שתף קטע נבחר

חדשנות ותועלת: העיר החכמה מגיעה לישראל

תאורת רחוב חסכונית, השקייה חכמה של גינות ציבוריות ואפליקציות למציאת חניה פנויה: תושבי הערים החכמות ברחבי העולם נהנים מחדשנות טכנולוגית שמרשתת את כל העיר. איך זה נראה אצלם ומה צפוי לנו בישראל? הצצה

בשנים האחרונות מתפארות מדינות ברחבי העולם בערים החכמות שלהן: באמצעות חדשנות טכנולוגית שמרשתת את העיר, התושבים יכולים להיעזר באפליקציות למציאת חניה פנויה, חניון קרוב ואפילו בתי קולנוע; וליהנות מתשתיות עירוניות כמו תאורת רחוב חסכונית שנדלקת בעת הצורך, השקייה חכמה של גינות ציבוריות ועוד. בכנס שקיימה אמש (ד') חברת סיסקו ישראל בתל-אביב הוצגו החידושים בתחום. צפו בכתבה.

 

 
"ערים חכמות מספקות תועלות לתושבי העיר ומשפרות את הקשר של העירייה עם התושב, את התשתיות ולהפוך את המקום לנעים יותר למגורים", מסביר רועי חרמוני, מנהל תחום ערים חכמות בחברת סיסקו-ישראל. לדבריו, "בעיר חכמה אפשר להבין עומסים במקומות ציבוריים, איך ייראה נמל תל-אביב בזמן עמוס וכו'".
 
ג'ון בייקלמנס, סמנכ"ל טכנולוגיות בסיסקו העולמית המתגורר בלונדון ובפועל באירופה ובארה"ב, מציג את המצב בעולם. "בברצלונה, למשל, צריך להבין תחילה מהן נקודות התורפה של העיר, ומרגע שמתחילים לטפל בנקודות התורפה הללו - מצליחים להפוך את העיר לחכמה יותר". בייקלמנס נתן כדוגמא מסך מגע לתייר ולתושב שמכונה "קיוסק" וממוקם בתחנות האטובוס. "גם אוכלוסייה מבוגרת ללא סמארטפון צריכה מידע - והקיוסק מספק לה את המידע הזה, ממש כמו בסמארטפון", הוא אומר.
נקודת התורפה בברצלונה, למשל, היא התחבורה הציבורית (צילום: ניצן דרור) (צילום: ניצן דרור)
נקודת התורפה בברצלונה, למשל, היא התחבורה הציבורית(צילום: ניצן דרור)
ב"קיוסקים" שיוצבו ברחבי הערים הגדולות בארץ, מוסיף חרמוני, התושב או התייר יוכלו לבדוק היכן אתרי התיירות הקרובים; ואף לשוחח עם נציג מהעירייה כדי לשאול שאלות. "כל קליק מנתחים בעיר. מטייבים את הנתונים בקיוסק ממש כמו אתר אינטרנט". אורן פלדמן, מנכ"ל חברת NSR, סיפר על מערכת השליטה והבקרה לערים חכמות שמתפעלת החברה. "מדובר במרכז עצבים אחד שמתאים את עצמו לשלל מחלקות העירייה".
 
ומה קורה בתל-אביב? "עיר חכמה בעיניים שלנו מתמקדת בשיפור איכות החיים של התושב", אומרת ליאורה שכטר, מנהלת אגף המחשוב בעיריית תל-אביב-יפו. "אנחנו מתמקדים בקשר שבין הרשות לתושב ואיך אנחנו משפרים את התהליך הזה". לדבריה, "אחד התחומים הוא התחבורה - הראשון שבהם הוא חניה בכחול-לבן, למשל הקטנת העומס באמצעות 'car sharing'. מי שחולק נסיעה לעבודה - מקבל 4 שעות חניה בחניון הקרוב".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן דרור
ערים חכמות מספקות תועלת לתושבי העיר
צילום: ניצן דרור
מומלצים