משרד הפנים מקדם רפורמה בתמ"א 38
במסגרת השינויים שמתכנן שר הפנים, גלעד ארדן, בתוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה, ניתן יהיה להוציא לפועל מיזמי תמ"א 38 בבניינים שנבנו אחרי 1980 וגם במבנים ציבוריים שאינם מיועדים למגורים
שר הפנים, גלעד ארדן, הודיע היום (ג') כי הוא מוביל שינוי בתוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה (תמ"א 38). לדבריו, התוכנית החדשה אמורה לעודד את הרשויות המקומיות לבנות דירות בהישג יד להשכרה, להרחיב את תחולת תמ"א 38 גם על מבנים שנבנו החל מ-1980 וכן להחיל אותה על מבנים שאינם מיועדים למגורים.
כתבות נוספות על תמ"א 38 בערוץ הנדל"ן :
- תמ"א 38 בר"ג: 3 חדרים ב-1.4 מיליון שקל
- צפו: תמ"א 38 שנמשכה שנתיים - בדקה
- צפו: הבניין הישן בר"ג נהרס לטובת חדש
>>> עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
כיום תמ"א 38 מגבילה את האפשרות לחיזוק מבנים רק על כאלה שהוקמו עד 1980, ובשנים שלאחר מכן המבנים שהוקמו כבר היו אמורים להיות מחוזקים. במשרד הפנים מכנים את התוכנית החדשה "רפורמה", שתתבסס על עקרונות של התחדשות עירונית. הנושא יובא לדיון הקרוב של המועצה הארצית לתכנון ובנייה, שתתבקש להאריך את תוקפה של תמ"א 38 ל-5 שנים וכן להרחיב את הוראות התוכנית.
בין היתר תתבקש המועצה הארצית להקל על רשויות מקומיות לבנות פרויקטים לדיור בשכירות, על ידי כך שיוגדלו זכויות הבנייה לדיור בהשכרה בשטחים שיועדו לצרכי ציבור; לאפשר חיזוק מבני ציבור מפני רעידות אדמה; וכן להוסיף ממ"ד במבנים שנבנו בין השנים 1980-1992. צוות שיוקם על ידי המועצה יגבש את השינויים ויביא אותם לאישור תוך 6 חודשים.
"בשנים האחרונות אמנם חלה עלייה ביישום תמ"א 38, אולם הצורך בהאצת חיזוק מבנים בפני רעידות אדמה, כמו גם הצורך לשדרוג האזורים האורבניים, התגבר", נמסר ממשרד הפנים. "תמ"א 38 עדיין איננה מיושמת במבנים שאינם למגורים, ולכן מוצע להרחיב את התמריץ לחיזוק מבנים שאינם למגורים - לתמריץ אפקטיבי יותר מבחינה כלכלית".
לדברי ארדן, "המפתח להורדת מחירי הדיור הוא, בין היתר, התחדשות עירונית מסיבית שתוסיף אלפי יחידות דיור במרכזי הערים, תצמצם את הפגיעה בסביבה ותאפשר לאזרחים לשדרג את דירתם ולמגן אותה מפני טילים ורעידות אדמה".