שתף קטע נבחר

סטארט אפ של קצבים: מתקן שווארמה בטייק אוויי

פותחים בבית שווארמיה: קצביה חדשה מציעה עמוד שווארמה מפואר בטייק אווי, עם המתקן והסכין החשמלית. כל הפרטים וגם מתכון מנצח של "מר בשר" למי שרוצה להכין שווארמה ביתית במינימום מאמץ

מדי יום אני נחשף ליוזמות או רעיונות של צעירים יצירתיים. מילת המפתח היא סטארט אפ - וכולם רוצים לחדש, לעדכן ולהוסיף, גם כשזה מגיע לאוכל.

 

אני מאמין גדול באוכל. התנ"ך שלי הוא ספרי הבישול וכשבאים ומביאים יוזמות חדשות בתחום - אני פשוט מתרגש. 

 

השבוע הוזמנתי לאירוע. פתאום, בשולחן האוכל, גיליתי שגם בתחום האיטליזים יש סטארט אפים. אלעד זלמנוביץ הקים לפני שש שנים קצבייה ומפעל בוטיק לבשר, מכל סוגי בעלי הכנף וההולכים על ארבע הכשרים שאפשר לאכול. מה שאותי הדליק והיה פשוט וטעים להפליא היה מתקן שווארמה ביתי עם שיפוד שווארמה ביתי במשקל שבין 3-6 קילוגרמים.

 

 (צילום: פרה פרה) (צילום: פרה פרה)
(צילום: פרה פרה)

 

הרעיון הוא כזה: הלקוח מזמין שיפוד שווארמה שבסיסו פרגיות. אפשר לחבר אותו עם קבב מזרחי ושומן כבש או פרגיות עם מרגז, פרגיות עם חזה אווז מעושן או כל תרכובת שהלקוח רוצה. המחירים? כ-300 שקלים לשיפוד (תלוי במשקל) שמנפק בין 20 ל-40 מנות.

 

לאחר הזמנת השיפוד מגיע שליח עם רכב קירור לבית הלקוח עם שיפוד מעוצב ויפהפה, עטוף בניילון נצמד. במידה ואין לכם מתקן בבית, מצרפים לשיפוד מצורף מתקן השווארמה כולל בלון גז, סכין חשמלית לחיתוך וכף מיוחדת שמתאימה לאסוף את השווארמה החתוכה (בתשלום נוסף כמובן). כך ניתן להרכיב ארוחת ברביקיו שמתאימה גם לחצר, גם לגינות גג וגם למטבח הביתי במינימום מאמץ. 

 

פרה פרה. א. ת. כנות (ליד גדרה). 1-700-500-170

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

שווארמה ביתית

בלי מכשיר ובדיוק ליום העצמאות - גרסה קלה לשווארמה ביתית במחבת. מתכון של "מר בשר" - הלא הוא רפי אהרונוביץ' .

 

המרכיבים (ל-8 מנות): 

1 ק"ג בשר בקר אחורי מנתח שנקרא כף או שייטל, פרוס בעובי של שניצלים דקים ואז חתוך לרצועות

150 גרם שומן טלה, חתוך לקוביות קטנטנות

מלח ופלפל שחור

פפריקה אדומה, לפי הטעם

קורט קינמון

מעט כמון

מעט שמן זית

 

להגשה:

פיתות

1 עגבניה פרוסה

1 בצל סגול

עמבה (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את השומן במחבת כבדה, למשך 7-8 דקות. בינתיים מערבבים את רצועות הבשר הדקות בתערובת התבלינים היבשים ושמן הזית.
  2. מוסיפים את הבשר למחבת ומטגנים על אש גבוהה 6-7 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
  3. מסירים מהאש. פותחים את הפיתה, מורחים בפנים חומוס מעולה (למשל: ממסעדת "206", "קלבוני" או כל חומוסייה אחרת). מוסיפים את השווארמה, פלח עגבניה, בצל סגול קצוץ דק ומי שחייב - יוסיף גם עמבה.

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים