שתף קטע נבחר

3 שינויים קטנים בתזונה שיגרמו לכם לרדת במשקל

עדיין סופרים קלוריות בתקווה לרדת במשקל? מחקר אמריקני ענק מגלה מהי השיטה שבאמת עובדת, מה עדיף להוסיף לתפריט ומה כדאי להוציא ממנו כדי להגיע למשקל האידיאלי

כשהקיץ מתקרב והבגדים מתקצרים, כולם מתחילים במירוץ לעבר הגוף המושלם. אז איך אפשר לרדת במשקל במהירות? אז זהו, שלמרות שנכתבו אינספור ספרים בנושא, התשובה הנכונה קצת מאכזבת: ירידה דרמטית ומהירה במשקל לרוב אינה מומלצת. דווקא שינויים קטנים הם אלו שיובילו אתכם בבטחה לעבר המטרה.

 

מחקר שפורסם ב- The American Journal of Clinical Nutrition, עקב אחרי 120,000 נחקרים במהלך 16 שנים. מהמחקר עלה כי אנשים שאכלו מזון בעל ערך גליקמי גבוה כמו עמילנים, סוכרים, ודגנים מעובדים סבלו ממשקל כבד יותר ביחס לאלו שאכלו מזון בעל מדד גליקמי נמוך כמו פירות, ירקות ואגוזים.

 

המחקר מחזק את המגמה העולמית הנוטה לעבר צריכת מזון בריא יותר, ואף מוסיף כמה טיפים לשינוי תזונתי ולירידה במשקל:

 

דג סלמון - מכיל הרבה חלבונים ושומן בריא (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
דג סלמון - מכיל הרבה חלבונים ושומן בריא(צילום: shutterstock)

 

1. אכלו דגים ומאכלי ים

המחקר הוכיח מעל לכל ספק כי אכילת ודגים תורמת לירידה במשקל. כמובן שאין הכוונה לטבילתם ברוטב חמאה שמנוני, ובהחלט אפשר להסתפק במעט לימון או שמן זית. הדגים הבריאים ביותר הם סלמון וטונה, המכילים הרבה חלבון ומעט מאד שומן בלתי רווי.  

 

צלייה, אידוי ובישול: שיטות בריאות להכנת דגים

 

 

בא לך סטייק עסיסי? כדאי לחשוב על זה שוב (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בא לך סטייק עסיסי? כדאי לחשוב על זה שוב(צילום: shutterstock)

 

2. ותרו על בשר אדום

מחקרים הראו כי אכילת בשר אדום ומעובד גורמת לעלייה במשקל. זה נכון בעיקר כאשר מנת הבשר מלווה בתוספת עמילנית כמו אורז או פסטה. לבד מהעובדה שבשר אדום מכיל רמות גבוהות של כולסטרול, הוא מכיל גם הרבה שומן.

 

המרכז האמריקני למניעת מחלות לב ממליץ לא לצרוך יותר מאשר חמישה עד שישה אחוז מצריכת הקלוריות היומית כשומן. את שאר צריכת המזון כדאי לבסס על פירות, ירקות, דגנים מלאים ומוצרי חלב דלי שומן.

 

חוקרים גילו: למה בשר אדום גורם לסרטן?

 

סלט עשיר וטעים המכיל קטניות וירקות, בעל מדד גליקמי נמוך (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
סלט עשיר וטעים המכיל קטניות וירקות, בעל מדד גליקמי נמוך(צילום: shutterstock)

 

3. אכלו מה שבא לכם, לצד מזון בעל מדד גליקמי נמוך

פעם היו סופרים קלוריות, בלי להבחין בין סוגי מזון שונים. היום אנו מבחינים בין מדד גליקמי (GI) של מזונות שונים כשמאכלים המקבלים ציון 51 ומטה נחשבים בעלי מדד גליקמי נמוך, מזון בציון 21-69 נחשב בינוני וכל מזון מעל 70, נחשב בעל מדד גליקמי גבוה. כך למשל תפוח = 39 GI, בעוד אורז לבן מקבל ציון גבוה מ-89.

 

אין זה אומר שאסור ליהנות מארוחה טעימה, כמו כריך עשיר בטעמים. לצד הכריך, במקום צ'יפס או תפוחי אדמה, העדיפו סלט או פרי, שהמדד הגליקמי שלהם נמוך יותר.


דיאטה עם מדד גליקמי נמוך כבר ניסיתם?




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shuttertstock
הדיאטה הטובה: יותר דגים וירקות, פחות בשר ופחמימות ריקות
צילום: shuttertstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים