שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

מודיעין: 524 דירות בשיטת "מחיר מטרה"

הושלם מכרז "מחיר מטרה" במודיעין, במסגרתו 524 דירות יעלו 20% פחות ממחירי השוק. בקריית ביאליק הושלם חלקית מכרז במסגרת של הסכם הגג שנחתם עם המדינה, ויוקמו בשלב זה רק 426 דירות. ומה חדש בירושלים?

הושלם המכרז השני של שיטת "מחיר מטרה" במודיעין. רשות מקרקעי ישראל ומשרד הבינוי הודיעו היום (א') על 6 יזמים שזכו בקרקע לבניית 697 יחידות דיור, מתוכן 524 יחידות במחיר מפוקח של 11,200 שקל בלבד למ"ר במתחם מבוקש בעיר. נזכיר כי "מחיר מטרה" היא שיטת שיווק המאפשרת לרכוש דירה חדשה במפרט איכותי בהנחה של כ-20% ממחירי השוק.

 

כתבות נוספות במדור צנרת התכנון :

 

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

בסך הכל הוגשו למכרז 27 הצעות. החברה שזכתה במספר הגדול ביותר של יחידות הדיור לבנייה היא אשדר חברה לבנייה, שתבנה 178 יחידות דיור; אחריה החברות אלמוג כ.ד.א.י ואזורים בנין שיבנו כל אחת 120 יחידות דיור; מרדכי אביב מפעלי בנייה שתבנה 118 יחידות דיור; גיא ודורון לוי שתבנה 92 יחידות דיור; ופרץ לוזון בניין ופיתוח שתבנה 69 יחידות דיור.

 

בסך הכל ישלמו היזמים למדינה 155.4 מיליון שקלים עבור 6 מתחמי הקרקע - ממוצע של 223 אלף שקל לקרקע עבור יחידת דיור. במשרד הבינוי ציינו כי היזמים התחייבו לדירות ששטחן לא יירד מ-60 מ"ר ולא יעלה על 150 מ"ר. 

 

דירה חדשה שלא במסגרת שיטת מחיר מטרה, בשטח של 100 מ"ר עם מרפסת של 10 מ"ר כולל חניה, תעלה 1.176 מיליון שקלים. לדברי משרד הבינוי, מדובר גם כך במחיר הנמוך משמעותית ממחירי השוק במודיעין. דירת מחיר מטרה חדשה בשטח של 80 מ"ר עם מרפסת של 8 מ"ר, מחסן של 5 מ"ר וחניה, תעלה כ-968 אלף שקל. דירת מחיר מטרה חדשה בשטח של 122 מ"ר, עם מרפסת של 25 מ"ר ושתי חניות, תעלה כ-1.478 מיליון שקלים.

 

"שיטת מכרזי מחיר מטרה היא דרך אפקטיבית להורדת מחירי הדיור והגדלת ההיצע, באופן שמרסן את עליית המחירים", מסביר את תוצאות המכרז רותם זילברברג, מנהל פרויקטים בחברת הייעוץ BDO זיו האפט. לדבריו, "מניתוח פיננסי של התוצאות נראה כי היזמים מניחים שתחול ב-3 השנים הקרובות עליית מחירים בשיעור שנתי של כ-5%".

 

עוד אומר זילברברג כי בניגוד למכרז הראשון שהושלם בראש העין, נראה כי במכרז מודיעין קיימת אף אפשרות לתשואה עודפת ליזמים, במקרה של אישור הקלות מכוח תקנות התכנון והבנייה המוכרות כ"תקנת שבס". "נראה כי היזמים בשוק לומדים את שיטת מכרזי מחיר מטרה וכי מספר המשתתפים במכרזים מסוג זה יגדל עם הזמן", הוא אומר.

 

ראש העיר מודיעין, חיים ביבס אמר: "היום עברנו שלב חשוב נוסף בדרך להקמת מרכז העיר החדש של מודיעין-מכבים-רעות. תוצאות המכרז הן הצלחה גדולה והבעת אמון בעיר ובפרויקט דיור בר השגה המאפשר לזוגות צעירים וזכאים לבנות את ביתם כאן בעיר. כמות המציעים, מחיר הרכישה והחברות הזוכות מעידים על כך שניתן לייצר בנקודת איזון נכונה דיור בר השגה במחירים טובים. בימים אלה יוצא המכרז האחרון במע"ר להקמת אזורי המסחר, מכרז שלא הצליח בפעם הקודמת, ואני מודה לשר הבינוי, יואב גלנט ולצוות משרדו ולנציגי רשות מקרקעי ישראל על ההחלטה לשנות את אופי המכרז, ולאפשר חלוקה של השטח למספר מתחמים ולהפחית בצורה משמעותית את עלויות הפיתוח. בתקופה הקרובה נקיים מבצע הסברה נוסף לתושבי העיר על הדרך בה ניתן לגשת למכרזי מחיר מטרה, בדומה למה שעשינו במחיר למשתכן".

ראש העירייה, חיים ביבס. כ-500 דירות במחיר מטרה (צילום: גידי אבינערי) (צילום: גידי אבינערי)
ראש העירייה, חיים ביבס. כ-500 דירות במחיר מטרה(צילום: גידי אבינערי)

 

קריית ביאליק: מכרז הסכמי גג ל-426 דירות 

לעומת מודיעין, בקריית ביאליק הושלם מכרז של רשות מקרקעי ישראל רק באופן חלקי. מדובר במכרז להקמת 1,089 יחידות דיור ב-5 מגרשים בשכונת אפק החדשה בעיר, חלקם במסגרת של "הסכמי הגג" שנחתמו עם המדינה.

 

מדובר במכרזים להקמת פרויקטים למגורים רבי קומות. נזכיר כי שיטת "הסכמי הגג" מאפשרת למדינה לשתף פעולה עם הרשויות המקומיות ועם יזמי הנדל"ן, ולתמרץ את ראשי הרשויות המקומיות לבנות תשתיות הולמות לצד הקמת פרויקטים למגורים, כך שדיירים שיאכלסו את הדירות יוכלו ליהנות מהתשתיות הקיימות.

 

למכרז הוגשו 10 הצעות, אולם רק 3 יזמים זכו ב-3 מגרשים לבניית 426 יחידות דיור בלבד. שאר ההצעות היו נמוכות מדי או לא תקינות. כך, החברות אפריקה ישראל מגורים ושיכון ובינוי זכו במגרש המאפשר הקמה של 206 יחידות דיור; ואילו חברת גיא ודורון לוי זכתה בשני מגרשים - האחד להקמת 129 יחידות דיור, והשני להקמת 91 יחידות דיור.

מפת שכונת אפק. הצלחה חלקית במכרז (תשריט: משה צור אדריכלים ובוני ערים) (תשריט: משה צור אדריכלים ובוני ערים)
מפת שכונת אפק. הצלחה חלקית במכרז(תשריט: משה צור אדריכלים ובוני ערים)

 

ירושלים: 4 מגדלי תעסוקה במקום מפעל לשעבר

בירושלים, הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה אישרה להפקדה בוועדה המחוזית תוכנית להקמת מתחם תעסוקה חדשה בגבעת שאול. התוכנית מציעה שינוי ייעוד מתעשייה (מפעל מיפרומאל לשעבר), למסחר ומשרדים. מדובר במבנה מסחרי בן קומה אחת המשמש למסחר וחנייה עילית, וכן בניינים ללא שימוש של מפעל מיפרומאל הישן, שייהרסו.

 

המתחם מתוכנן כמתחם תעסוקה חדש הכולל 4 מגדלים בני 24 קומות, וכן 5 בניינים בני 12 קומות כולל חניונים תת-קרקעיים. התוכנית מייצרת כביש פנימי חדש החוצה את המתחם לשיפור התנועה באזור, והיא הוגשה בהתאם לתוכנית האב לאזור התעשייה גבעת שאול, שעיקרה עיבוי וציפוף האזור לשם הגדלת היצע שטחי התעסוקה בעיר.

 

שטחי הבנייה המרביים המוצעים בתוכנית עומדים על 186,494 מ"ר לתעסוקה, משרדים, תעשיות עתירות ידע, מסחר, מוסדות להשכלה גבוהה, מעבדות רפואיות, מלאכה קלה ועוד.

עוד נקבע כי ברחוב כנפי נשרים, כ-5,000 מ"ר יוקצו לשימושים ציבוריים שייקבעו על ידי העירייה.

 

לדברי ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת, "העירייה פועלת לפיתוח 5 מתחמי תעסוקה בעיר במטרה להרחיב את שוק התעסוקה ולמשוך צעירים ומשפחות צעירות. אנו נמשיך לייצר פוטנציאל בינוי של מאות אלפי מ"ר ותכנון לתעסוקה, שיביאו לעשרות אלפי מקומות עבודה חדשים לתושבי העיר".

 

עפר גרידינגר, מנהל האגף לתכנון עיר, מוסיף כי "מדובר בפרויקט בהמשך לתוכנית אב רחבת היקף של כל אזור התעסוקה גבעת שאול. אזור שיהפוך למרכז תעסוקה מהמרכזיים בעיר, יהווה המשך לאזור הכניסה לעיר וישען בעתיד על שלוחת רכבת קלה".

הדמיית קריית התעסוקה החדשה בגבעת שאול (הדמיה: אדריכל יוסי ישראלאשוילי, יגאל לוי אדריכלים) (הדמיה: אדריכל יוסי ישראלאשוילי, יגאל לוי אדריכלים)
הדמיית קריית התעסוקה החדשה בגבעת שאול(הדמיה: אדריכל יוסי ישראלאשוילי, יגאל לוי אדריכלים)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
מודיעין. המכרז הושלם בהצלחה
צילום: אבי מועלם
מומלצים