שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    בירה ישראלית - מהטובות בעולם

    2 בירות של מבשלת אלכסנדר זכו בתחרות "פרסי האוסקר" של תעשיית הבירה העולמית בגרמניה. הברומייסטר: "הישג גדול לתעשייה המקומית שהבירה שלנו עומדת בשורה אחת עם מיטב הבירות מרחבי העולם"

    כבוד ישראלי: מבשלת הבירה "אלכסנדר" הישראלית זכתה ב-2 מדליות זהב בתחרות הבירה החשובה בעולם. יורופיאן ביר סטאר ( European Beer Star) שמתקיימת מדי שנה בנירברג בגרמניה מכונה "אולימפיאדת הבירה" ולא בכדי; זוהי אחת מתחרויות הבירה הגדולות ומרובות המשתתפים בעולם, עם 50 קטגוריות שבהן 1,1613 בירות ממאות מבשלות ו-42 מדינות מתחרות על מקום ועל הפרס.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    105 השופטים מרחבי העולם בוחרים את הבירות הטובות ביותר לאחר סדרה של טעימות עיוורות ומעניקים למצטיינות שביניהן מדליות זהב, כסף וארד. הם זיכו את בירת "בלונד" של מבשלת אלכסנדר במקום הראשון בקטגוריית אייל זהוב בסגנון אנגלי (English Style golden ale) וכן את "אלכסנדר בלאק" שהגדילה לעשות וזכתה בפעם השנייה ברציפות בקטגוריית הפורטר (Baltic style porter). שתי הבירות גברו כל אחת בקטגוריה שלה על יותר ממאה מתחרות.

     

    זכו באוסקר של הבירות. משמאל: אורי שגיא ויורם ירזין ממבשלת "אלכסנדר" (צילום: יחסי ציבור ) (צילום: יחסי ציבור )
    זכו באוסקר של הבירות. משמאל: אורי שגיא ויורם ירזין ממבשלת "אלכסנדר"(צילום: יחסי ציבור )

     

    "במקרה של התחרות הזו, הדגש הוא תמיד על בירה - הטעם עצמו ורק הטעם. לא תוויות, לא גימיקים. זה הישג גדול לא רק לנו, אלא לכל סצינת הבירות

    הישראלית הצעירה. יש לנו בישראל את האוכל הכי טעים בעולם ויין מעולה. עכשיו גם הבירה שלנו עומדת בשורה אחת עם מיטב הבירות מרחבי העולם", אומר בגאווה אורי שגיא, מבעלי המבשלה והברומייסטר.

     

    "אלכסנדר" הוקמה לפני כ-6 שנים ליד שפך נחל אלכסנדר (שעל שמו היא קרוייה) בעמק חפר. שגיא, אל"מ במיל. וטייס מסוקי קרב בחיל האוויר, החל להתעסק לפני יותר מ-20 בבישול בירה כתחביב. לאחר שיצא לגמלאות מהצבא הקים את המבשלה. בין שותפיו - המסעדנים יורם וארי ירזין. בסצינת בירות הבוטיק המקומית, "אלכסנדר" הייתה לאחת השחקניות המובילות בתחום תוך זמן קצר.

     

    המבשלה מנפקת מדי שנה בירה חדשה למבחר ושגיא מספר שהם עובדים כעת על הכנת לאגר בסגנון גרמני, לאחר שמוקדם יותר השנה נוצרו בירות יחד עם מגזין בלייזר וכן בירה אורגנית.

     

     

    בימים אלה הם עובדים על בירות נוספות כדוגמת לאגר בסגנון גרמני. "התכנון הוא להוציא כל שנה בירה אחת חדשה". העונתית בלייזר ואחר כך בירה אורגנית.

     

     

     (צילום: יחסי ציבור ) (צילום: יחסי ציבור )
    (צילום: יחסי ציבור )

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים