שתף קטע נבחר

לא מצליחים לשרוד: מצוקות העסקים הקטנים

העסקים הקטנים הם חלק מרכזי בכלכלה, אבל רובם שורדים בקושי. בעלת עסק קטן לצעיפים ואביזרי אופנה ומומחים לתחום התארחו באולפן ynet וציינו מה ישראל היתה יכולה כבר מזמן לעשות כדי לסייע. צפו

עדי בקשי, 28, כבר נואשה כמעט מהניסיון להחזיק בעסק הקטן שלה לצעיפים ואביזרי אופנה. היא מעידה על עצמה כי היא לא אוהבת להתלונן, אבל היא לא מצליחה שלא להיות מתוסכלת מחוסר היחס למצוקות בעלי העסקים הקטנים במדינה. עלויות החומרים, השכירויות, שעות העבודה של העובדים, לצד התשלומים למס הכנסה ולביטוח הלאומי, לא מותירים לה שקל למכורת בסוף החודש.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה:

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

חלק ניכר מהעסקים הקטנים - המהווים למעלה מ-90% מכלל העסקים במדינה - מתקשים לשרוד. לדברי רואת החשבון הדס שרים, ראש תחום עסקים קטנים בחברת בייקר טילי ישראל, יש לא מעט צעדים שמדינת ישראל יכולה לנקוט כבר עכשיו כדי לסייע לבעלי העסקים הקטנים. בצפו בדיון שערך אטילה שומפלבי עם הדס שרים, ראש תחום עסקים קטנים ב"בייקר טילי" ועדי בקשי, בעלת עסק קטן, באולפן ynet: 

מהשוואה שערכה שרים עולה, כי ישראל משתרכת הרחק מאחורי מדינות רבות מבחינת ההטבות הניתנות לעסקים קטנים. בין הפתרונות שהיא מציעה כלולים הטבות המס באמצעות התאמת המיסוי להיקף הפעילות, פתרונות לבעיות האשראי כמו עידוד קרנות מימון פרטיות בענפים שיוגדרו כמועדפים, בדומה להטבות המס הניתנות במסגרת חוקי עידוד השקעות הון.

 


השוואה בין קרנות הפועלות באירופה לבין המוצע בישראל

השוואה בין קרנות הפועלות באירופה לבין המוצע בישראל
פרמטר ישראל אירופה
שיעור ערבות המדינה לקרנות לעסקים קטנים 0.05% מהתוצר 0.87% מהתוצר
סכום הערבות המרבי 90,000 אירו 1.2 מיליון אירו
תקופת ערבות מרבית 5 שנים 13 שנה
יחס כיסוי (ערבות לעומת גודל הלוואה) 70%-85% 48%-78%

  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים