שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    אינסייד אאוט: הצצה לדירה מעוצבת בבת ים

    דירה בקומה ה-19 עוצבה בהשראת אופנה עילית - מבלי לוותר על הקשר העיצובי בין החללים הפנימיים לנוף שנשקף מחוץ לבניין. צפו בתמונות

    הנוף שנשקף מהדירה שבקומה ה-19 במגדל מגורים בבת ים, הוא זה שכבש את לב הדיירים שהחליטו לקנות אותה. בעלי הדירה הצעירים ביקשו לעצב אותה בסטייל ובשיק, עם אלמנטים בולטים השאובים מאופנת העילית הבינלאומית. התוצאה היא בית מודרני, אופנתי בעל קו צעיר, רענן וייחודי, כאשר אחד האלמנטים הבולטים בעיצוב הדירה הוא הקשר בין החוץ לפנים.

     

    טורים נוספים במדור עיצוב ותכנון הבית :

     

    >>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

     

    חזית המבנה חופתה בחיפוי מודרני בגוון זהוב דמוי סנפיר הנמתח לאורך כל גובהו של הבניין ומשווה לו מראה של מגדלור. נעשה ניסיון (שצלח) לקשר את מרפסת הדירה, בה החיפוי בולט, לבין הפנים - ולהמשיך את המראה הזהוב בתוך החלל פנימה ובכך לייצר הומאז' למתרחש בחוץ.

     (צילום: גדעון לוין) (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)

     (צילום: גדעון לוין) (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)

    ואכן, "הטריק" עשה את שלו. קשה להתעלם מחיפוי הקיר המקשר בין פינת האוכל המרשימה למסדרון המוביל לחלל הפרטי. הוא תופס את העין מיד עם הכניסה לדירה. החיפוי עצמו בוצע באמצעות לוחות MDF עם חיתוך פאזה. הלוחות חופו בפורמייקה בגימור אלומניום ובגוון זהב והותקנו בהדבקה ישירה על הקיר ללא קונסטרוקציה מקשרת.

     

    על מנת לייצר את המראה הסימטרי והמהוקצע של האריחים, נצבעו הלוחות בצבע בייץ שחור שנטמע בחיתוכי הפאזות. בכך נוצר גריד אחיד והמראה המתקבל, כאמור מלא עוצמה ומהווה למעשה את ה-Focal Point של הדירה.

     (צילום: גדעון לוין) (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
     (צילום: גדעון לוין) (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)

    אלמנט מרכזי נוסף שקשה להתעלם ממנו הוא כמובן קיר הספרייה הלבנה המהווה רהיט טלוויזיה אך חשוב לא פחות מכילה מגוון פריטים מעוצבים המייצרים מראה תוסס וצבעוני. הספרייה ממוקמת בקידמתה של ויטרינה ענקית, שבמקור היתה אמורה להוות עוד מוקד אור טבעי.

     

    הוחלט למתן את הוויטרינה האימתנית בעזרת הספרייה, ועם זאת לשמור על מרווחים נדיבים בין המדפים על מנת לתת לאור לחדור פנימה בצורה נעימה ומבוקרת. לצורך הספרייה פותח פרט ייחודי שאיפשר קבלת מדפים דקיקים, ועם זאת עמידים ובעלי כושר נשיאה.

     (צילום: גדעון לוין) (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)
    כדי להמשיך את המראה הייחודי אך לא "להכביד" ולגנוב את ההצגה מהקיר, נבחר ריהוט מודרני ומינימליסטי, שילוב של עץ מלא, זכוכית, וכיסאות לבנים של אימס עשויים חומר פולימרי איכותי. גוף התאורה השקוף מאגד למעשה את הפינה ומעגן אותה.

     

    עוד נבחרו חומרים ואלמנטים שמצד אחד שיוו לבית מראה נקי ומינימליסטי, ומצד שני יצרו אווירה חמימה וביתית. לריצוף נבחר פרקט אלון. גופי התאורה ברובם נסתרים לצד גופים דקורטיביים המהווים אלמנטים עיצוביים בפני עצמם, לדוגמא מנורת הצלמים המעטרת את סלון הבית.

     (צילום: גדעון לוין) (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)

    על מנת לתחום את גלויית הנוף הנשקפת, מוקמו וילונות לבנים המקנים מראה אוורירי ורענן ועדיין מסייעים בהצללת הדירה מהשמש החודרת מכיוון מערב. החומרים השתלבו היטב ולא הסיטו את המראה של הים התיכון הנשקף במלוא הדרו מחלון החלל הציבורי.

     

    פרטי העיצוב שנבחרו בקפידה ממשיכים את המראה יוצא הדופן. פינת הישיבה מורכבת מספה בעלת קווים ארכיטקטונים בריפוד אפור בהיר. לצדה שולחנות קפה בעיצוב מצולעים ושני שרפרפים, המהווים למעשה גם אלטרנטיבת ישיבה וגם שולחנות הגשה נוספים.

     (צילום: גדעון לוין) (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)

     (צילום: גדעון לוין) (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)

    גם במטבח נעשתה עבודה בקווים סופר מודרניים ומהוקצעים. חזיתות המטבח בגווני אפור כהה ובעלות גימור מבריק ונוצץ. חיפוי הקיר עשוי פלטת שיש סטטוארליטו אחת גדולה בגווני אפור בהיר ולבן, הטומנת בחובה נימים וגידים המייצרים מראה ציורי ועם זאת משמרים את הקו הנקי.

     

    תכנון המטבח פונקציונלי בקו נקי ומוקפד. כל מכשירי החשמל הוצנעו בתוך יחידת אחסון. משטח העבודה עשוי קוריאן כולל כיור יצוק אינטגרלי. קוריאן הוא גם החומר שנבחר בייצור דלפק האכילה.

     (צילום: גדעון לוין) (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)

     (צילום: גדעון לוין) (צילום: גדעון לוין)
    (צילום: גדעון לוין)

    הכותב הוא מעצב פנים, בעלי משרד עיצוב הפנים אורון מילשטיין

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: גדעון לוין
    הדירה המעוצבת. הנוף כבש את לב הדיירים
    צילום: גדעון לוין
    מומלצים