שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אילו ציפורים: הצצה למשרד מעוצב במודיעין
    אולם מכירות בשכונה שנקראת "הציפורים" ביקש להתכתב עם השם וזכה לעיצוב מקורי: ריהוט עם כלובי ציפורים וגזעים בחממת זכוכית. צפו בתמונות

    חברת נדל"ן שהקימה אולם מכירת דירות עבור פרויקט מגורים שהיא בונה בשכונת הציפורים במודיעין, ביקשה לעצב אותו כך שימחיש את הסגנון האדריכלי של הפרויקט. האולם, המשתרע על פני שטח של כ-220 מ"ר נראה כלופט ענק, ובמרכזו הוקם קיר בטון גרנדיוזי שמסביב לו התווספו הפונקציות הדרושות למקום.

     

    לכתבות נוספות בערוץ עיצוב ותכנון הבית :

     

    קיר הבטון חשוף, בעל מראה מפוספס, ועליו הוצב מסך פלזמה שמספר את סיפור השכונה, פרויקט המגורים והחברה שבונה אותו. עליו נוספה זכוכית מרושתת ברזל, שמאפשרת הצצה חלקית לפעילות הנעשית מאחוריו. מהקיר יוצאים לשני אגפים כמעט סימטריים, בהם ממוקמים משרד מכירות ואזור המתנה - כולם בעלי לוק של סלון ביתי. מאחורי בקיר גם שוכנים בסתר המטבח והמחסן.

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)

    מאחר שחשוב היה לחבר בין המסרים של החברה לבין חוויית העיצוב בעת הכניסה למקום, אימצנו את שם השכונה ואת שם הפרויקט המבוססים על ציפורים כמקור השראה וגם כאלמנט דקורטיבי. בתגובה למילה "ציפורים" יצרנו פריטי ריהוט בהשראת כלובי ציפורים, ובהם גופי תאורה ושולחנות עשויים מוטות מתכת מכופפים בצורה של חרוט קטום.

     

    מכיוון שאנו עוסקים גם בעיצוב מוצר, פרט לשטיח הכניסה ולכורסאות יצרנו את הפריטים בעצמנו - כרהיטים שתפורים במיוחד למידות המקום. זאת במטרה לטשטש את הגבולות בין משרד מכירות לבין דירה מזמינה חמימה ומעוצבת. לפיכך הוצבו שולחנות עץ בהן מוסתרות מערכות החשמל והתקשורת, כמו גם שידות עץ לאחסון.

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)

    אלמנט הטבע העירוני התפשט גם לציור קיר של עץ בקווים גרפיים שחורים שצייר האמן הלל לזרוב. העץ נחצה על ידי הפינה שבחלל, וגוף התאורה שעוצב במראה של כלוב ברזל משתלשל מהתקרה ומעניק לפינת הישיבה הפתוחה תחושה של טבע.

     

    לתפיסתנו, מוטיב החממה, אותו ביתן זכוכית שנמצא בחצרות בתים אירופיים, מייצג נאמנה טבע בלב העיר - תוך יצירת תחושה של ביטחון, יציבות ואמינות. על מנת להעצים את מראה החממה, יצרנו תקרה משופעת, שממנה יורדים כל קירות הזכוכית הפנימיים בגריד קצבי אחיד.

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)

    בהנמכה שולבו בדיסקרטיות יחידות המיזוג. אמצעי מקורי בו בחרנו לשלב אלמנט מהטבע בפנים המרחב היה גזעי עצים אמיתיים בגובה של 4 מטרים, שפוזרו במקום "כאילו" באופן אקראי. בזכות גובהם הרב נוצרה תחושה של חלל אדריכלי שצומח בתוך יער, ואזורי הישיבה כמו נוצרו מסביבם באופן טבעי.

     

    דלת הכניסה, שממוסגרת בברזל, נפתחת ובהמשך לסף מונח במדויק שטיח בסגנון עתיק. בפינת הישיבה שבחוץ משולבים כסאות אלומיניום בחיתוך לייזר כסורג עצי, ומאחוריהם ברוש מיניאטורי טבעי. כך, גם המתנה מחוץ לאולם המכירות מתארת ניגודיות בין בנייה בבטון ובלבנים המשדרת עוצמה וחוסן, לבין אלמנט מעודן יותר שמייצר תחושה ביתית עם זיקה לטבע.

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)
     

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)

     (צילום: אלכס לובימוב) (צילום: אלכס לובימוב)
    (צילום: אלכס לובימוב)

     

    הכותבים הם מעצבי פנים ומעצבי מוצר, בעלי סטודיו Other:wise

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אלכס לובימוב
    צילום: אלכס לובימוב
    צילום: אלכס לובימוב
    צילום: אלכס לובימוב
    צילום: אורית בנדר
    צילום: אורית בנדר
    מומלצים