שתף קטע נבחר
צילום: על השולחן

תמיד יש בבית: קוקוס טחון

יש לו טעם דומיננטי, מרקם שומני שמחמיא לכל ממתק ויכולת מופלאה להתחבר לשוקולד, לשקדים, לווניל ולפירות. רביעיית מתכונים עם קוקוס טחון

רוצים להכין חלב קוקוס בבית?

משרים כוס קוקוס טחון ב-1.5 כוסות מים רותחים או חלב רותח במשך שעה. מסננים ומקבלים נוזל קוקוס טעים ומעולה בלי החומרים המשמרים שיש בפחית הקנויה. אגב, גם בחלב קוקוס משומר אורגני לא תמצאו חומרים משמרים.

 

5 דברים שאפשר לעשות עם קוקוס טחון

  1. מערבבים עם שמן זית ואבקת קארי, מחממים במחבת ומקפיצים תפוחי אדמה זעירים שבושלו במים.
  2. מוסיפים לפירורי לחם בטיגון שניצלים.
  3. מוסיפים לאורז מוקפץ עם ירקות בסגנון אסיאתי.
  4. מערבבים עם עשבי תיבול, שמן זית ופירורי לחם ליצירת קראסט לדגים.
  5. מוסיפים לפסטו אסיאתי טבעוני מבזיליקום, שום, ג’ינג’ר ושמן, במקום פרמזן.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

  

1. פאדג' קוקוס ושוקולד לבן

ממתק צחור וחגיגי, אהוב במיוחד על כל אוהבי השוקולד הלבן. 

 

המרכיבים ל-50 ריבועים בתבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ:

1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז וממותק

250 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס

100 גרם ממרח מרשמלו (אפשר להחליף בכמות זהה של מרשמלו, ולהמיס במיקרו 30-60 שניות)

2 כוסות קוקוס טחון (140 גרם)

3/4 אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס (75 גרם)

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה: 

  1. משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה. מביאים לרתיחה חלב מרוכז ושוקולד לבן בסיר בינוני וכבד על להבה בינונית. מבשלים 3 דקות תוך כדי בחישה מתמדת עד להמסה.
  2. מסירים מהכיריים, ומוסיפים ממרח מרשמלו תוך כדי ערבוב עד להמסה. מוסיפים קוקוס, אגוזים ווניל ומערבבים לפיזור אחיד.
  3. יוצקים לתבנית ומשטחים. מצננים ומעבירים לקירור למשך שעה לפחות או עד להתמצקות.
  4. חותכים לריבועים קטנים בגודל 3-2 ס"מ, שכן הממתק מרוכז בטעמים. שומרים בקופסה אטומה במקרר שבועיים ויותר.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

2. כיפות קוקוס ושקדים

ממתקים נפלאים שהם שילוב מנצח בין מרציפן לעוגיות קוקוס. הקינוח הזה מושלם גם כמתנה למארחים שלכם בחג, במיוחד אם הם שומרי כשרות. 


 

המרכיבים ל-50 ממתקים:

2.5 כוסות קוקוס טחון (175 גרם)

1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)

1/2 כוס שקדים, טחונים דק (50 גרם) 

1/2 כפית מלח

1 כף דבש

3 חלבונים מביצים גדולות

1 כפית תמצית או משחת וניל

 

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בסיר קטן, כדי שהקוקוס הטחון יהיה רטוב וספוג בחלבונים. מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי בחישה כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומתייצבת, די מתייבשת ומתחילה להתנתק מהשוליים. מסירים מהכיריים ומצננים.
  2. נוטלים כדורים מן התערובת בעזרת כף גלידה או יוצרים כדורים בגודל פינג-פונג בידיים רטובות, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-18 דקות, עד שהכיפות מזהיבות קלות. מצננים.
  4. ממיסים שוקולד על בן מארי או במיקרוגל למרקם חלק ונוזלי. אוחזים את הכיפות מלמעלה, טובלים את תחתיתן בשוקולד המומס (כמו ביסקוויט של קרמבו), מניחים על נייר אפייה ומצננים.

 

3. בּוֹלוֹ דה-קוקו - Bolo de Coco

עוגת קוקוס עסיסית מהמטבח הברזילאי. לא להיבהל מכמות הרוטב שבו משקים את העוגה - היא שותה את כולו! והוא גם מעצים את טעמי הקוקוס שבה.

 

המרכיבים לתבנית בגודל 25×35 ס”מ:

 

לעוגה:

100 גרם חמאה רכה

1.5 כוסות סוכר (300 גרם)

1 כפית תמצית או משחת וניל

4 ביצים

2 כוסות קמח או 
קמח עוגות כשר לפסח (280 גרם)

1 כוס קוקוס טחון (70 גרם)

1 כפית גדושה אבקת אפייה

1 כוס חלב קוקוס (240 מ”ל) 

 

לרוטב: 

240 מ"ל (1 כוס) חלב קוקוס

240 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה

1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז וממותק

1 כפית תמצית או משחת וניל

 

להגשה:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2-1 כפות אבקת סוכר

1 כפית תמצית או משחת וניל

 

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את העוגה: מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל במשך כ-7-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים ביצים תוך כדי הקצפה, אחת בכל פעם, עד שנטמעות היטב. מערבבים קמח או קמח עוגות כשר עם קוקוס ואבקת אפייה.
  2. מוסיפים למיקסר מתערובת הקמח וחלב קוקוס לסירוגין, ומערבלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש לגמרי. מוציאים את העוגה, ומחוררים את פניה בהרבה מקומות בעזרת קיסם. מערבבים את מרכיבי הרוטב, יוצקים על העוגה החמה ומצננים היטב.
  4. הגשה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה, ומורחים על העוגה או עורמים תלוליות מעל כל מנה.

 

4. פלאן קרמל קוקוס

טייק-אוף לקרם קרמל קלאסי בטעמי קוקוס-וניל. 

 

המרכיבים:

10 כוסות עמידות לחום בנפח 80 מ”ל כל אחת

 

לקרמל:

1 כוס סוכר (200 גרם) 

1/4 כוס מים (60 מ”ל) 

 

לפלאן קוקוס:

3 ביצים

1.5 כוסות חלב קוקוס (360 מ”ל)

1 קופסה (400 גרם) חלב מרוכז ממותק

1/4 כוס סוכר (50 גרם) 

2 כפיות תמצית או משחת וניל

1 כוס קוקוס טחון (70 גרם)

 

להגשה - לא חובה:

שבבי קוקוס מתוקים גדולים קלויים

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הקרמל: ממיסים סוכר ומים בסיר על להבה בינונית. מבשלים 8-5 דקות עד שמתקבל קרמל בגוון ענברי. יוצקים מעט מן הקרמל החם לכל כוס ומצננים. הקרמל יתקשה ויחזור להתמוסס באפייה.
  2. מכינים את הפלאן: טורפים ביצים, חלב קוקוס, חלב מרוכז, סוכר ותמצית וניל בקערה בעזרת מטרפה לתערובת אחידה. מוסיפים פתיתי קוקוס, מערבבים ויוצקים לכוסות על הקרמל.
  3. מניחים את הכוסות בתבנית בעלת שוליים גבוהים. יוצקים בזהירות לתבנית מים רותחים עד מחצית גובה הכוסות. אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות במשך 35 דקות, או עד שמתייצב. מצננים היטב ומעבירים למקרר.
  4. הגשה: אם רוצים ליהנות מהקרמל בתור רוטב לקרם, הופכים כל כוס לצלחת הגשה ומניחים לקרם לצנוח ולקרמל ליזול מעליו. אם לא, מקשטים בשבבי קוקוס קלוי.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
פלאן קרמל קוקוס
צילום: דניה ויינר
מומלצים