שתף קטע נבחר

 

מטייל, ביקב קטמנדו הכשר ביקרת?

הענבים מהודו, היקב בקטמנדו - והרגליים ישראליות. היקב הכשר הראשון נפתח בגג העולם, במטרה לפתור את מצוקת היין הכשר, המתרגשת ובאה על שליחי חב"ד בקטמנדו מדי שנה לקראת ליל הסדר. בקרוב: 200 בקבוקים ראשונים, המיוצרים "כמו לפני מאתיים שנה"

אין דבר שאינו אפשרי. הרב ליפשיץ מיצר יין כשר בקטמנדו (צילום: בית חב"ד קטמנדו) (צילום: בית חב
אין דבר שאינו אפשרי. הרב ליפשיץ מיצר יין כשר בקטמנדו(צילום: בית חב"ד קטמנדו)

 

קשיים בייבוא יין כשר לשולחן ליל הסדר בקטמנדו , בירת נפאל, הביא ליוזמה חדשה: שליחי חב"ד במדינה, הרב חזקי ליפשיץ ורעייתו חני, המארחים מידי שנה אלפי תרמילאים ישראלים לליל הסדר, פתחו יקב במטרה לייצר יין שיהיה מוכן לפסח. "השנה נסב עם ארבע כוסות, בתוצרת עצמית", אמר הרב חזקי ליפשיץ.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

לליל הסדר בבתי חב"ד שבנפאל מתארחים מדי שנה מעל 2,000 תרמילאים ישראלים, בשלושה מקומות מרכזיים: עיר הבירה קטמנדו, העיירה פוקארה - ובמקום הגבוה בעולם, באמצע הטרק של האנאפורנה, בין פסגות ההרים.

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

"כל שנה יש משהו אחר שמקשה על ההגעה של הציוד והיין לנפאל", סיפר הרב ליפשיץ. "פעם זו שביתה של פקידים, פעם זו העלות הגבוהה של המכס - ויש קושי אמיתי להכניס יין לנפאל". לפיכך, מספר הרב חזקי ליפשיץ, "החלטנו שהשנה אנחנו דואגים מראש שיהיה מספיק יין לכל האורחים, ובנוסף נותנים לאורחים שלנו תחושה שהם עושים את הדברים במו ידיהם".

 

המטרה: 200 בקבוקים (צילום: בית חב"ד קטמנדו) (צילום: בית חב
המטרה: 200 בקבוקים(צילום: בית חב"ד קטמנדו)

 

יורם כהן, מבעלי יקב "תניא", שפגש בבני הזוג ליפשיץ במהלך ביקור בנפאל בשנה שעברה - החליט להרים את הכפפה ולעזור בהוצאת היוזמה אל הפועל. "חזקי סיפר לי שיש להם בעיות רבות בהבאת יין מישראל לנפאל, וכל שנה זה אותו סיפור", סיפר כהן. "הוא הציע להכין יין בנפאל, ואמרתי לו שזה לא דבר שאינו אפשרי".

 

450 קילו ענבים מהודו

בהתחשב בעובדה שחג פסח יחול בעוד חמישה שבועות בלבד, לא מצפים בנפאל שהיין יהיה מספיק טעים

ודומיננטי (מאחר ולא יספיק לעבור תסיסה מלאה), אך יחד עם זאת, בשנים הבאות מקווים כולם ליין איכותי שיספיק להתייצב במשך תקופה ארוכה יותר. "אמרתי לחזקי שידאג להביא ענבים שיהיו שחורים ככל הניתן, ועם רמת סוכר גבוהה, כי הטעם של היין נמצא בקליפה ולא בתירוש".

 

בתחילת השבוע שעבר הגיע משלוח של 450 קילו ענבים מהודו, שאיתם ניתן להכין כ-200 בקבוקי יין. את היין מתכוונים שליחי חב"ד והתרמילאים שמתארחים במקום, להכין במו ידיהם (ורגליהם), והם צופים כי היין יהיה מוכן בתוך ארבעים יום, לאחר שהסוכר יהפוך לאלכוהול - והענבים יעברו תהליך של תסיסה.

 

"זה יהיה יין שאפשר לברך עליו, ואולי בשנים הבאות נשמר אותו בחביות ונשחק במרכיבי הטעם שלו. כרגע היין נשמר במיכלי פלסטיק, בתהליך ביתי לכל דבר, ממש כמו שייצרו יין לפני 200 שנה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בית חב"ד קטמנדו
הרב חזקי ליפשיץ
צילום: בית חב"ד קטמנדו
צילום: בית חב"ד קטמנדו
כמו לפני 200 שנה
צילום: בית חב"ד קטמנדו
מומלצים