שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    כך נראית וילה ישראלית שזכתה בתחרות בינל'

    בית מגורים מפואר באשדוד זכה במקום הראשון בתחרות אדריכלות יוקרתית שנערכה בלונדון. צוות השופטים בחר בו, בין היתר, בזכות השימוש המירבי באור ובצל ובקונסטרוקציות החיצוניות שתומכות את המבנה. צפו בתמונות

    בית מגורים מעוצב באשדוד הוא הזוכה במקום הראשון בתחרות האדריכלות היוקרתית "European Property Award" שנערכה החודש בלונדון. מדובר בווילה מפוארת אדירת ממדים, שהגיעה לראש הרשימה בקטגוריית בתים פרטיים. בפרס זכו אדריכלי משרד זהבי אדריכלים שעיצבו את הווילה: הבעלים אליהו זהבי, יהודה זהבי, משה גז ודניאל אוחנה.

     

    כתבות נוספות במדור עיצוב הבית בערוץ הנדל"ן :

     

    הווילה באשדוד. לונדון דווקא כן מחכה לה (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    הווילה באשדוד. לונדון דווקא כן מחכה לה(צילום: שי אפשטיין)

    הווילה, שגודלה 450 מ"ר ובנויה על מגרש ששטחו 600 מ"ר, עומדת בסטנדרטים האדריכליים האירופיים המחמירים ביותר ומעוצבת באופן מהפכני, שלא הותיר אדיש את 70 חברי צוות השופטים. הצוות בחר בווילה לבית השנה באירופה בקטגוריית בתים פרטיים, תוך הדגשת יתרונותיה האקולוגיים ושמירתה על איכות הסביבה. 

     (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

    לדברי האדריכלים, במרבית הבתים בעולם מבקשים להסתיר את קונסטרוקציית העמודים והקורות שלהם, אך כאן הבחירה היא הפוכה. הקונסטרוקציה מקיפה ועוטפת את חללי המגורים, ואף היא בולטת בלובנה על רקע קירות הבית שחופו בגרניט-פורצלן חום.  

     (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

    המבנה הוא בעל צורניות יוצאת דופן. בדומה לעבודתם של הפסלים הקלאסיים שחצבו באבן, נוצר גוש לבן גדול שהפונקציות השונות שבו נוצרו בעקבות החסרת חומר ממנו. הבית מאופיין בניצול מרבי של אור וצל בעיצוב חללי הבית, כאשר השפעות אלו ניכרות בבית כבר במבט ראשון.

     (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)
    גורם חשוב שהשפיע על תכנון המבנה היה מסלול השמש, במטרה להכניס פנימה כמה שיותר אור טבעי. הצורה שיצרה המעטפת באזור הסלון מהווה מעין שער לזריחה, ולאחר מכן אור השמש עוטף את הבית כולו. תכנון החלל סביב אור טבעי, הוא רק חלק מהתפיסה הירוקה שהנחתה את הלקוחות ואת האדריכלים. מערכות המים, הבידוד והגג הסולארי שבווילה הוקמו תוך התחשבות בסביבה ובאקלים.

     (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
    (צילום: שי אפשטיין)

    "בסופו של דבר, אנו שמחים כאשר המבנים שאנו מתכננים משאירים חומר למחשבה", מסכם אדריכל אליהו זהבי, "כל מה שנשאר לומר זה שישראל על המפה, אשדוד על המפה, והאדריכלות הישראלית קפצה מדרגה".

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שי אפשטיין
    הווילה באשדוד. שטח של 450 מ"ר
    צילום: שי אפשטיין
    מומלצים