ת"א: 1,400 דירות בפינוי-בינוי במתחם דפנה
השלב האחרון בפרויקט ההתחדשות עירונית במתחם דפנה בת"א יוצא לדרך: בסמוך לתחנת רכבת מרכז וביה"ח איכילוב ייהרסו 21 שיכוני רכבת עם 471 דירות ישנות, ובמקומם ייבנו 6 מתחמים חדשים עם מגדלים ו-1,434 דירות
התחדשות עירונית בתל-אביב: כשנתיים לאחר שאושרה בוועדה המקומית וכשנה לאחר שאישרה את התוכנית להפקדה - הודיעה היום (ב') הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז תל-אביב כי החליטה לתת תוקף לתוכנית פינוי-בינוי במתחם דפנה ברחוב ארלוזורוב בעיר. תוכנית זו תאפשר תוספת של כ-1,000 יחידות דיור במגדלי מגורים בני 30-25 קומות.
מתחם דפנה בתל-אביב - השתלשלות העניינים:
- תל-אביב: תוספת של כ-1,400 דירות חדשות
- ת"א: פרויקט פינוי-בינוי בדרך נמיר אושר בעירייה
- פינוי-בינוי בת"א: מגדל בן 30 קומות בארלוזרוב-נמיר
>>> עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet
התוכנית חלה על שטח התחום בין הרחובות ארלוזורוב בצפון, דרך נמיר ממזרח ומדרום ודפנה והנרייטה סולד ממערב. במקום קיימות 471 דירות ב-21 בניינים טוריים (שיכוני רכבת) שנבנו בשנות ה-50 של המאה הקודמת, שרובם, כמו גם התשתיות במקום, במצב ירוד. במסגרת התוכנית, ייהרסו המבנים ויוקמו 1,434 דירות בשטח עיקרי של כ-145 אלף מ"ר.
התוכנית מציעה חלוקה ל-6 מתחמי מגורים, כאשר בכל מתחם ייבנו מגדל בן 25 קומות ומבנה מרקמי בן 6 קומות, למעט המגרש הפונה לרחוב ארלוזורוב בו יוקמו מגדל עם 30 קומות ובניין עם 8 קומות. לאורך רחוב ארלוזורוב ודרך נמיר קומות הקרקע יהיו בעלות חזית מסחרית הפונות לרחוב.
במשרד הפנים ציינו כי בנוסף למגורים, יתאפשרו שימושים לתעסוקה ולמלונאות בדופן הפונה לדרך נמיר. סך שטחי המסחר והתעסוקה לא יעלה על 15% משטח התוכנית. תמהיל הדירות יכלול 20% דירות קטנות ובינוניות ועוד 200 דירות להשכרה. כמו כן, השדרה הירוקה המלווה את רחוב דפנה, על כל עציה, תישמר ואף תורחב מזרחה, וכן מתוכננות רצועות ירוקות פתוחות לציבור שיקשרו בין דרך נמיר לרחוב דפנה.
מברכים לצד מתנגדים
נזכיר כי עוד ב-2008 הוכרז מתחם דפנה כמתחם לפינוי-בינוי על ידי הוועדה הממשלתית להתחדשות עירונית, וקודם על ידי הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בתל-אביב-יפו, כשהוא מלווה בהליך שיתוף הציבור. יצוין כי את התוכנית תכנן אדריכל אבנר ישר, בעלי משרד ישר אדריכלים.
שר הפנים, גלעד ארדן, אמר בעקבות אישור התוכנית כי "התחדשות עירונית תאפשר הוספה של אלפי יחידות דיור במרכזי הערים, תוך פגיעה מינימלית בסביבה. הרחבת ההיצע תוביל לירידה במחירי הדיור באזורי הביקוש במרכז הארץ וגם בפריפריה".
אדריכלית גלי דולב, שותפה מנהלת בחברת וקסמן גוברין גבע המנהלת את הפרויקט מטעם עיריית תל-אביב, הוסיפה כי "התקבלה החלטה למתן תוקף עם התייחסות להתנגדויות שהוגשו. אנו פועלים כעת לתיקון מסמכי התוכנית בהתאם להחלטה, ונפעל לפרסם את התוכנית לתוקף בהקדם".
עו"ד אלי וילצ'יק ממשרד עוה"ד כהן, וילצ'יק, קמחי, המייצג את תושבי הרחובות הסמוכים בשיכון הקצינים אשר מתנגדים לתוכנית, התייחס גם הוא לאישורה. "תושבי שיכון הקצינים ילמדו את ההחלטה שטרם התקבלה אצלם, ויש להניח שיפעלו כנגדה. התוכנית נוגדת את תוכנית הרובעים (של עיריית תל-אביב - ה.צ), שנמצאת בדיונים במועצה הארצית, ומנוגדת לתוכנית 5000 (תוכנית המתאר של תל-אביב - ה.צ) שנמצאת בדיוני התנגדויות אצל חוקר שמונה על ידי הוועדה המחוזית. הדבר מלמד שמוסדות התכנון עצמם לא יודעים מה באמת יש לתכנן ולבנות במתחם דפנה".