שתף קטע נבחר

חוקרים גילו: למה בשר אדום גורם לסרטן?

במשך שנים יודעים המדענים כי קיים קשר בין צריכת בשר אדום לבין תחלואה בסרטן, אך המנגנון נותר לא מפוענח. מחקר חדש מגלה כי מולקולת סוכר הנמצאת בבשר תורמת לתהליך דלקתי בגוף - ולהתפתחות גידולים סרטניים

צריכת בשר אדום מקושרת לסרטן, בשל כימיקיל שהבשר מכיל ואינו טבעי לגוף האדם, כך אומרים מדענים. מחקרים שנערכו בעבר קשרו בין בשר אדום לכמה סוגי סרטן שונים, ובייחוד סרטן השד, הערמונית, השחלות, המעי והריאות.

 

כעת טוענים חוקרים מארצות הברית כי מצאו את האשם בקשר - מולקולת סוכר בשם Neu5Gc הנמצאת בבשר בקר, חזיר וטלה.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

בריא לאכול בשר?

ארגון בריאות ענק בארה"ב: תזונה בלי בשר - בריאה יותר

בשר? בריא לגוף. דגנים? גרועים מסוכר

כמו האדם הקדמון: תפריט של בשר והמון כולסטרול

 

בעת אכילת הבשר, הגוף מתייחס למולקולה הזאת כאל רכיב זר, ומערכת החיסון תוקפת אותו. הדבר מוביל לתהליך דלקתי בגוף, אשר לאורך זמן עשוי לתרום להתפתחות גידולים סרטניים.

 

תהליך דומה מתרחש כששותים חלב עשיר בשומן וכשאוכלים גבינות מסוימות וביצי דגים - כל אלה מכילים אותה מולקולת סוכר שהחוקרים מזהירים מפניה. מולקולה זאת נמצאת באופן טבעי אצל רוב היונקים אך לא בגופם של בני אדם, דבר המעמיד אותם בסיכון מיוחד.

 

בעבר האמינו חוקרים כי בשר אדום עלול לגרום לסרטן בשל כימיקלים מסרטנים הנוצרים בתהליך הצלייה. עם זאת, צליית עוף ודגים מייצרת אותן מולקולות סרטניות כמו בבשר אדום - ובכל זאת הם לא נמצאו כמעלים את הסיכון לתחלואה בסרטן. החוקרים טוענים כי מולקולת הסוכר אינה נמצאת בעוף ובדגים, מה שעשוי להסביר את העניין.

 

מולקולת הסוכר שבבשר מתפקדת כמו סוס טרויאני, אומרים החוקרים. היא הופכת לחלק מהתאים בגופנו אך הגוף מגיף אליה כמו אל פולש זר.

 

חשוב לציין כי החוקרים טוענים שהמולקולה מעלה את הסיכון לסרטן, אך כמובן אינה מהווה את הגורם היחיד למחלה.

 

כחלק מהמחקר, האכילו החוקרים שתי קבוצות של עכברים במולקולת הסוכר. קבוצה אחת הכילה אותה באופן טבעי, ומקבוצה אחת הוציאו את המולקולה באמצעות הנדסה גנטית, כדי לחקות את הביולוגיה של הגוף האנושי. העכברים אשר המולקולה הוצאה מגופם חלו בסרטן בשיעור הגבוה פי חמישה יותר מאשר העכברים הרגילים, אף שלא נחשפו לחומרים מסרטנים.

 

בעקבות כך, משערים החוקרים כי החוליה המקשרת ישירות בין הבשר למחלה היא מולקולת הסוכר Neu5Gc, וייתכן שהיא אף גורם הקשור במחלות דלקתיות אחרות כמו סוכרת מסוג 2.

 

החוקרים אינם ממליצים להימנע לחלוטין מבשר אדום, המהווה גם מקור לחלבון ולרכיבים תזונתיים אחרים, ומקווים כי תוצאות המחקר שלהם, אשר פורסמו באתר ה-National Academy of Sciences, יובילו למציאת פתרון אחר, כגון תרופה שתסתור את פעולת המולקולה או גידול בשר שיש בו כמויות קטנות יותר שלה.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מולקולת הסוכר שבבשר מתפקדת כמו סוס טרויאני
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים