שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

חריש: נסגר מכרז לבניית כ-2,300 דירות

משרד הבינוי ורשות מקרקעי ישראל פרסמו את תוצאות המכרז להקמת 2,311 דירות ב-10 מתחמים בשכונת המגף החדשה בחריש. בין החברות הזוכות: אפריקה ישראל, אשדר חברה לבנייה, דונה חברה להנדסה ובניין וחנן מור

חריש ממשיכה להתרחב: משרד הבינוי ורשות מקרקעי ישראל פרסמו היום (א') את תוצאות המכרז לבניית כ-2,300 יחידות דיור בשכונת המגף החדשה ביישוב חריש, שצפויה לכלול בסך הכל יותר מ-3,000 דירות מגורים. מדובר במכרז לשיווק מגרשים לבנייה רוויה ב-10 מתחמים. בסך הכל שווקו מתחמים להקמת 2,311 דירות מתוך 2,519 דירות שהוצעו - כלומר כ-92% מכלל הדירות במכרז שווקו בהצלחה.

 

כתבות נוספות על חריש בערוץ הנדל"ן :

 

למכרז הוגשו 13 הצעות - כולן על ידי יזמי נדל"ן. זאת בניגוד לפעמים הקודמות, אז קבוצות הרכישה ועמותות הרכישה הגישו הצעות לבנייה. מחיר הקרקע הממוצע ליחידת דיור עמד על כ-17,300 שקלים (לא כולל מע"מ) והוצאות הפיתוח הממוצעות לדירה הסתכמו בכ-165,100 שקל (כולל מע"מ). כלומר, קרקע מפותחת לדירה ממוצעת במתחמים ששווקו עומד על כ-185,600 שקל ליחידת דיור.

 

עם החברות הזוכות ניתן למנות את דונה חברה להנדסה ובניין, שתבנה את מספר הדירות הגדול ביותר - 513 יחידות דיור - לצד 1,760 מ"ר של שטחי מסחר; קרן פז חברה לבניין, חברה-בת של קבוצת חנן מור, אשר זכתה במגרש לבניית 371 יחידות דיור ו-1,540 מ"ר לשטחי מסחר; חברת אפריקה ישראל מגורים, שזכתה במכרז לבניית 318 יחידות דיור; ואשדר חברה לבנייה, שזכתה במתחם לבניית 283 יחידות דיור.

 

עוד זכו במכרז: חברת דמרי בניה ופיתוח עם 214 יחידות דיור ועוד 660 מ"ר לשטחי מסחר; חברת מליבו בניה עם 209 יחידות דיור; חברת פרץ לוזון בנין ופיתוח עם 128 יחידות דיור; חברת אוסאמה הנדסה שירותים הנדסיים עם 108 יחידות דיור; חברת ג'יי הנדסה ויזמות עם 100 יחידות דיור ו-660 מ"ר לשטחי מסחר; וחברת נמדר בתים עם 67 יחידות דיור.

חריש. משרד הבינוי לוקח אחריות על העבודות (צילום: Lowshot.com ) (צילום: Lowshot.com )
חריש. משרד הבינוי לוקח אחריות על העבודות(צילום: Lowshot.com )

לדברי חנן מור, יו"ר קבוצת חנן מור המחזיקה בחברת קרן פז שזכתה במכרז, בכוונת החברה להגדיל את מספר היחידות שתבנה מ-371 דירות ל-430 דירות במסגרת תקנות שבס (המאפשרות לקבלנים לבנות 20% יותר דירות מהמספר המירבי המותר להם לבנייה על מגרש). זאת, בנוסף ל-280 יחידות שנמצאות כבר בבנייה.

 

"חריש מהווה הזדמנות לזוגות צעירים ולמשקיעים לרכוש דירה במחיר הוגן, תוך קבלת תמורה ראויה הן מבחינת איכות החיים בפרויקטים והן מבחינת התשתיות ורמת חיים גבוהה בעיר. אנו מזהים התעניינות הולכת וגוברת וכן גידול במכירות מצד רוכשים שזיהו את הפוטנציאל בעיר החדשה", הוסיף מור.

 

אוהד סבן, סמנכ"ל חברת דונה שזכתה במספר הגבוה ביותר במכרז, ציין כי "אנו בונים כיום את השכונה הגדולה ביותר בעיר עם כ-600 דירות, והזכייה במכרז לעוד כ-500 דירות נוספות משקפת את האמונה המלאה שלנו בהצלחת העיר הזו. בחריש הושקעה מחשבה מעמיקה מתוך חזון להתאימה לעיר צעירה ומבטיחה, אשר עתידה להכיל עשרות אלפי משפחות צעירות. זו עיר מתוכננת היטב".

 

אורן הוד, מנכ"ל אפריקה ישראל מגורים שבונה לראשונה בחריש, הוסיף כי "הזכייה במכרז תואמת את המציאות הנוכחית - שמצריכה יצירת אזורי ביקוש אטרקטיביים חדשים מחוץ למרכז גוש דן. הקהל שפוקד את משרדי המכירות בשכונות סביונים של החברה, לאור מהלכי הממשלה הצפויים, מבין שהמענה למצוקת הדיור לא יושג בטווח הקצר, באמצעות מדיניות של הוזלת מחירי הדיור. לכן הציבור הישראלי מחפש אלטרנטיבות ממשיות לדיור למגורים איכותי וזמין".

