שתף קטע נבחר

חברתי מתחתנת ובמקום לשמוח אני מקנאה

זו אמורה להיות תקופה משמחת, תקופה של חגיגות, טקסים ומסיבות, אבל כשאת רווקה ומי שמתחתנת זו החברה שלך, את מוצאת את עצמך מבואסת, חסרת חשק ובאופן כללי, לא הכי בא לך ללכת. מה מקור הבלבול הרגשי הזה וכיצד ניתן להתמודד איתו?

זה קורה כמעט לכולן. מגיע השלב שחברה שלך שולחת לך תמונה כשטבעת אירוסין מנצנצת על אצבעה ומבט של ניצחון ואושר בעיניה. היא עשתה את זה! היא הצליחה! המשימה הושלמה! ואז את שם נוכחת בכל האירועים והדילמות שכרוכות בהוצאת החתונה לפועל, ומצד אחד את באמת שמחה בשבילה אבל מצד שני את קצת... איך אומרים... בא לך למות.

 

עוד בנושא:

 למה קנאה של גבר שונה מקנאה של אישה?

אין מסוכן יותר משדה קרב של נשים

 

ומילא בא לך למות, אבל מה שגרוע עוד יותר זה שאז את מתבאסת בטירוף על עצמך, קודם כל כי לך זה עוד לא קורה, ושנית על היותך קנאית ועל העובדה שאת לא יכולה לשמוח מכל הלב בשמחת החברה שלך. ואת נקרעת מבפנים, בין הרצון להרגיש ולחלוק את האושר של חברתך, לבין הרצון לחפור לך מערה חשוכה ולהישאר שם ולא לצאת עד יום חתונתך של עצמך. את מרגישה לא בסדר שאת בכלל מרגישה ככה, ושואלת את עצמך מה לא בסדר איתי?

 

ציר הנורמאליות

אז קודם כל: הירגעי. הכל ממש בסדר. הבלבול הרגשי הזה, ההתחבטות הפנימית והסתירה בין שמחה ועצב היא נורמאלית לחלוטין. וזאת מפני שבתור בני אדם אנחנו נוטים להעריך את עצמנו ביחס לאחרים. למעשה, ההערכה העצמית שלנו נגזרת מההשוואה לאנשים אחרים מסביבנו, כך שעל מנת להרגיש בסדר עם עצמנו, אנחנו כל הזמן בודקים איפה אנחנו נמצאים על "ציר הנורמאליות".

 

יופי, גם היא מתחתנת. מתי תורי? (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
יופי, גם היא מתחתנת. מתי תורי?(צילום: Shutterstock)

 

בגילאים מסוימים, כשהרבה מסביבנו כבר בזוגיות ומתקדמים לחתונה ואנחנו לא, אנחנו באופן מוטעה מרגישים פחות, אנחנו מרגישים שאנחנו שונים, שאנחנו יוצאי דופן, שאנחנו מעוכבים, שאנחנו מאחורי כולם, שיש לנו בעיה, שאנחנו דפוקים. היינו מרגישים אותו הדבר גם אם כולם היו צובעים את השער לסגול ואנחנו לא. לרוב בני אדם לא אוהבים להיות שונים וזהו השורש לאותן תחושות לא נעימות וחוסר רצון לשמוח באמת עם החברה שלך. חשוב שתביני שכולן חולקות את הרגש הלא נעים הזה, לכולן יש רגשות מעורבים שכוללים כאב ועצב, וזה לאו דווקא אומר שאת לא מפרגנת. אז קודם כל תביני שזה לגיטימי להרגיש כך ושנית, נסי לסלוח לעצמך קצת על מה שאת מרגישה.

 

איך מתקדמים מפה?

בקליניקה שוב ושוב עולות התחושות הללו בקרב רווקות. הן שואלות מה עושים? איך מצד אחד מגיעים לחתונה ובאמת שמחים עבור החברה, ומצד שני מתגברים על הרגשות הרעים של קנאה ועצב? אני רוצה להציע כאן זווית חשיבה רחבה יותר ולהזמין אותך לאמץ אותה מתוך התקווה שזה יקל עליך בהתמודדות במצבים כאלה.

 

1. קנאה על שום מה?

ראשית, תשאלי את עצמך האם את היית רוצה להתחתן עם הגבר של החברה שלך? רוב הסיכויים שהתשובה תהיה שלילית, כי מה שמתאים לאחת לא מתאים לאחרת. אם כך, את מקנאה בה לא על כך שהיא מתחתנת איתו אלא על כך שהיא בכלל מתחתנת. את מקנאה שהיא לא צריכה להיות רווקה יותר ולחפש גברים, את מקנאה בה שהיא לא צריכה "לסבול" מחיי הרווקות כפי שאת סובלת.

 

את מקנאה בה על זה שהיא כבר לא יוצאת דופן וכבר לא "יאכלו" לה את הראש על זוגיות וחתונה. אז בואי אגיד לך משהו, את טועה ובענק. כי ברגע שבעלה היקר ישבור את הכוס בחופה היא תתחיל להיות יוצאת דופן בצורה אחרת, היא תתחיל להיות אישה נשואה בלי ילדים, ומכבש הלחצים על הרחם שלה יתחיל ולא יפסיק עד שלא יהיו לה שלושה. כי הסביבה שלנו תמיד תמצא על מה לגרום לנו להרגיש לא בסדר, ותאמיני לי שהעובדה שהיא התחתנה אומרת רק שיחפרו לה לא על זוגיות אלא על ילדים, קניית בית, על איפה עושים את החג או כל משהו אחר.

 

נסי לברר האם את מקנאה בה על הגבר שלה או על זה שהיא לא רווקה יותר (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
נסי לברר האם את מקנאה בה על הגבר שלה או על זה שהיא לא רווקה יותר(צילום: Shutterstock)

 

2. הדשא של השכן תמיד ירוק יותר

את היא זו שבוחרת להסתכל על חיי הרווקות כחיי סבל וכפגם אישי בך, ולא אף אחד אחר. דווקא אם יש דבר שזוגות נשואים ואנשים נשואים אוהבים לעשות זה להסתכל בערגה על אנשים רווקים ולקנא בהם על החופש האולטימטיבי שלהם. אותם אנשים שרצו להתחתן ולהפסיק להיות שונים, מוצאים עצמם מתגעגעים לאותם ימים בהם הכל היה אפשרי - ימי הרווקות.

 

3. מה את קשורה?

אני תמיד אומרת ללקוחות שלי שיחשבו מה בכלל קשורה החתונה של החברה לעתיד שלהן? איך זה שחברה שלהן מתחתנת משפיע באיזה אופן על העתיד הזוגי שלהן עצמן? האם היא התחתנה עם מישהו שאת רוצה? לא. האם זה שהיא התחתנה אומר שאת לא תתחתני? לא.

האם זה שהיא התחתנה אומר שנגמרו לה כל הבעיות בעולם והם יחיו ביחד באושר ועושר לנצח? לא. אז איך לעזאזל את דוחפת את העתיד הזוגי שלך לחתונה שלה? חשוב שתזכרי - זה לא על חשבונך! החתונה שלה והאושר שלה לא מגיע על חשבון האושר שלך. אין מלאי מוגבל של אושר בעולם ולא, היא לא מבזבזת לך אותו.

 

4. להתחתן זה לא הישג

בעיניי, להתחתן זה אירוע שחוגג את בחירת נשמה אחת בשנייה. זה טקס שבא להצהיר "הנה שני אנשים שבחרו האחד את השניה". ברגע שרווקה הופכת חתונה להישג, היא שמה את עצמה בעמדת נחיתות. להתחתן, ליצור זוגיות, לצאת עם מישהו, אלו החלקים הקלים בחיים. לשמר מערכת יחסים טובה ובריאה לאורך זמן - זהו ההישג האמיתי וזה באמת משהו שמעורר קנאה. אז בעצם את מקנאה בטרם עת. בחתונת הכסף שלהם יותר לגיטימי שתקנאי.

  

5. היום יום הולדת

תשאלי את עצמך האם כשלחברות שלך יש יום הולדת את גם מקנאה? לא. כי את יודעת שגם לך תהיה, כי את יודעת שזה בסך הכל יום שבו חוגגים ונותנים תשומת לב למישהו אחר, וזה לא על חשבונך וכי כל סיבה למסיבה זה תמיד כיף, ובכלל - להעניק מעצמך זה מספק ונעים. אז מה ההבדל? יום חתונתה לא סובב אותך בדיוק כמו שיום הולדתה לא סובב אותך. העולם לא מסתובב סביבך ואף אחד חוץ ממך לא מסתכל עלייך בעין בוחנת ואומר "אוי, איזה מסכנה היא רווקה".

 

האם את מקנאה בחברתך החוגגת יומולדת? וודאי שלא. אז למה זה קורה בעת החתונה? (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
האם את מקנאה בחברתך החוגגת יומולדת? וודאי שלא. אז למה זה קורה בעת החתונה?(צילום: Shutterstock)

 

 

לדעתי אם קראת וחשבת על שורות אלו, כבר כנראה שאת מרגישה קצת יותר טוב ואין לך בעיה ללבוש משהו מהמם ולחבק את החברה שלך מכל הלב ולתת לה להרגיש כמה את שמחה בשבילה באופן אותנטי. תתני בכל ליבך, כי מה שאת נותנת בסוף אופף אותך ועושה אותך הרבה יותר טובה ואטרקטיבית לסביבה.

 

חוץ מזה, הרי זה כבר ידוע שלהיות רווקה ממורמרת זה מאוד לא סקסי. תזכרי שבסך הכל להיות רווקה יכול להיות מרגש כי כל יום עשוי להיות היום שבו תפגשי את אהבת חייך. אולי זה יהיה היום?

 

בהצלחה!

 

 

ליגד גרנית פורת - מדריכת חיים, מאמנת אישית ומקימת הסדנה ליצירת זוגיות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
למה אני לא יכולה פשוט לשמוח בשבילה?
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים