שתף קטע נבחר

דרך הים: יציאת מצרים של הילדים המצריים

אלפי ילדים ממצרים מהגרים לאיטליה בסירות. חלקם אולצו בכוח ע"י מבריחים לצאת למסע המסוכן וחלקם נשלחו ע"י הוריהם, אך בכל מקרה רובם מסיימים בסחר בסמים או בזנות רק כדי לשרוד ולשלוח כסף הביתה. צפו בכתבת CNN

מבטיחים לילדים עתיד טוב יותר מחוץ למצרים (צילום: CNN) (צילום: CNN)
מבטיחים לילדים עתיד טוב יותר מחוץ למצרים(צילום: CNN)

 

אלפי ילדים של מהגרים לא חוקיים מגיעים לתחנת הרכבת טרמיני ברומא, נואשים להרוויח כסף בכל דרך שיוכלו.

 

ניתן לצפות בכתבה גם באתר CNN

 

עוד חדשות בעולם :

מסמכי ויקיליקס: הכסף הסעודי בחש בעולם

תערובת אסקוט: למי הכובע המוזר בעיר?

חתולה שהצילה ילד מתקיפת כלב זכתה בפרס

מתהדק המצוד אחרי הרוצחים הנמלטים

 

קבוצה של ילדים מתקבצת יחדיו בנקודת איסוף ידועה. גבר איטלקי מתקרב אל הילדים. בהמשך הרחוב נמצאת קבוצה נוספת של ילדים, שככל הנראה מתפקדים על תקן של תצפיתנים. אנו צופים בכסף - ובדבר נוסף - מחליפים ידיים. הם רואים את המצלמה שלנו ורצים משם.

 

 

 

 

מאוחר יותר, אחד הצעירים מסכים לדבר איתנו. הוא רק נער מתבגר. "החומר הלא חוקי" הוא הקל ביותר, ברומא וברחבי המדינה, הוא מספר לכתבת CNN. "החומר הלא חוקי" הזה הוא סחר במין וסחר בסמים.

 

בגיל 9, לבד, בארץ זרה

הגענו לאיטליה לדווח עבור "פרויקט החירות" של CNN, משחזרים את צעדיהם של הילדים המצריים שהגיעו הנה באלפיהם לבדם, ללא הוריהם. בנים - הצעיר שבהם בן תשע או עשר - שאולצו לעבוד בסירות מבריחים ואז נזרקו לחוף האיטלקי. חלקם איישו סירות שנשאו מהגרים לא חוקיים.

 

החוק האיטלקי מתיר לילדים שהוברחו למדינה להישאר בה בצורה חוקית, והורים מצריים עניים משלמים אלפי דולרים בתקווה לזכות לעתיד טוב יותר. ברי המזל המעטים נשארים לשהות בבתי ילדים בניהול ממשלת איטליה; אבל אלפים אחרים נעלמים, עושים את דרכם לערים הגדולות.

 

יש מצריות שמקוות שבניהן ישובו הביתה ויש כאלה שבונות על הכסף שיישלח אליהן (צילום: CNN) (צילום: CNN)
יש מצריות שמקוות שבניהן ישובו הביתה ויש כאלה שבונות על הכסף שיישלח אליהן(צילום: CNN)

מסע מסוכן שלעתים מסתיים במוות טרגי (צילום: CNN) (צילום: CNN)
מסע מסוכן שלעתים מסתיים במוות טרגי(צילום: CNN)

כתבת CNN עם אחד המהגרים המצריים בסיציליה (צילום: CNN) (צילום: CNN)
כתבת CNN עם אחד המהגרים המצריים בסיציליה(צילום: CNN)

בדלתת הנילוס, בכפר שבו החל התחקיר שלנו, הוקפנו על ידי הורים שמשוועים לשמוע חדשות מהילדים שלהם. אימהות התגודדו סביבנו עם תמונות ומסמכים. הבנים שלהן אולצו להיכנס לסירות. אולצו לעבוד, אולצו לאייש את הסירות במסלול המסוכן, שלא פעם מסתיים במוות, במי הים התיכון.

 

אלא שבשעה שכמה אימהות קוראות בבכי לבניהם לשוב הביתה, יש כאלה שיותר מתעניינות בתגמולים הכספיים. ד"ר נאסר אחמד מסאלאם, מ"המועצה הלאומית המצרית לאימהות וילדות", עובד עם משפחות שילדיהן היגרו מהמדינה, בין שבכוח ובין שברצון. "ראיתי דברים שיגרמו לצופים שלהם להשתומם בחוסר אמון", הוא אמר ל-CNN. "משפחה אחת, הם איבדו בים שני ילדים שעשו את דרכם לאיטליה, והם עדיין שולחים את הבן היחיד שנותר להם למסע דומה. האם אתם מסוגלים להאמין לזה?"

 

התשובה, לדבריו של ד"ר מסאלאם, היא שצריך להרתיע את ההורים ואת המבריחים: "צריכה להיות בחוק אפס סובלנות למתווכים של הדבר הזה. הם מפתים הורים עם גן עדן שממתין מעבר לים. אנו זקוקים לאפס סובלנות תחת החוק גם להורים וגם למתווך. בכל הסיפור הזה, הילד הוא הקורבן".

 

הכתבה תורגמה על ידי ynet ובאחריותו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
מהגרת אפריקנית ברומא
צילום: gettyimages
מומלצים