שתף קטע נבחר

רוצים להתנתק מבזק? שהראוטר לא ימנע מכם

לקוחות שרוצים להתנתק מבזק כדי לעבור לשירות המשולב ספק + תשתית בחברות אחרות (על גבי תשתית בזק), צריכים להחזיר את המודם-ראוטר של בזק שברשותם, או לשלם קנס ולהסתכן באיומים משפטיים. בנוסף, בשוק בקושי מוכרים מודם-ראוטר VDSL. כדי להקל על מי שהחליט להתנתק מבזק, יש מי שהוזיל נתב ב-30%

באקספון ובאג יצאו לאחרונה במבצע: מודם-ראוטר של חברת D-Link המתאים לגלישה במהירויות עד 100 מגה יעלה ללקוחות 018 אקספון 279 שקל, במקום 399 שקל.

 

 

יש לכם תלונה על חברה? כיתבו לנו >>

 

מטרת המבצע הזה היא לעודד לקוחות לעבור לשירות המשולב של אקספון: ספק + תשתית בחשבונית אחת. את השירות הזה בינתיים מציעות רק אקספון ו-012 של פרטנר.

 

בזק חיסלה את שוק המודמים ואין כמעט מודם-ראוטר בחנויות

מטרת באג ואקספון היא להרוויח כסף, אל תטעו, אך הן נותנות פיתרון לבעיה מערכתית: בזק שולטת בשוק המודמים-ראוטרים בישראל, בכך שרוב הלקוחות שלה העדיפו לקבל ממנה את הנתב ולא לקנות אחד בעצמם. מודם זה מכשיר שמאפשר את החיבור לאינטרנט וראוטר (נתב) - מאפשר יצירת רשת אלחוטית.

 

מי שרצה לקנות מודם בנפרד וראוטר בנפרד כדי לא להיות תלוי בבזק, כמעט שלא יכול היה, שכן החנויות לציוד מחשבים בארץ כבר לא מוכרות מודמים בנפרד אלא רק ראוטרים.

 

מי שביקש לקנות מודם-ראוטר VDSL למהירויות גבוהות, כמעט שלא מצא (בנויות אמרו לנו שבזק חיסלה את השוק של המודם-ראוטר ואת שוק המודמים) ומי שמצא - קנה במחירים גבוהים. זאת בעוד שבזק תמיד סבסדה את מחיר המודם-ראוטר והוזילה אותו עבור לקוחותיה.

  

בזק גובה קנס על אי השבת מודם-ראוטר + אופציה להליכים משפטיים

בעבר, בזק מכרה לצרכנים מודם-ראוטר ללקוחות במודל של חיוב זיכוי, אך המצב השתנה. בעת האחרונה, בזק עברה למודל של שכירות: 10 שקלים בחודש, כך שהלקוח לא יכול לעבור עם הנתב לחברה אחרת.

 

על כל חסמי המעבר האלה יש להוסיף את דרישת בזק להשבת הנתב בעת התנתקות. כשלקוח מבקש בימים אלה לעזוב את בזק, הוא מתבקש להחזיר את הנתב שניתן לו בהשאלה תוך 14 יום.

 

בתחילה, לקוחות בזק חשבו שאם לא יחזירו לבזק את הנתב, הם ישלמו קנס של 200 שקל – פיצוי מוסכם לפי החוזה עם בזק למי שלא מחזיר נתב. כך, "יקנו" נתב בזול ולא יאלצו להיגרר למרכז שירות של בזק עם הנתב הישן ולקנות חדש.

בבזק אמרו לנו שזה לא מדויק. מי שלא מחזיק נתב בזמן, גם יישלם 200 שקל וגם יידרש להחזירו ואם לא יחזירו – יינקטו נגדו הליכים משפטיים שכן מדובר ברכוש בזק.

 

כלומר, אם חשבתם ש-200 שקל זה ה"פיצוי" שהלקוח משלם לבזק על אי השבת נתב - לפי בזק, לא כך הדבר. זה הליך מוזר לכשעצמו, שכן אם במילא יש להחזיר נתב: למה יש בכלל פיצוי מוסכם בחוזה? ואם איבדתי את הנתב? גם אז עלי לשלם 200 שקל ולהמציא יש מאין נתב ולהשיבו לבזק?

 

מה כדאי לעשות

מכאן שעד שמשרד התקשורת יתערב (ולמשל: יכפה על בזק למכור את הנתב ללקוח עוזב שרוצה בכך), מומלץ ללקוח שמעוניין להתנתק מבזק, להשיב לבזק את הנתב בזמן (על אף הטרטור הכרוך בדבר) ולרכוש נתב משלו בחנות פרטית. אפשר גם לנסות לא להשיב את הנתב, לשלם 200 שקל קנס ובעת הצורך, לנסות להילחם בבזק בביהמ"ש. לשיקולכם. 

 

 

מחירי נתבי VDSL (המתאימים למהירויות גבוהות מאוד) בחנויות וברשתות בארץ נעים בין 400 ל-600 שקל. ב-400 שקל תקנו נתב דומה לנתב השכיח של בזק. ב-600 שקל תקנו נתב בעל שני תדרי Wi-Fi שהגלישה בו מהירה יותר. אקספון ובאג מוכרות את הנתב מהסוג הראשון (שנמצא אצל רוב רובם של לקוחות בזק).

 

היתרון בנתב שבאג ואקספון מציעות: הוא זול יחסית למחיר השוק. החיסרון (למעט קשיי ההתנתקות מבזק): גם כאן אתם כבולים לחברה לפחות בעת הרכישה. אחרי זה, מבטיחים באקספון, תוכלו להתנתק בכל עת ולשמור אצלכם את הנתב.

 

אם אתם לא לקוחות אקספון ובכל זאת מעוניינים להתנתק מבזק: קחו בחשבון שלרוב תמצאו בחנויות רק ראוטר ולכן חשוב לבקש מודם משולב בראוטר. כמו כן, חשוב לבקש מודם+ראוטר VDSL.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים