שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הכירו: הממתיק הבריא החדש - סוכר קוקוס
    הוא עשיר בוויטמין B, תורם לבריאות הלב ומונע נפילות סוכר פתאומיות. הכירו את סוכר הקוקוס - התחליף החדש של הסוכר. החסרונות: מרגישים את טעם הקוקוס

    מתוק אבל לא מזיק. החיפוש האנושי אחר מתוק, שלא יגרום נזק, כמו מיודענו הסוכר הלבן, מביא את היצרנים לחפש פתרונות הולמים, שמחד – יענו על הטעם ומאידך – יסכנו פחות.

     

    והנה, צץ לו חבר חדש, סוכר קוקוס. הוא מופק מנוזל מחתך שעושים בתפרחת של עץ הקוקוס, שנאסף ובתהליך של חימום נמוך או אידוי מצטמצם עד כדי סירופ או לגבישים בצבע זהוב חום.

     

    קראו עוד על תחליפי סוכר

    סוכר חום, אורגני או דבש - האם יש "סוכר בריא"?

    אחת ולתמיד: איזה ממתיק מלאכותי הכי בריא?

    נלחמים במתוק: האמת הרעילה על הסוכר

     

    פחות נפילות סוכר

    האינדקס הגליקמי שלו הוא נמוך, (בין 33-35) כיוון שהוא מכיל סיב תזונתי בשם אינולין. לשם השוואה, האינדקס הגליקמי של סוכר לבן, הינו 99- לשם השוואה. של דבש - 58, של סירופ מייפל – 54.

     

    אינדקס גליקמי הינו מדד, בו נמדדת העלייה ברמות הסוכר לאחר אכילת מזון מסוים. עליית סוכר אינה מיטיבה עם גופנו, שכן לאחר עליית רמה הסוכר, יותר מכפי שהתאים זקוקים לה, עולות בהתאמה גם רמות האינסולין, ההורמון שדואג 'להכניס' לתאים את הסוכר.

     

    כתוצאה מכך, יורדת רמת הסוכר בדם במהירות ושוב נולד רעב, למרות שאכלנו זה לא כבר. שימוש יתר במנגנון הזה, גורם גם ל'מקפצות סוכר', שמתישות את הגוף והמוח והמסלול למחלת הסוכרת – נסלל לאט אך ביסודיות.

     

    הערה קטנה לגבי מקפצות סוכר ואנשים /ילדים הסובלים מקשיי קשב וריכוז: מחקרים הראו שאצל אנשים הלוקים בהפרעות קשב וריכוז, המנגנון הזה של נפילת הסוכר – אורך כמעט פי 3 מאשר אצל אנשים שאינם סובלים מהתסמינים הללו.

     

    עשיר בוויטמינים ומסייע בתפקוד הלב

    הוא עשיר בוויטמיני B, שאחראיים על משק האנרגיה ותפקוד מערכת העצבים, בחומצות אמינו שהן אבני הבניין של החלבונים השונים, במינרלים כמו אשלגן, שקשור לתפקוד תקין של הלב ושמירה על משק הסידן.

     

    מגנזיום, גם הוא קשור לבריאות הלב, כלי הדם ומערכת העצבים, ברזל, שבין היתר, תפקידו להיות חלק מייצור תאי הדם האדומים ואספקת חמצן לתאי הגוף, בורון שקשור לבריאות העצם, אבץ, מערכת חיסון ופריון, גופרית שאחראית על עיצוב צורת החלבונים והקשרים ביניהם ונחושת שקשורה ליצירת רקמות חיבור ואנזימים שונים.

     

    מידת החומציות שלו היא כמעט נייטרלית, לעומת רוב הממתיקים, שהם חומציים ולכן גורמים לנזק.

      

    יש גם חסרונות

    טעמו, מעט אופייני, אז למי שאינו מחבב טעמו של קוקוס, שיפסח. מתיקותו, מתונה יותר מאשר של יתר חבריו, לכן, יש צורך ביותר ממנו, ומחירו קצת יותר יקר מאשר הסוכר הלבן.

     

    בכל מקרה, סוכר, הוא סוכר, הוא סוכר. גם אם יתחפש לבריא יותר, מוטב להפחית בצריכתו.

     

    הכותבת היא נטורופתית ND

     





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים