שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים

מגולגלות וקלות: עוגיות תמרים בבצק יוגורט

בימי החורף הסוערים כל מה שצריך זה להיות ליד התנור ולהתפנק עם תה מהביל ועוגיות. העוגיות קלות ומהירות מאוד להכנה, מלאות בתמרים מתוקים והבצק רך, נימוח ועם "עוקץ" ים תיכוני

היוגורט הפך מזמן לחלק בלתי נפרד מארוחת הבוקר או הערב שלנו, הוא מלווה אותנו בארוחות הביניים והוא מגיע בשלל טעמים ועם תוספות מגוונות. אבל, מעבר ליכולותיו להשביע, הוא יכול לשמש אותנו נפלא באפייה וכשמוסיפים אותו למרכיבים הוא הופך את הבצק לרך ואף לבריא יותר, משום שהוא יכול להחליף את השמנת, עתירת השומן.

 

המתכון הבא מוכר לכולם, עוגיות ממולאות בממרח תמרים, אלא שהפעם שולב בו יוגורט עזים, שהופך את הבצק נוח מאוד לעיבוד ולכן, כל אחד יכול להכין וגם להינות מעוגיות רכות ונימוחות.

 

טוויסט מזרח תיכוני. עוגיות מגולגלות עם יוגורט ותמרים (צילום: ענת אפרתי כשר) (צילום: ענת אפרתי כשר)
טוויסט מזרח תיכוני. עוגיות מגולגלות עם יוגורט ותמרים(צילום: ענת אפרתי כשר)

 

עוגיות תמרים בבצק יוגורט

עוגיות נהדרות וקלות להכנה. זהו "טוויסט" לבצק השק"מ הותיק. בגרסא הזו אפשר לחסוך בכמות השומן כשמחליפים את השמנת ביוגורט. בנוסף, היוגורט מקנה לבצק טעם מיוחד, שמשתלב נהדר עם מלית התמרים. ניתן לגוון במליות ולהשתמש בקונפיטורות, ריבות ואפילו שוקולד.

 

המרכיבים:

לבצק:

3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפייה

200 גרם חמאה רכה

200 גרם יוגורט עזים

קורט מלח

 

למילוי:

400 גרם ממרח תמרים או תמרים מגולענים בוואקום

כף שמן קנולה

מעט קינמון (אופציונילי)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה עד שנוצר בצק אחיד.
  2. בבלנדר מערבבים את ממרח התמרים עם השמן והקינמון עד לעיסה חלקה.
  3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק מרדדים לעובי של כחצי ס"מ.
  4. מורחים את המלית ומגלגלים לגליל.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות עד שהבצק מעט מזהיב.
  6. מצננים ופורסים לעוגיות ברוחב 2 ס"מ.

 

כל אחד יכול. מגלגלים ונהנים (צילום: ענת אפרתי כשר) (צילום: ענת אפרתי כשר)
כל אחד יכול. מגלגלים ונהנים(צילום: ענת אפרתי כשר)
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ענת אפרתי כשר
מושלמות עם כוס תה
צילום: ענת אפרתי כשר
מומלצים