שתף קטע נבחר

שיר הודיה לעשבי תיבול

בחג ההודיה אנחנו מותקפים בעשבי תיבול מיוחדים שלא רק מעטרים את מאכלי החג אלא גם מעניקים סגולות בריאות. קבלו מדריך תבלינים ששווה תודה

הרוזמרין הוא אגדה אמיתית. על פי המסורת הנוצרית, מרי הבתולה השליכה את החלוק הכחול שלה על שיח הרוזמרין שפרחיו היו בצבע לבן. הפרחים נצבעו כחול ומשם מגיע השם-רוז-מרי.

 

מאז ומעולם שימש הרוזמרין כעשב מרפא. היוונים והרומים הקפידו לעטר את ראשיהם ולבשם את בתיהם בענפי רוזמרין. הצמח המחטני הזה, שריחו מתשלט על הסביבה, הוא אחד מעשבי המרפא המעטים בעלי יכולת נוגדת חימצון גבוהה. הוא נבדק ונמצא כיעיל בהורדת מפלס הלחץ הנפשי, ויכול לעזור במניעת אלציהיימר ומחלות סרטן. בגלל יכולתו האנטי חימצונית הוא טוב מאוד גם לעור ומחזיר את הגלגל מהנזקים העצומים שקרני ה-UV עושים. הרוזמרין טוב גם לשיפור הזיכרון, לאנשים אחרי שבץ מוחי או למניעתו, הוא מוריד את הצטברות טסיות הדם.

 

במטבח הוא יכול לשמש כתה, כתוספת לתפוחי אדמה או בשר. כרוב וכרובי ניצנים גם הם הולכים יחד נהדר, ואפילו על לחם הרוזמרין מוסיף ניחות וטעם נהדר. כדי ליהנות לחלוטין מיכולתיו הרפואיות יש לצרוך אותו כשמן מרוכז. חשוב לדעת איזה סוג לקנות ומאיזו חברה, מאחר ויש הרבה חברות המייצרות שמן ללא תמצית טובה של העשב.

 

 ( צילום: shutterstock ) ( צילום: shutterstock )
( צילום: shutterstock )

 

המרווה מגיעה אלינו מהמטבח האיטלקי שם היא משמשת ככלי עזר למנות רבות וטעימות. היא הולכת נהדר עם מנות פסטה, חצילים מבושלים, בשר ועוף במשרה לפני הצליה.

 

למרווה יש יכולות בשיפור הזיכרון ושיפור מצב נוירולוגי כזה או אחר, אבל גם לעזור לגרון כואב ובעיות לב. היא יכולה להקל על מחלות עור כמו אקזמה, פסוריאזיס ועוד, על ידי מריחת מיצוי בשמן על המקום הנגוע.


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

התימין הוא צמח אשר שימש מעל 5,000 שנים לצורכי בישול, אבל יכולתו האנטי דלקתית היא שמעניקה לו יתרון בריאותי. הוא מגן על השיניים מפני עששת, בעיקר אצל קשישים או מתבגרים עם גשר.

 

הוא מכיל תיימול, שזה חומר חזק אשר משמש כנוגד חימצון בגוף ומגן עלינו ממחלות קשות והזדקנות מהירה. והוא גם עוזר במצבי הרפס השפתיים, דלקות שתן וקוליטיס. כמובן שגם פה צריכתו כתרופה טבעית חייבת להיות במיצוי טוב ואיכותי.

 

במטבח אפשר להשתמש בו מעל ירקות שורש מכל מגוון אפשרי, במטבלים וכרוטב לסלטים. הניחו צרור מעל תבשיל קדרה כלשהו ותדהמו מהתוצאה המדהימה.

 

מילות סיכום לצמחי מרפא אלה - אם אתם משתמשים בהם טריים (מומלץ ביותר) חשוב לקנות אורגני או לא מרוסס במקום שאתם סומכים עליו. כדאי לגדל בגינה, מאחר והגידול מאוד קל וזה נעים וזמין. אם אתם קונים לצרכי מרפא, התייעצו עם מומחה כדי לדעת לבחור טוב ונכון את המיצוי הטוב ביותר עבורכם. השתמשו בהם כמה שיותר ובכמה שיותר מנות, זה יוסיף טעם ובריאות לצלחת שלכם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
טעם ובריאות
צילום: shutterstock
מומלצים