 

ראש המועצה המקומית חריש, יצחק קשת, בירך את 13 החברות שזכו במכרזי הקרקעות בשכונת המגף ואמר כי "אני שמח שהיזמים ממשיכים לראות את הפוטנציאל בחריש - כפי שראו עוד לפני 4 שנים וכיום ממשיכים להתמודד גם על המכרזים החדשים. אני מברך גם את היזמים החדשים, מהגדולים והטובים בישראל, שבחרו בחריש להקמת הפרויקטים שלהם. אין ספק כי מדובר ברווח נקי לעיר ולתושביה".

 

שר הבינוי: "היזמים מאמינים בעיר"

חבלי הלידה של היישוב חריש החלו לפני יותר מעשור, אך לא הבשילו לידי שיווק קרקעות מוצלח. לפני כ-3 שנים הכריז שר השיכון דאז, אריאל אטיאס, על שיווק קרקעות מסיבי וזול בעיר, כשהבנייה תהיה מותאמת לאוכלוסייה חרדית. הכרזה זאת, כשברקע מחירי הדירות המאמירים, הביאו לביקורת חסרת תקדים נגדו מכיוון הציבור הכללי.

 

בפברואר 2014 קיבלה המועצה הארצית לעררים של משרד הפנים את עררם של תושבי חריש, שביקשו את תיקון תוכנית המתאר לעיר, הקובעת כי הבנייה בה תותאם לאוכלוסייה חרדית. בעקבות זאת, הפך היישוב למתחם מבוקש בקרב הקבלנים, שהחלו לבנות פרויקטים חדשים למגורים עבור המגזר הכללי והמגזר הלאומי-דתי, בעיקר למשפחות צעירות חילוניות שזוהי להן דירתם הראשונה.

 

שר הבינוי, יואב גלנט, אמר בעקבות תוצאות המכרז: "השיווקים המוצלחים לבניית העיר החדשה בחריש נמשכים. לא בכל יום מצליחים לשווק כמות של 2,311 יחידות דיור במכרז אחד. אנחנו שמחים כי היזמים מאמינים בעיר וממשיכים להיות שותפים שלנו בבנייתה. אנחנו לוקחים אחריות על העבודות. מנכ"ל המשרד, אשל ארמוני, כבר היה בשטח - ונדאג כי אלפי התושבים שיגיעו לעיר יזכו לפיתוח ולתשתיות מתאימות ומוצלחות".

 

ישראל זעירא, מנכ"ל חברת באמונה השותף עם חברת ג'י הנדסה להקמת 100 דירות חדשות בחריש, מסר בתגובה למכרזים שנסגרו כי "אותן חברות נדל"ן שהתמודדו בעבר ובונות היום פרויקטים בסדרי גודל של מאות דירות, חוזרות ליישוב מתוך כוונה להשקיע עשרות ומאות מיליוני שקלים בחריש. הדבר מעיד על הבעת אמון ביישוב והמשך יציבות של רמת ביקושים מצד רוכשי הדירות".

 

לדבריו, "על כך ניתן להעיד גם מכניסתה של שחקנית נדל"ן חדשה - אפריקה ישראל. יש לציין כי קבוצות רכישה לא מעטות מהמגזר החרדי, שביקשו להתמודד על המכרזים והתאמצו להתגבש, לבסוף לא ניגשו לאף מתחם. בסך הכל המכרזים מלמדים על המשך יציבות מחירים עם עלייה מועטה במחירי הקרקע, כך שהצפי הוא שדירות 4 חדרים חדשות ימכרו תמורת מיליון שקל".

 

גם יקי רייסנר, מנכ"ל ובעלי חברת רייסדור המחזיקה בקרקעות לבניית כ-400 דירות בחריש, התייחס לתוצאות המכרז. לדבריו, חריש הפכה לנחלת הכלל, שכן עבור מכרז שנסגר פורסמו תחילה בעיתונות כ-10 קבוצות חרדיות שביקשו לזכות בו, אולם זכיית החברות היזמיות מעידה על כך שסופית נסתם הגולל לנוכחות חרדית בעיר - שמתמקדת כיום בשכונת הר יונה בנצרת עילית. "משמעות תוצאות המכרז, ולאור מחירי הקרקע שעלו ב-100% בשנה וחצי, היא שהמחירים לא יפחתו ממיליון שקל ליחידת דיור", הוא הוסיף.

 

לדברי אמיר נחום, מנכ"ל קבוצת מליבו שזכתה במכרז, מחירי הדירות בחריש צפויים להגיע תוך שנה למיליון שקל עבור דירת 4 חדרים, ועד למועד המסירה צפויים לטפל ל-1.1-1.2 מיליון שקלים. "הקרקע שבו זכינו ל-209 יחידות דיור מצטרפת לקרקע של 94 יחידות דיור נוספות, לצד מרכז מסחרי בשטח של 1,500 מ"ר שנרכשה בתחילת השנה", הוסיף נחום. הקבוצה אף בונה כיום כ-1,000 יחידות דיור לעמותת רכישה ולחברת רייסדור יזמות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נמרוד גליקמן
חריש. ממשיכה להתרחב
צילום: נמרוד גליקמן
מומלצים