שתף קטע נבחר

החייל שהוכה מאוכזב: "סגירת התיק - הזויה"

דמאס פיקדה התקשה לקבל את החלטת היועמ"ש לסגור את התיק נגד השוטר שתועד מכה אותו. "מאוכזב מכלל גורמי אכיפת החוק". סנגורו: "מנסים לרצות שוטרים". עורכי דינו של השוטר: "נדרוש להשיבו לעבודה"

 

"זאת אכזבה עמוקה מגורמי אכיפת החוק, ובכלל השוטר והיועץ המשפטי לממשלה". כך הגיב הערב (א') דמאס פיקדה, החייל האתיופי שהוכה בידי שוטר בסוף חודש מאי לאחר החלטת היועץ יהודה וינשטיין לסגור את התיק נגד השוטר ולא להעמידו לדין פלילי.

 

פיקדה, שהתיעוד בו הוכה בידי השוטר הצית את מחאת יוצאי אתיופיה, אמר למקורביו כי הוא חש תסכול מהחלטת וינשטיין.

 

עו"ד איל אבולעפיה, סנגורו של פיקדה, אמר כי בכוונתו לערער על ההחלטה. "זו החלטה הזויה ומלאה בסתירות פנימיות, שדי ברור מההחלטה מה חושב היועמ"ש על מי שתועד מכה באירוע", אמר.

מאוכזב ומתוסכל. דמאס פיקדה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מאוכזב ומתוסכל. דמאס פיקדה(צילום: מוטי קמחי)

העימות עם השוטר ()
העימות עם השוטר

לדבריו, "נראה שיש ניסיון לרצות את ציבור השוטרים. האם מי שקיבל את ההחלטה ראה את מה שראה הציבור או סרט אחר? בכוונתנו לערער על ההחלטה ולהוכיח צדקתנו גם בתביעה האזרחית". פיקדה כבר הגיש תביעה לבית משפט השלום בתל אביב על רקע תקיפתו, ובו תבע את המשטרה ואת שני השוטרים שפגעו בו בסכום של 390 אלף שקל בתוספת הוצאות ושכר טרחה לעו"ד.

 

ממשרד המשפטים נמסר כי מחומר הראיות בתיק, לרבות הסרטון, עולה כי "לאחר שהשוטר ביקש מהחייל שוב ושוב לעזוב את המקום בגלל חפץ חשוד שהיה בסמוך, והחייל נמנע מעשות כן ודחף את השוטר, הפעיל השוטר כוח ממשי כדי להרחיק את החייל מהמקום. בתגובה, היכה החייל את השוטר באגרוף וכתגובה היכה השוטר את החייל באגרוף. בסופו של דבר, בוצעה השתלטות של שני שוטרים על החייל וכבילתו, למרות התנגדות החייל, אשר בוצעו כשלעצמן בשלב המאוחר של האירוע, ללא דופי".

 

במשרד המשפטים הדגישו כי החייל לא ציית להוראת השוטר להתרחק מהמקום בשל חפץ חשוד שהיה שם, ובהמשך, כאשר השוטר החל להרחיקו מהמקום בכוח, הוא דחף את השוטר ואף היכה אותו במכת אגרוף. בסוף האירוע הוא אף איים על השוטר בכך שהרים אבן בתנועת איום".

 

"למרות האמור, ונוכח התלהטות הרוחות ההדדית ולאור הכוח שהופעל כלפיו, החליט היועץ המשפטי לממשלה לאמץ את המלצת פרקליט המדינה ופרקליטות מחוז תל אביב, כי מכלול נסיבות האירוע אינו מצדיק את העמדת החייל לדין פלילי בגין תקיפת שוטר ועל כן התיק נגדו ייסגר".

תיעוד התקיפה הצית את מחאת יוצאי אתיופיה. ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
תיעוד התקיפה הצית את מחאת יוצאי אתיופיה. ארכיון(צילום: AFP)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

השוטר כבר פוטר לאחר שנערך לו שימוע. מהמשטרה נמסר כי ההחלטה על פיטורי השוטר לפני קביעת אשמה אפשריים לפי החוק וזהו דבר שבשגרה. "מדובר בשוטר שהיה בתקופת ניסיון והאירוע בסרטון היה רק מרכיב אחד מהנתונים שעמדו בבסיס פיטוריו".

 

עורכי הדין אהרון רוזה ואורן בועז בירכו על ההחלטה והודיעו כי בכוונתם לפנות מחר למשטרה ולדרוש את השבתו של השוטר לתפקידו. "אין עוד תקדים לכך ששוטר פוטר עוד קודם למימוש הבירור, וטוב יעשו המפכ"ל ואחראי המשמעת אם יעיינו מחדש בהחלטת הפיטורין", אמרו עורכי הדין.

 

בקהילת יוצאי אתיופיה נשמעות כבר עתה תגובות נזעמות בעקבות ההחלטה. פעילים בולטים אמרו ל-ynet כי המחאה תתחדש בעוצמה. "לא נשתוק על כך, אנשים יחזרו לרחובות", אמרה ל-ynet זיוה מקונן דגו, מנכ"לית האגודה הישראלית למען יוצאי אתיופיה. "אנחנו המומים ומזועזעים מההחלטה הזאת, היא מוכיחה שאין כאן צדק ושהזכויות שלנו נרמסות בכל יום, שעה שעה, גם כאשר הדברים מתועדים במצלמות".

 

יאיו אברהם, אחד ממובילי המחאה, הוסיף: "לא נעבור על כך לסדר היום, ההחלטה הזו מוכיחה שאין כאן שוויון זכויות אמיתי ושהדמוקרטיה היא הצגה, אנחנו כבר מתכננים הפגנה בעקבות ההחלטה הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח, לע"מ
דמאס פיקדה
צילום: חיים צח, לע"מ
מומלצים