שתף קטע נבחר

פרויקט חדש: למנוע מקרי טלטול תינוקות

מטרת הפרויקט שנעשה בשיתוף המועצה לשלום הילד ומכון חרוב נועדה להבהיר להורים שהבכי של ילדיהם הוא דבר רגיל וטבעי לחלוטין. וגם כללים שיעזרו להורים להתמודד בשעות הקשות

פרויקט חדש של המועצה לשלום הילד ומכון חרוב למניעת טלטול ולהתעללות בתינוקות. מטרת הפרויקט היא קודם כל להבהיר להורים שהבכי של ילדיהם הוא דבר רגיל וטבעי לחלוטין, ושהתינוק יכול לבכות המון בחמשת החודשים הראשונים לחייו.

  

קיראו עוד

כשטלטול הרגעה לתינוק הופך לקטלני

איך הופך תינוק לעיוור בעקבות טלטול?

טלטול התינוק: הגורם מס' 1 לנזק מוחי בילד

 

לדברי המומחים, לבכי הזה יש שישה עקרונות: שיא הבכי אמור להגיע בחודש השני לחיים, הבכי יתחיל ויפסיק בלי סיבה ברורה, הבכי יימשך למרות ניסיונות ההרגעה, התינוק ייראה כאילו הוא גם סובל מכאבים, הבכי עלול להימשך חמש שעות ביום ואף יותר, והבכי עשוי להופיע יותר בשעות אחר הצהריים והערב.

 

"זה אמנם יכול להיות מאד מתסכל, אך תקופה זו תגיע לסופה", הם מסבירים. "למה הבכי מתסכל אתכם? תינוקכם בוכה יותר משציפיתם, זה קשה יותר מחשבתם, תינוקכם לא מפסיק לבכות ולא משנה מה אתם מנסים, אתם מרגישים שאתם הורים גרועים או שאתם עושים משהו לא נכון, אתם עייפים ומרגישים אשמים שאתם לא מצליחים לטפל בתינוקכם, אתם מרגישים שנכשלתם", נכתב.

 

השלב המסוכן

בשלב זה עלולה להופיע התגובה המסוכנת. לעתים התסכול והכעס גורמים להורים לאבד שליטה ולטלטל את התינוק. לדברי ד"ר יורם בן יהודה, המנהל האקדמי של התוכנית להכשרת רופאים במכון חרוב שמטפל בילדים שעברו התעללות במשפחה.

 

"הטלטול עלול לגרום לתינוק לעיוורון, פרכוסים, לקויות למידה, נכות גופנית ואף למוות". רק בחודש נובמבר האחרון נשלח גבר למאסר בן חמש שנים לאחר שטלטל את בנו וגרם למותו.

 

ד"ר בן יהודה מסביר כי ההנחיות יועברו להורים הטריים כבר בבית החולים בסמוך ללידה. הם יקבלו הסברים ליד המיטה או יעברו הרצאה משותפת, ויקבלו גם ספרון, DVD ודף תזכורת שייתלה על המקרר. התוכנית גם כוללת הדרכה במרפאות ילדים ובטיפות חלב. היא החלה לפעול כבר בבתי החולים פוריה, בני ציון, הלל יפה, וולפסון ומעייני הישועה בימים אלו.

  

לנסות להימנע מהמצב המלחיץ

1. קחו נשימה עמוקה וצעד אחד אחורה. לא תוכלו להרגיע את תינוקכם הבוכה כשאתם חשים שאתם בלחץ ומתוסכלים מהבכי המתמשך.

 

2. הכינו לעצמכם משהו חם או קר לשתות ולכו לשבת לבד למספר דקות (לא להביא משקה חם ליד תינוקכם – זה מסוכן).

 

3. הניחו את תינוקכם במקום בטוח, בעריסה או במיטה, כשהוא שוכב על גבו, והתרחקו מהחדר שלו לכמה דקות.

 

4. קחו ספר ליד, אם אתם אוהבים לקרוא, הדליקו את הטלוויזיה, אם יש תוכנית שאתם אוהבים לצפות בה וקחו לכם עשר דקות להירגע. זכרו, גם אם תינוקכם ממשיך לבכות, לא תוכלו להרגיע אותו לפני שאתם מרגיעים את עצמכם.

 

5. אם אתם מרגישים על סף אובדן שליטה, בקשו מאימא, חבר/ה טובה או שכנה לבוא ולשהות לצידכם למספר דקות.

 

6. אחרי 5-10 דקות תלכו לבדוק את התינוק שהכל בסדר. גם אם הוא ממשיך לבכות, אפשר לעזוב אותו שוב למספר דקות עד שנרגעתם.

 

7. אם לשבת בבית לא עוזר לכם להירגע, שימו את התינוק בעגלה וצאו לטייל באוויר הצח בחוץ. זה ישפר לכם את מצב הרוח וגם מאוד בריא לתינוקכם!

 

8. לחילופין, אפשר להושיב את התינוק בבטחה במושב הבטיחות של הרכב ולנסוע אתו קצת עד שיירגע. תנועה בדרך כלל עוזרת להרגיע תינוקות.

 

9. אם תינוקכם אוהב 'זמן אמבטיה', אפשר להכין לו אמבטיה חמימה, גם זה יכול מאוד לעזור (בשום פנים ואופן לא להשאיר את התינוק לבד באמבטיה אפילו לרגע קט!).

 

10. בקשו עזרה מאדם שקרוב אליכם בשעות הקשות, בדרך כלל שעות אחרי הצהריים והערב.

 

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בכי של תינוקות הוא דבר רגיל ונורמלי
צילום: shutterstock
מומלצים