שתף קטע נבחר

חדה ב-UHD: טלוויזית פנסוניק AX800

תצוגה יפה, רזולוציה גבוהה ומנגנון שדרוג תמונה מצוין הופכים את ה-AX800 לאחת הטלוויזיות הטובות שראינו השנה. מצד שני המעבד חלש והתלת ממד מיושן. האם יש הצדקה למחיר של 22 אלף שקלים?

מגוון טלוויזיות ה-4K גדל מחודש לחודש וישראל לא נשארת מאחור: פנסוניק השיקה מוקדם יותר השנה את הסדרות החדשות של החברה, וביניהן את ה-AX800 - טלוויזית לד Ultra HD עם מעבד משושה ליבות, מצלמה מובנית ושלט חכם.

 

נאה להתבונן 

ה-AX800 היא טלוויזה מרשימה לכל הדעות. בעובי 45 מילימטר היא לא המכשיר הכי דק שתראו, בוודאי שלא עם הסטנד העצום שמגדיל את עומקה לכמעט 30 סנטימטר, אך הזווית המעט נטויה כלפי מעלה שלה ומסגרת האלומיניום העדינה גורמים לה להיראות דקה מכפי שהיא.

 

בחלקה העליון מסתתרת בתוך גוף המסך, מצלמה וידאו המסוגלת לצלם ב-Full HD, אותה ניתן להעלות מתוך המסך במקרה הצורך. המצלמה מאפשרת לבצע שיחות סקייפ, כשישנו מיקרופון מובנה במסך ובשלט החכם. 

לשדרג את התמונה

לדגם זה מסך בגודל 58 אינץ', המסוגל להציג תמונה בתקן Ultra HD שהוא 3840x2160 פיקסלים, קצת פחות מתקן ה-4K הקולנועי ופי 4 מ-Full HD. למסך מעבד תמונה במהירות 2,400 מגה הרץ המאפשר להחליק את התמונה מה שנותן לה מראה כאילו באמת צולמה בקצב פריימים גבוה יותר.  

 

טלוויזיות רבות מבטיחות לשדרג את התמונה לרזולוציה כזו או אחרת, אך לרוב לא מספקות את הסחורה. שמחנו לגלות שמנגנון ה-4K Fine Remaster באמת משדרג כל מקור וגורם גם לעלוב שבשידורי הטלוויזיה בישראל להיראות מעולה. ערוצי יס, נשיונל ג'יאוגרפיק הרגיל, אפילו ערוץ 2. כולם נראו חדים ועשירים בצבע על המסך הגדול.

 

 

קשה בחושך

דגם זה תומך בתקן המוכר THX המבטיח כי הצבעים המוצגים על המסך, יראו בדיוק כפי שהבמאי התכוון. עם זאת, שמנו לב שככל שהתרחקנו מהגדרת הצבע הסטנדרטית והתקדמנו אל ההגדרות המתקדמות כמו True Cinema ו-THX, כך התמונה הפכה דווקא לחשוכה יותר.

 

הצבעים אמנם הפכו ליותר מדויקים והטווח הדינמי עלה, אבל בסצינות חשוכות התקשינו לראות את הפרטים המוצללים. המקצוענים שביניכם ישמחו לגלות כי ניתן לבצע התאמה אישית מלאה, כשישנה שליטה מדויקת על מגוון פרמטרים לכל גוון וגוון.

 

  

Ultra HD

כמעט כמו בכל מסך אחר של -4K, גם בתכונת העל בדגם זה אין הרבה שימוש. אז כמו תמיד צפינו בדוגמאות שיוצרו במיוחד עבור המסכים של החברה, וצולמו על ידי מצלמות החברה, והתוצאה כצפוי לא פחות ממרהיבה.

 

 

הבעיה כמו תמיד, היא שאין תוכן שאפשר להציג על המסך המהולל, אלא אם מצאתם תוכן להדגמה כמו בערוץ המובנה במכשיר ששמו Panasonic 4K Channel או שיש לכם מצלמה משלכם התומכת בתקן.

 

בתערוכת IFA שנערכה בספטמבר השנה, הצהירה התאחדות הבלו ריי האחראית על הפורמט המצליח שעד סוף שנת 2015 יהיה ניתן לרכוש סרטי קולנוע רגילים בתקן 4K ו-UHD ושנגן חדש התומך בתקן יהיה זמין לרכישה גם כן. תוכן ב-4K לא רק מוצג ברזולוציה שהיא פי 4 יותר גבוהה מ-Full HD, אלא גם מכיל טווח צבעים רחב יותר, וכל זה דורש יותר נפח. על פי החברה הסרטים יגיעו על הדיסקים הרגילים המכילים 50 גיגה כשתוכנם יקודד בפורמט החדש והדחוס H.265, ועל דיסקים חדשים גדולים יותר.

 

תלת מימד ועייפות העיניים

בשונה מבעבר, בסדרה זו פנסוניק עשתה שימוש בתלת מימד בשיטה האקטיבית. הבעיה היא שהיא השתמשה בטכנולוגיה שהייתה נפוצה לפני שלוש שנים וזה ניכר. תדירות רענון התמונה צונחת למקסימום של 120 הרץ, כלומר 60 תמונות לכל עין כל שנייה - מהירות הנחשבת איטית במיוחד. התוצאה: משקפיים מהבהבים ועייפות בעיני הצופה. בנוסף, אם התוכן הוא במקור תמונה זו לצד זו (SBS) תגלו אפקט שינון מטריד בכל פעם שישנה תנועה מהירה על המסך.

 

 

המשקפיים האקטיביים דורשים מקור מתח, ובמקרה זה הם מגיעים עם סוללת ליתיום חד פעמית שלא ניתן לטעון. מד הסוללה מוצג על המסך כאשר מחברים את המשקפיים אליהם, וכשהיא חלשה, נוצר נתק לסירוגין ללא התראה מוקדמת. אם הסוללה נגמרת תצטרכו לקנות חדשה.

 

שיטה זו, כמו השיטה הפאסיבית, עובדת כראוי רק מול המסך. כל זווית אחרת גורמת לתמונה להיראות שטוחה ואף מעט מעוותת. אם אכן עמדתם בכל הדרישות, העומק נאה ביותר, והצבעים נשארים נאמנים למקור אך המסך אינו מגביר את בהירותו כראוי כדי לפצות על כהות המשקפיים.

 

חכמה אבל לא גאון

פונקציית נגן המדיה מאפשרת להפעיל סרטים מהתקן זיכרון המחובר ב-USB, או דרך הרשת הביתית, כשישנה תמיכה בתרגום לעברית - משהו חדש בסדרה זו של מכשירי פנסוניק. הגישה אל הסרטים נוחה וברורה, כשהם מוצגים כתיקיות רגילות. בנוסף, ניתן לגשת אל התקני הזיכרון המחוברים לטלוויזיה, ולהעתיק מידע אליהם ומהם דרך המחשב.

 

 

ההנחיות הקוליות, שלט המגע, התפריט החכם, כל אותם דברים שיצרניות המכשירים הללו אוהבות לשים כדי להעלות את המחיר, התגלו, כצפוי, כמיותרים למדי.

 

השליטה הקולית, הפונקציה להצגת מידע כשמתקרבים אל המסך, המצלמה המובנית, הזרמת המידע מהסמארטפון למסך, כל אותם דברים שנראים טוב על הנייר – היו יכולים להיות שימושיים, אילו רק המעבד האחראי על הפעלתם היה חזק במידה הראויה. המעבר בין כל מסך, התגובה בין כל לחיצה, איטית ומתישה. המעבד המובנה במסך זה חלש מדי מכדי להפעיל כראוי את כל התכונות המתקדמות, וזה גורם לחווית השימוש להיות בינונית למדי.

 

ל-AX800 שלושה חיבורי HDMI 1.4 ועוד חיבור HDMI 2.0 עבור תכני 4K ב-60 פריים לשנייה שאגב, תומך במרחב הצבעים 4:4:4 שהוא רחב במיוחד. עם המסך תקבלו ארבעה זוגות משקפיים, שלט רגיל ושלט חכם.

 

כדאי?

לאורך כל הבדיקה התקבעה ההרגשה שה-AX800 הוא בפירוש אחד המסכים הטובים ביותר בשוק בקבוצת המחיר שלו, עם איכות תמונה מעולה ואפשרויות מתקדמות.

 

אך נראה שפנסוניק דחפה את כל התכונות שמצאה מבלי לגבות אותם במערכת הפעלה טובה או בחומרה המסוגלת לתפעל אותם כראוי וזה ירתיע את רוב המשתמשים מבכלל להתייחס לתוכן הנוסף.

 

22,000 שקלים עם 5 שנות אחריות מיורוקום הוא מחיר סביר, לאור העובדה כי ישנה תמיכה ב-UHD וב-THX בפרט. את המחיר בחו"ל עדיף שלא תדעו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרהיבה וחדה ב-UHD - פנסוניק AX800
מומלצים