שתף קטע נבחר
מנות לפי מתמודדים
הכי מטוקבקות

    מסעדת התרנגול הכחול: חוויה כוללת

    הדבר הכי חשוב לשף שאול בן אדרת הוא שהאורחים בתרנגול הכחול ירגישו חופשיים ונינוחים, כמו חברים. בין השאר הוא מגיש להם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

    את מסעדת התרנגול הכחול, שפתח לפני חמש שנים כמעט, מגדיר השף שאול בן אדרת "מטבח שף שאני יכול להתפרע בו ולעשות מה שמתחשק לי".

     

    את התרנגול ניתן לאפיין גם על פי האווירה שבו. מקום שמח ושוקק חיים, מעיד בעליו, שעיצובו מכניס אותך מיד לאווירה נעימה. "הוא אלגנטי במידה, אבל לא כבד ולא מכביד. כשאתה נכנס, אתה מיד רוצה לפשוט את החליפה ולחוש בנוח. עם חליפה – לך למקום אחר".

        (צילום: באדיבות מסעדת  התרנגול הכחול ) (צילום: באדיבות מסעדת  התרנגול הכחול )
    (צילום: באדיבות מסעדת התרנגול הכחול )

    בן אדרת מסביר שהמסעדה בנויה, מתוכננת ומעוצבת כך שתתאים לקהל רחב של לקוחות. אי אפשר להאכיל כ-500 איש ביום, ושכולם יהיו מאותו סוג, הוא אומר. וכך, מוצאים את מקומם בתרנגול אנשי עסקים, אנשי תקשורת ואמנים מוכרים, משפחות חוגגים, זוגות אוהבים וסתם אנשים שכיף להם לשבת לאכול, כדברי השף. אין חובה להזמין ארוחה מלאה, הוא מרגיע. אפשר גם לבוא לכוס יין וסלט. העיקר שכולם ירגישו אורחים, ירגישו נינוחים.

     

    ובכל זאת, ודאי שאלתם את עצמכם מה אוכלים. ניתן רק טעימה קטנה מהמגוון: סלט דלעת טרייה, לא מבושלת, עם אוכמניות וצימוקים, אגוזי מלך, נענע וכוסברה, רוטב ויניגרט בלסמי ושמן זית, וגבינת גורגונזולה.

     

    עוד משהו? בבקשה. פולנטה של תירס טרי עם פונדו של ארבע גבינות (סנט מור, פרמז'ן, מסקרפונה ורוקפור) ועל זה פטריות שימאגי ואספרגוס מוקפצים ומעט שמן כמהין. עכשיו תוסיפו את האווירה המיוחדת, וקיבלתם את תמצית החוויה.

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים