שתף קטע נבחר

רוכשי דירות בחדרה הפגינו נגד גינדי השקעות

דיירים מהבניין הצמוד לזה שבו קרסו המרפסות לפני שנה בחדרה, הפגינו מול משרדי החברה היזמית בר"ג בדרישה לבטל את חוזי המכר. בשנה החולפת שילמה גינדי השקעות לדיירים שכ"ד של 7,500 שקל, וכעת הם היו אמורים לקבל את המפתחות לדירות. גינדי השקעות: "התייחסנו לדיירים באופן הומני"

פרשת קריסת המרפסות בחדרה  שוב בכותרות: כ-20 רוכשי דירות בבניין מגורים ברחוב נחל פרת 3 בפרויקט "גינדי פארק חדרה", הסמוך לבניין שבו אירע מחדל קריסת המרפסות לפני מעט יותר משנה, הפגינו היום בצהריים (ג') נגד היזמית, חברת גינדי השקעות, מול משרדיה ברחוב מנחם בגין ברמת גן.

 

 

רוכשי הדירות טענו כי הם תובעים את החברה ודורשים לבטל את ההסכם איתה, ומבקשים את כספם בחזרה. בהפגנה הם נשאו שלטים שלשונם: "מנכ"ל גינדי איך אתה ישן בלילה?", "גינדי - החסכת וגם זרקת?", ו-"let my people go". בשנה החולפת שילמה גינדי השקעות לדיירים הבניין שלא נפגע שכר דירה חודשי של 7,500 שקל עבור דירה חלופית, וכעת הגיע המועד שבו אמורים הדיירים לקבל את המפתחות לדירות - אחרי שעברו בדיקות תקינות.

 

 

"אנחנו לא מוכנים לחזור לדירות שלנו", הסביר ל-ynet סער דר, אחד הדיירים. "3 ימים אחרי קריסת המרפסות יצאנו מהדירות הסמוכות בצו של העיריה, ומאז התגלגלנו למגורים ארעיים במלון ובדירות במימון החברה. אבל כעת הם מתכוונים להפסיק את המימון - ולא תהיה לנו אלטרנטיבה".

 

חיים, דייר נוסף, בבניין הוסיף כי "ברגע שהבניין לידנו קרס, בדקו גם את הבניין שלנו ומצאו שהוא מבנה מסוכן. פינו אותנו לבתי מלון ולדירות חלופיות, אבל עכשיו החברה הודיעה לבית משפט שלא עוד - ואין לנו לאן ללכת. אני אב ל-4 ילדים, משלם משכנתא בגובה של 3,800 שקל לצד שכירות יקרה. אני לא יודע איך אתחיל מחדש".

מפגינים נושאים שלטים מול משרדי החברה היזמית, היום (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
מפגינים נושאים שלטים מול משרדי החברה היזמית, היום(צילום: גלעד מורג)

גינדי השקעות: "מתייחסים לדיירים באופן ההומני ביותר"

נזכיר כי בדצמבר 2013 קרסו המרפסות בפרויקט "גינדי פארק חדרה" בשכונת הפארק במערב חדרה, שאותו יזמה חברת גינדי השקעות ובנתה חברת אורתם מליבו. לאחר הקריסה עיריית חדרה הכריזה עליו כבניין מסוכן ופינתה את המשפחות שכבר אכלסו אותו. בנוסף, העירייה פינתה בניין נוסף באותו פרויקט - שבו אמנם לא קרסה מרפסת - מחשש לבטיחותו, וגם לו הוציאה העיריה צו מבנה מסוכן ופינתה ממנו את הדיירים, שעברו להתגורר בבית מלון.

 

זמן קצר לאחר הפרשה יצאו 36 מתוך 38 הדיירים בבניין הצמוד בדרישה לבטל את חוזי המכר, לאחר ששילמו עליהן מעל 33 מיליון שקל. בהודעה לבורסה שפרסמה אז גינדי השקעתו נכתב כי "נראה כי לא עומדת לדיירים הזכות לביטול ההסכמים".

 

יצוין כי לפני כחודשיים וחצי העבירה המשטרה לפרקליטות מחוז חיפה את חומר החקירה בפרשת קריסת המרפסות, ובמשטרה אמרו ל-ynet כי יש "ראיות רבות וטובות" שעל בסיסן תוכל הפרקליטות לקבוע אם להעמיד לדין את האחראים לקריסה. במהלך החודשים מאז הקריסה נחקרו תחת אזהרה כ-30 איש, בהם מנכ"לי החברות גינדי השקעות ואורתם מליבו, כמו גם עובדים ברמת השטח. עם זאת, ציינו במשטרה כי החקירה נמשכת.

 

מחברת גינדי השקעות נמסר בתגובה: "חברת גינדי השקעות התייחסה לדיירים בבניין שלא נפגע באופן ההומני ביותר, והלכה לקראתם בכל בקשה, כולל תשלום שכר דירה חודשי קבוע בסך 7,500 שקל במשך שנה. לפני כשבועיים פנה אורי לוי, מנכ"ל משותף בחברת גינדי השקעות, לדיירים בבקשה להיפגש עמם באופן אישי ולבחון דרכים למציאת פתרון מקובל על כל הצדדים בדרכי נעם. הדיירים סירבו להצעה זו. בימים אלו דיירי הבניין השני קיבלו מפתחות לדירותיהם, וזאת הודות לדיאלוג פורה ומוצלח בין הצדדים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד מורג
רוכשי הדירות מפגינים היום בצהריים מול משרדי גינדי השקעות
צילום: גלעד מורג
צילום: אלפי שאולי
שלטים שהונפו בעת ההפגנה
צילום: אלפי שאולי
מומלצים