שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הטרנד החדש: הנביטו לעצמכם את הארוחה הבאה
    נבטים הם סופר-פוד בעלי ערכים תזונתיים גבוהים וכמעט אפס קלוריות, לא נדרשת אנרגיה לעיכול שלהם, והם נספגים בקלות. למה כדאי לכם להנביט ואיך תעשו זאת? מוסף "זמנים בריאים" ב"ידיעות אחרונות" מגיש את המדריך למנביט המתחיל

    מי שעדיין לא הניח בביתו מסננת וחופן זרעים כנראה לא שם לב לכוכב התורן בטרנד הבריאות העולמי - הנבטות. הנבטה היא תהליך של השריה של זרע או דגן לפרק זמן של ‭12-3‬ שעות לספיגת מים, ולאחר מכן מתן סביבה לחה למשך ‭7-3‬ ימים, עד ליצירה של פסיג ואחר כך נבט היוצא מן הזרע.

     

    "כיום אנשים רוצים להזין את הגוף שלהם במזונות הטובים ביותר‭,"‬ מסבירה אומינה קדמי, יועצת בריאות הוליסטית ומנחת סדנאות לניקוי רעלים, "ונבטים הם בהחלט המזון הטוב ביותר שאפשר להכניס לגוף‭."‬

     

    קראו עוד

    לאכול קטניות בלי תופעות הלוואי: השיטות והטריקים

    מדריך נבטים: כל הסוגים והיתרונות הבריאותיים

     

    למה להנביט?

    "נבטים מכילים כמויות יוצאות דופן של חלבונים איכותיים, ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו החיוניים לגוף שלנו‭,"‬ מסבירה קדמי. "הם גם מגדילים את כמות הסיבים שאנחנו צורכים, ואלה עוזרים לתהליך העיכול ולתחושת השובע.

     

    כשאנחנו לוקחים זרעים או קטניות ומפגישים אותם עם מים נוצר חיבור שמאפשר לאנזימים שבהם להתעורר. האנזימים אחראים לספיגת המינרלים והוויטמינים בגוף שלנו.

     

    להכניס לגוף אנזימים זה להכניס חיים לתוך הגוף שלנו. כשאנחנו מנביטים, אנחנו מגדילים את הערכים התזונתיים שנכנסים אלינו לגוף פי כמה, למשל - בשיבולת שועל מו נבטת יש ‭600%‬ יותר חומצה פולית מאשר בדגן הלא מונבט‭."‬

     

    איך מנביטים?

    לכל זרע יש זמן הנבטה מעט שונה, אך התהליך זהה - ראשית יש להשרות את הזרעים עד כדי כיסוי במים טריים, למשך הזמן המומלץ. בהמשך מעבירים את הזרעים למס - ננת ודואגים שהזרעים לא יתייבשו ויהיו לחים.

     

    "מומלץ לשטוף את הזרעים פעמיים-שלוש ביום - זה קריטי להנבטה. אם הזרעים יתייבשו לא תיווצר הנבטה‭,"‬ מסבירה קדמי.

     

    כיום ניתן למצוא מנבטות שיפשטו את העבודה בעלות של כמה עשרות שקלים בודדות, ויש אפילו מנבטות חשמליות שיקצרו תהליכים.

     

    מה מנביטים?

    "בגדול‭,"‬ מסבירה קדמי, "אפשר להנביט הכל, ולכל משך זמן רצוי - החל ‭12-מ‬ שעות ועד 7 ימים. ככל שנותנים לזרע או לקטנייה יותר זמן הנבטה, ריכוז החלבונים עולה‭."‬

     

    אז מה בתפריט?

    נבטים יכולים להשתלב בכל מתכון ולהעשיר אותו. אפשר להוסיף נבטים לסלטים, לתבשילים ואפילו להפוך אותם לממרח ממכר. נסו ולא תוכלו להפסיק להנביט:

     

    סלט נבטוטים:

    מה צריך:

    כוס נבטי חמנייה

    כוס נבטי אלפלפה

    כוס נבטי ברוקולי

     

    לרוטב: ‭

    3 כפות מיץ לימון ‭1

    כפית שורש ג'ינג'ר טרי מגורר 

    2 כפות שמן זית

    חצי כפית מלח

     

    כך עושים:

    מערבבים יחד את הנבטים, מערבבים בנפרד את מרכיבי הרוטב ומוסיפים אותו. מגישים ואוכלים מיד.

     

    ממרח עדשים מונבטות:

    מה צריך: ‭

    2 כוסות עדשים מונבטות ‭

    2 מקלות סלרי ‭

    6 עגבניות מיובשות שהושרו למשך שעה במים רותחים ‭

    עגבנייה טרייה 

    רבע כוס זיתים שחורים

    2 כפות שמן זית

    כף מיץ לימון ‭

    חופן עלי כוסברה 

    חצי כפית מלח

     

    כך עושים

    טוחנים את כל מרכיבי הממרח במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אפשר לשמור בכלי סגור במקרר למשך 3 ימים. 

     

    ייעוץ מקצועי: הדיאטנית שרון גבריאל

     

    כך מנביטים

    עדשים: קטניות עשירות בברזל ובוויטמין ‭,C‬ שמחזקות את הגוף ומכילות ‭26%‬ חלבון משרים חצי כוס במים למשך 8 שעות, מנביטים למשך 3 ימים יתקבלו 4 כוסות של נבטים באורך 2 ס"מ.

     

    מש: קטנייה עשירה בוויטמינים C ‭,A-ו‬ שמחזקת את המערכת החיסונית ואת רקמות הגוף משרים שליש כוס במים למשך 8 שעות, מנביטים למשך 3 ימים יתקבלו 4 כוסות של נבטים באורך ‭3-4‬ ס"מ.

     

    זרעי אלפלפה: עשירים בסידן, באשלגן, במגנזיום ובברזל, ומחזקים את העצמות ואת השרירים )ניתן לרכוש בחנויות הטבע( משרים שלוש כפות במים למשך 5 שעות, מנביטים למשך 5 ימים יתקבלו 4 כוסות של נבטים באורך 4 ס"מ.

     

    זרעי ברוקולי: נוגד חמצון, מונע סרטן, מוריד לחץ דם ותומך במערכת הדם. ניתן לרכוש בחנויות הטבע. משרים שתי כפות במים למשך 8 שעות, מנביטים למשך 4 ימים יתקבלו 2 כוסות של נבטים, באורך 3 ס"מ.

     

    זרעי צנונית: תומכים במערכת הדם, נוגדי סרטן, תומכים בירידה במשקל ומכילים ויטמין C ניתן לרכוש בחנויות הטבע( משרים שלוש כפות במים למשך 6 שעות, מנביטים למשך 5 ימים יתקבלו 4 כוסות של נבטים (באורך 4 ס"מ).

     

    קינואה. להשרות ל-3 שעות ולהנביט למשך 24 שעות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    קינואה. להשרות ל-3 שעות ולהנביט למשך 24 שעות(צילום: shutterstock)

     

     

    קינואה: דגן המכיל חלבון, מגנזיום וברזל, שעשיר בסיבים, מאזן סוכר בדם ונוגד חמצון משרים כוס במים למשך 3 שעות, מנביטים למשך 24 שעות יתקבלו 3 כוסות של נבטים באורך ‭0.5‬ ס"מ.

     

    אפונה ירוקה שלמה: עשירה בנוגדי חמצון, ויטמינים C ‭,A-ו‬ חומצה פולית וחלבון משרים כוס וחצי במים למשך 8 שעות, מנביטים למשך 3 ימים יתקבלו 4 כוסות של נבטים באורך 2 ס"מ.

     

    שעועית אזוקי: עשירה בברזל, באבץ, במגנזיום ובסיבים, ומעלה את רמת האנרגיה בגוף משרים חצי כוס במים למשך 12 שעות, מנביטים למשך 3 ימים יתקבלו 4 כוסות של נבטים באורך 2 ס"מ.

     

    גרעיני שיבולת שועל: מכילים סיבים, אבץ וסלניום, מורידים לחץ דם ומונעים דלקות פרקים ומחלות לב )להשיג בחנויות הטבע( משרים כוס למשך 6 שעות, מנביטים למשך 4 ימים יתקבלו 4 כוסות נבטים באורך 1 ס"מ.

     



     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    הנבטה של הירקות הכי בריאים
    צילום: shutterstock
    מומלצים