדים", מאיה מצאה את שמלת המיני מאוס הזאת ב-99 שקל (מידות 4-2). את אותה תמונה בדיוק היא מצאה באלי אקספרס, מחיר השמלה פה: 11.88-10.28 דולר. חצי מחיר. האם מדובר בזיוף? אולי. האם זה משנה לצרכן הישראלי? לא ממש. זה לא מותג ידוע, זו שמלה שאמורה להיות בשימוש לזמן קצר, אז המחיר הנמוך הוא פקטור חשוב בקנייה.

 

 

 

דברים יפים. שמלה ב-99 שקל ()
דברים יפים. שמלה ב-99 שקל

 
וזה טווח המחירים של השמלה בתמונה באיביי ()
וזה טווח המחירים של השמלה בתמונה באיביי

 

כמה עולות נעליים עם כנפיים?

ב"חנות של איילת", מאיה מצאה נעליים ב-400 שקל. אפשר למצוא אותן באיביי ב-103-130 שקל, כך נטען בקבוצה. 

 

כשאנחנו חיפשנו את הנעליים, בחיפוש לפי תמונה, מצאנו אותן באלי אקספרס ב-97.7 שקל. באתר אחר, בריטי, מצאנו את אותו זוג ב-284 שקל.

 

מהחיפוש שערכנו, ניתן לראות שהמחיר באלי אקספרס נמוך מאוד, כך שיתכן שמדובר בזיוף, חיקוי, או שבאמת ממש אבל ממש זול יותר בסין. אין לדעת. הקונה יחליט אם מתאים לו לקנות במחיר הנמוך הזה, או שמא הוא מעדיף להיות בטוח יותר ברכישה. אפשר לראות שבאתר הבריטי, המחיר גבוה כמעט פי 3 מהמחיר הסיני, אך בכל זאת נמוך ב-29% מהמחיר הישראלי, מה שמעיד שבכל זאת בארץ יותר יקר לקנות נעליים מכונפות כאלה.


הפוסט שעלה בקבוצה ()
הפוסט שעלה בקבוצה

המחיר בבריטניה ()
המחיר בבריטניה

 

 

עדיקה - אותה חולצה או ממש לא?

מאיה מציגה כאמור, גם פריטים מחנות האינטרנט עדיקה. לעומת "מקביליהם" בסין, בעדיקה הפריטים מוצגים על דוגמניות ישראליות. עקב כך קשה לבוע בוודאות שמדובר באותו פריט. זאת למרות העובדה שעדיקה קונה את פריטיה בסין ואת רובם לא החברה מעצבת (אם כי לעיתים קרובות מבקשת שיערכו בהם שינויים שהולמים את הטעם הישראלי).

 

הנה דוגמא מעדיקה. "את החולצה הזו תוכלו לרכוש באלי ב-38 שקל בלבד. בחנות המקוונת הפופולארית ימכרו לכן ב-89 שקל במקום 149 שקל", כתבה מאיה.

 

החולצה הזאת כבר לא נמכרת כנראה בעדיקה. את תמונתה אפשר למצוא בגוגל, אך העמוד ריק. האם זו אותה חולצה בדיוק כמו זו שנמכרת באלי אקספרס? לעולם לא נדע.

 

חולצה שנמכרה בעדיקה במבצע: 89 שקל במקום 149 שקל ()
חולצה שנמכרה בעדיקה במבצע: 89 שקל במקום 149 שקל

המחיר באיביי לחולצה דומה: 38 שקל.  ()
המחיר באיביי לחולצה דומה: 38 שקל.

 

 

לעומת עדיקה, זארה וקסטרו מייצרות ומעצבות את הפריטים שלהן בעצמן (אם כי כולם "מושפעים" מטרנדים וממעצבי על). למרות זאת אפשר למצוא באלי אקספרס מוכרת שמוכרת פריטים של זארה וכן אפשר למצוא באתרים הללו אביזרים דומים לאביזרים של קסטרו (אם כי לא זהים). הנה דוגמא מקבוצת פייסבוק אחרת, קבוצה פופולרית ביותר, "המציאות שלי באיביי (:": שרשרת בקסטרו עולה 79 שקל (ללא מבצע). שרשרת דומה מאוד (לא זהה) נמכרת באיביי בקרוב ל-20 שקל.

 

  

איך מסבירים את התופעה?

ההסברים לתופעה מגוונים. ההסבר הראשון שעולה לראש (והחנויות מכחישות): הפקעת מחירים. נראה שחלק מהחנויות האינטרנטיות הישראליות קונות את הפריטים מאותו ספק ממנו קונים גם המוכרים ב-eBay, או מאותו יצרן שמוכר באלי אקספרס ויתכן שיש גם מוכרים ישראלים שקונים ישירות מ-eBay ואלי אקספרס.

 

נציגת אחת מחנויות האינטרנט אמרה לנו מפורשות שהיא קנתה את הפריטים שהציעה למכירה ישירות מהאתר הבריטי נקסט (NEXT) (מצאנו אצלה גם פריטים מאסוס). כל המוכרים מוכרים בישראל במחיר גבוה ממחירי סין ובריטניה.

  

"אלה חיקויים, אנחנו לא מרווחים הרבה"

יש חנויות שמודות שהן מוכרות את אותו פריט במחיר גבוה יותר בארץ, אך מסבירות זאת בעלויות תפעל ומס. אחרות טוענות שהמוצרים באתרים בחו"ל הם חיקוי, ייצור באיכות נחותה, זיוף. בנוסף, נטען כי בארץ יש לחנויות האלה שירות מצויין ובחו"ל, בטח בסין, קשה לסמוך על השירות, המידות וכו'.

 

אחד הגורמים בשוק הזה כתב ל-ynet שהוא מרוויח אחרי מסים ומשלוח, פחות מ-30% על הפריטים. הוא טוען שיש הבדל בין מוצר שמיוצר בסין לבין מחוצר שמגיע מארה"ב. "אני לא מוריד את התמונות שלי מ-eBay או מאליאקספרס. הן מתקבלות במייל מסודר מהספקים".

 

באלי אקספרס יש זיופים רבים של מותגים מוכרים. למה לזייף פריט שאינו מותג? 

 

"גם מוצר שהוא לא 'מותג' יכול להיות חיקוי, זה שאת לא יודעת של מי החיקוי, לא אומר שזה לא חיקוי. אני הייתי במפעל בסין. הם מייצרים הכל לפי מה שהחברות הגדולות נותנות להם ואז מעלימים 200 חתיכות מהמוצר בלי התווית. הרי יש להם כבר את התבנית, הבד, הצבע, המכשור.

 

"זו הסיבה שמותגים מסוימים מייצרים לבד דגם אחד מכל דבר. ויש המון הסכמים עליהם חתום היצרן כדי שלא ישתלם לו למכור את הדוגמא כדי שיוכלו לשכפל אותה. על איכות משלמים ויש דברים שלא חייבים לקנות באיכות הכי גבוהה. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו".

 

צ'אפלין: "אנחנו קונים גם מאסוס אבל לא מרוויחים הרבה"

בצ'אפלין מסרו בתגובה: "אנחנו רחוקים שמיים וארץ מאיכות הבדים של eBay ואליאקספרס. אמנם אלה אותן תמונות, אבל אין קשר לטיב הבד. גם בסין יש איכויות טובות והכל תלוי מאיפה את קונה וכמה את משלמת לפריט בסין. התמונה נשארת תמיד אותה תמונה, כי זו העתקה מהספקים הטובים שמשקיעים המון כספים בצילומים ובבדים. נדיר שקורה אצלנו שטיב המוצר לא טוב. וחוץ מזה, אצלנו יש מענה טלפוני זמין. אצלנו ניתן להחזיר ולהחליף.

 

"אנחנו משלמים מע"מ ומיסים לכל דבר, כי אנחנו עסק לכל דבר, בניגוד לאדם פרטי ודבר אחרון: גם מכוניות ומוצרי חשמל ניתן לקנות בחול יותר זול ואין מה לעשות. לצערנו המסים בישראל מאוד גבוהים. לדוגמא: איפון 6 עולה בחו"ל 700 דולר כולל מיסים. בישראל 4,200 שקל, אז מה נגיד? אבל אין מה לעשות יש בישראל מיסים יקרים ושירות זה שם המשחק אנחנו משתדלים לתת את איכות הבגד ברמה הטובה שיש ואת השירות ברמה הטובה".

 

אתם קונים מאליאקספרס?

 

"לא ו-90% מהפריטים שלנו הם לא סינים. אנחנו עובדים הרבה עם אסוס, מביאים משם הרבה סחורה".

 

אתה מוכר את הפריט שקנית מסין או מאסוס במחיר יותר גבוה בארץ.

 

"כמובן, אבל הרווח שלי לא מגיע ל-50 שקל. זה שאת רואה סריג באיביי ב-100 שקל ואצלי ב-300 שקל, באסוס הוא עולה 120 אני קונה ב-200 ומשלם עליו מע"מ ומסים. אז אני לא מרוויח הרבה, אבל אנחנו מוכרים מעל 60-50 פריטים ביום".

 

אז למה לי לקנות מכם ולא מאסוס, אני כצרכנית יכולה לקנות ישר מאסוס.

 

"אנחנו תיווך. המוכרים צריכים להרוויח. זמני האספקה שלנו טובים יותר. שם את יכולה לחכות 14 יום, אצלי 5-3 ימים".

 

מון אמור: יש הבדלים מהותיים בין הפריטים

במון אמור שמחו על פניית ynet. בעלת החנות, עידית, מסרה שהיא מקווה "שנאיר את עיני האומה" בעניין הבדלי האיכות. בחברה שלחו לנו תמנות של דגמים שלכאורה נקנו ב-eBay לעומת דגמים שהם מוכרים בחנות. "בדגם הפסים ניתן להבחין בצילום מהצד בעובי הבד. הבד הדק ירוד מאוד שלא 'מחזיק'. ניתן גם לראות בקלות שהשרוול לא בנוי מקשה אחת אלא טלאי שלא מתקבל יפה על הגוף. גם המחשוף אינו וי אלא עגול ולא מחמיא לדגם כפי שאמור להיות לפי התמונה של הדוגמנית" מסרו.

 

שמלה ממון אמור (משמאל) לעומת שמלה מאיבי ()
שמלה ממון אמור (משמאל) לעומת שמלה מאיבי



  

"בדגם הנקודות, הבד של שמלה אחת הוא סאטן איכותי, בעוד שהשני סינתטי ודק ברמה נמוכה. בסאטן ניתן להבחין שהבטנה תפורה על כל השמלה ואילו בדגם מ-eBay היא דקה ולא מכסה את כל שטח השמלה – על הגוף זה נראה רע. כמו כן, במבט על תפירת הכיווצים של השרוול (זה מה שעושה את הלוק של הגזרה הזאת), התפירה בדגם של eBay עלובה בהחלט לעומת השנייה.

 

שמלה במון אמור ושמלה מאיביי. (באדיבות מון אמור) ()
שמלה במון אמור ושמלה מאיביי. (באדיבות מון אמור)

  

"אני לא מדברת על העובדה שיש לנו שירות טלפוני 24/7, ייעוץ סטיילינג אישי חינם, משלוח שניתן לקבל תוך 3 ימים ואחריות מלאה לרכישה וגם חנות פיזית שבה ניתן לרכוש פיזית. כל אלו לא קונים ב-20%".

 

מעדיקה נמסר: "בדיון על השוואות מחירים בין ישראל לעולם בכלל ובין סין בפרט חשוב להבהיר: עד שלא רואים את הפריט במציאות ולא בתמונות ׳דומות׳, קשה ביותר לקבוע כי מדובר בסחורה זהה שרק נמכרת במחיר שונה. גם הבדלים קטנים יכולים להראות שקיים שוני בין הפריטים מבחינת איכות, סוג בד, השקעה בתפירה ובגימור ועוד שלל גורמים מכריעים.

 

:מעבר לכך, לקוחה שרוכשת ב-Adika עושה זאת ללא חשש מתשלומי מכס (בקנייה מעל 75 דולר בייבוא אישי על הצרכן לשלם מסים מ.ק), עם גוף מוכר שניתן לפנות אליו בעברית בכל שעה ולקבל תשובה מקיפה על מצב ההזמנה, וכמובן משלוח מהיר עד 3 ימי עסקים במקרה של שליח עד הבית ועד 14 ימי עסקים בדואר ישראל, ולא התחייבות מעורפלת להגעה תוך 30 יום כנהוג באתרים בסין. מעבר לכל זה, מדיניות התמחור באתר מושפעת מההשקעה העצומה במערכי קניינות, טכנולוגיה, ואמצעי שיווק וכל הגורמים שהופכים את Adika לאתר שמבקרים בו מדי יום 25,000 איש, וקיים בו שיעור יוצא דופן של 70% לקוחות חוזרים״.

  

ב- The Beauty Bar מסרו כי החנות במרמלדה נסגרה, הפריט הוצג במחיר שגוי שכן הוזן אוטומטית מחיר של פריט קודם, וכן מסרו שהפריט לא נמכר והוסר עד מהרה, משום שהוא אזל מנקסט.

 

"מהחנות של איילת" נמסר בתגובה: "מי שיש לו שאלה בנוגע למוצריי מוזמן לפנות אלי באופן פרטי".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים