שתף קטע נבחר

מהנדס ר"ג לשעבר לא יעבוד אצל ענבל אור

חיים כהן, לשעבר מהנדס עיריית רמת גן, החל לכהן כדירקטור בחברת אינווטק סנטרל הציבורית של יזמית הנדל"ן - ומיד משך אליו ביקורת ציבורית רבה. זאת משום שבעבר עסק בפרויקטים של אור בעיר - ואישר לה חריגה באחד המיזמים. ההודעה על ההתפטרות מגיעה רק שבועיים מאז תחילת כהונתו

בתום כהונה קצרה במיוחד של כשבועיים, חיים כהן, לשעבר מהנדס העיר ברמת גן, הודיע כי הוא מתפטר מתפקידו כדירקטור בחברת אינוונטק סנטרל הציבורית הנמצאת בשליטת ענבל אור. המינוי של כהן לווה בלא מעט ביקורת ציבורית, לאור העובדה שבעבר עסק במסגרת תפקידו בפרויקטים של אור בעיר רמת גן. בדיקת "כלכליסט" אף העלתה כי אישר לה חריגה מהיתר בדיעבד באחד הפרויקטים. תגובתו של כהן להתפטרות טרם התקבלה. 

 

כהן סיים את תפקידו בעירייה בנובמבר 2014 בתום 35 שנה, בהן נחשב לאחד המהנדסים המוערכים בישראל ולמוביל תחום ההתחדשות העירונית. עם זאת, בשנים האחרונות נשמעה לא מעט ביקורת על כך שאיפשר בנייה בהיקפים גדולים מדי ברמת גן, גם כאשר התשתיות העירוניות לא תמכו בכך. זאת בשל אמונתו כי התחדשות עירונית היא בראש וראשונה מצילת חיים כיוון שהיא מאפשרת חיזוק מבנים ישנים.

 

לאחר עזיבתו, התגברה הביקורת על פעילותו. כיום, לאחר מינוי עליזה זיילר כמהנדסת העיר רמת גן וחילופי ראשי העירייה, צומצמו באופן משמעותי מספר הפרויקטים הנבנים בעיר; וכל פרויקט נבחן לגופו אך כחלק מהמרחב הכולל.

 

המעבר של מהנדסי ערים לחברות יזמות ובנייה הוא צעד נפוץ, אך כהן הפתיע את כולם כשבחר לעבוד דווקא עם אור. זאת כיוון שעל פי גורמים בענף, קיבל הצעות מחברות גדולות יותר.

 

חוק השירות הציבורי דורש מבכירים שפרשו צינון של שנה בטרם יעסקו בעניינים הקשורים לרשות שבה כיהנו בעבר. לשם המחשה, אינוונטק דיווחה לאחרונה כי היא מקיימת מו"מ עם דיירים ב-5 מיזמי תמ"א 38/2 ברמת גן. בעת מינויו אמר כהן כי אינו מתכוון לעסוק בנושאים הקשורים לרמת גן עד שתעבור שנה מסיום עבודתו: "ענבל אור יודעת, אלה כללי הצינון על פיהם אין מניעה חוקית שאקבל על עצמי את המינוי כדירקטור".

 

כאמור, בהמשך למינוי כהן, העלתה בדיקת “כלכליסט” כי אור ביקשה היתר עבור קומה נוספת באחד הפרויקטים שלה רק לאחר שנבנה הבניין. עם זאת, הבקשה של אור לא הגיעה אל הוועדה המקומית לתכנון ובנייה כפי שמחייב החוק, צעד שהיה מחייב את הוועדה לפרסם את השינוי לציבור הרחב. מי שדנה ואישרה את הבקשה בספטמבר 2013 הייתה ועדת הרישוי בעיר שהתכנסה בפורום מצומצם של שני חברים בלבד, אחד מהם הוא מהנדס העיר חיים כהן.

 

חבר מועצת העיר והוועדה המקומית, עו"ד רועי ברזילי, הגיש ערר לוועדת הערר במחוז תל-אביב, ובו התרעם על כך שפניותיו בנושא לא זכו למענה. הוא טען כי "מדובר, ככל הנראה, באחד המקרים הקיצוניים שבהם עבירות בנייה חמורות מטוייחות ומגובות בחסינות מושל. קרוב ל-300 מ"ר נבנו שלא כדין. הניסיון לאשרר את הבקשה באמצעות רשות הרישוי בניגוד לסמכותה מעיד על עזות המצח והיהירות של המעשה הבלתי חוקי".

 

בעקבות מהלכיו של ברזילי, ועדת הערר אישרה את התוספות ודחתה את הערר בטיעון שחלק מההקלות מקובלות בעיר. לאחרונה ובדיעבד הודיעה עיריית רמת גן כי היא שוקלת לנקוט צעד משפטי בנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
ענבל אור
צילום: צביקה טישלר
מומלצים