שתף קטע נבחר

אחרי הטבח בפקיסטן: הוצאות להורג חוזרות

טבח הילדים בפשוואר הוביל את המדינה המוסלמית להסרת ההשהיה על תליית מורשעים בטרור. זה שש שנים שלא הוצא פקיסטני להורג במסגרת הליך אזרחי. צעד הממשלה צפוי לערער את הסכם הסחר עם האיחוד האירופי

פקיסטן עדיין מתאוששת מפיגוע הטרור הקטלני שאירע אתמול וגבה את חייהם של 141 בני אדם, בהם יותר מ-130 ילדים, והיום (יום ד') מפרסם משרד ראש הממשלה צעד ראשון להגברת המאבק בטליבאן: תוסר ההשהיה שהוטלה על עונשי מוות במקרים הקשורים לטרור במדינה.

 

עוד חדשות בעולם :

מישל חשפה: DJ אובמה אין דה (ווייט) האוס

להקטין את הצ'יפס? מחסור במקדונלד'ס ביפן

רוב האמריקנים בעד העינויים של ה-CIA

 

המתקפה על בית הספר הצבאי בפשוואר, שנחשבת לפיגוע הטרור הקטלני בהיסטוריה של פקיסטן, הובילה לתחושת סלידה נרחבת בציבור במדינה וברחבי העולם. מנהיגים פוליטים וצבאים הבטיחו למחוק את זכר הארגון האיסלאמיסטי הקיצוני שגרם למותם של אזרחים רבים בשנים האחרונות. 

כתמי דם על רצפת כיתה בבית הספר הצבאי בפשוואר (צילום: AP) (צילום: AP)
כתמי דם על רצפת כיתה בבית הספר הצבאי בפשוואר(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
"ראש הממשלה אישר להחזיר את ההוצאות להורג בתיקים הקשורים בטרור", אמר נציג ממשרדו של רה"מ נוואז שריף. עונש מוות בתלייה עדיין מופיע בספר החוקים הפקיסטני ושופטים ממשיכים לגזור עונשי מוות על מורשעים, אך בפועל מאז 2008 לא בוצעו הוצאות להורג אזרחיות. רק אדם אחד הוצא להורג מאז - חייל שהורשע בבית משפט צבאי ונתלה בנובמבר 2012.

 

ארגון אמנסטי מעריך כי בפקיסטן ישנם יותר מ-8,000 נידונים למוות ורובם כבר התייאשו מתהליך הערעור. התומכים בעונש מוות במדינה המוסלמית טוענים כי מדובר בדרך היעילה ביותר להתמודד עם החמושים הקיצוניים.

ילדים מתפללים להחלמת הפצועים בפיגוע  (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ילדים מתפללים להחלמת הפצועים בפיגוע (צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

מערכת בתי המשפט בפקיסטן איטית להחריד ותיקים נגררים לעתים במשך שנים. השופטים מסתמכים לרוב על עדויות ואין כמעט מנגנון הגנה לשופטים או לתובעים. כלומר, קשה לתבוע תיקי טרור וקיצוניים יכולים להפחיד עדי ראייה ועורכי דין עד כדי ביטול האישומים.

 

גם לאחר שהחמושים נמצאים כבר מאחורי הסורגים, הם משוחררים זמן קצר לאחר מכן בערבות או יכולים להמשיך בפעילויותיהם מתוך בית המעצר. מוקדם יותר השנה אזרח בריטי שהורשע בחילול הקודש נורה למוות על ידי סוהר.

מסתכן בערעור הסכם הסחר עם האיחוד. שריף (צילום: AP) (צילום: AP)
מסתכן בערעור הסכם הסחר עם האיחוד. שריף(צילום: AP)
 

בספטמבר הורה שופט לתלות אסיר בשל רצח שביצע ב-1996 אולם גזר הדין מעולם לא בוצע.

בחודש יוני 2013 ממשלתו החדשה של שריף הסירה את ההשהיה בניסיון להיאבק בקבוצות החמושות.

 

אולם שבועיים לאחר מכן הכריזה הממשלה כי ההוצאות להורג לא יבוצעו על רקע מחאה ציבורית של ארגוני זכויות אדם. גורמים באיחוד האירופי טענו בשנה שעברה כי אם פקיסטן תחדש את ההוצאות להורג, הדבר יסכן את ההסכם הסחר שחתמה עם הגוש האירופי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים