שתף קטע נבחר

"מחירי המלונות אינם סיבה לירידה בתיירות"

כך סבור נועז בר-ניר, מנכ"ל התאחדות המלונות בישראל. בראיון לאולפן ynet אמר שאין צורך להשוות את המחירים בארץ לאלה באירופה: "צריך להבין שיש מדינות שלא נוכל להתחרות איתן, הממשלה צריכה להסיר את הרגולציות הכבדות שיש על המלונות"

ירידה של 25% בתיירות הנכנסת. את הנתון החמור הזה פרסמה הבוקר (ד') התאחדות המלונות בישראל. את המצב כינה מנכ"ל ההתאחדות, נועז בר-ניר, "המשבר החמור בענף מזה עשור". בראיון לאולפן ynet, ניסה עם זאת בר-ניר להרגיע ואמר כי הענף לא עומד בפני קריסה. עם זאת, הפנה אצבע מאשימה כלפי הממשלה והרגולציה המופעלת על בתי המלון. "שנה מאז צוק איתן, עוד לא התאוששנו והתיירים עוד לא חזרו", הוא אומר. צפו בראיון באולפן ynet:

 

 

עם זאת, בסמוך לנתוני ההתאחדות, פורסמו נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה החמורים פחות, לפיהם מדובר בירידה של 17% בלבד בתיירות. כלומר, התיירים מחפשים אלטרנטיבות למלונות היקרים בישראל.

"זה נכון שלינות התיירים ירדו יותר מאשר הגעת התיירים", מאשר בר-ניר, "אבל עדיין גם המגמה של 17% ירידה היא בעיה קשה שתעשיית התיירות צריכה להתמודד איתה".

 

אתם מצביעים על "צוק איתן" כגורם המרכזי למשבר, אבל אנחנו עדים להרבה סיבות נוספות כמו המשבר הכלכלי ברוסיה שגרם לירידה בתיירות לאילת, ושוב, גם המחירים הבלתי סבירים של המלונות בישראל.

 

"השוק הרוסי אמנם עדיין לא התאושש, אבל גם שווקים אחרים ברוסיה כמו איטליה ופולין - גם משם התיירות לא חזרה להיקפה הרגיל. בעניין המחירים, הסוגיה היתה קיימת ולא השתנה דבר לרעה מהבחינה הזו, לכן זה לא סיבה לשום דבר".

 

אולי זו לא סיבה למשבר, אבל בדיקה שערכנו היום גילתה כי מלון בישראל עולה פי 3 או 4 ממלון במרכז ברלין בחודש אוגוסט. איך זה יכול להיות?

 

"הנקודה העיקרית היא שבמדינת ישראל יש רגולציה כבדה מאוד על בתי המלון, שלא קיימת בגרמניה. בדוגמה של גרמניה, לנו כתוצאה מרגולציות יש כ-20% יותר עלויות רק בגלל רגולציות ממשלתיות - כשרות, מאבטחים, חובת מצילים.

"הכל בגלל הרגולציה" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"הכל בגלל הרגולציה"(צילום: shutterstock)

"לך לבתי מלון בברלין, יש בריכה ואין מציל. אני לא אומר שלא צריך להחזיק מציל, אבל בתקופות שאין לחץ על הבריכה ואין הרבה תיירות לא תמיד חייבים מציל ובתי המלון צריכים לקבל את ההחלטה בעניין".

 

איך בכל זאת אפשר לשפר את המצב?

 

"המשימה העיקרית שלנו היא לשווק עכשיו את ישראל בחו"ל. לא יכול להיות שבשנת משבר זו ההשקעה הקיימת בשיווק".

 

אתה מדבר על עניין שבסופו של דבר לא מעניין את התייר מרוסיה, גרמניה, פולין או איטליה.

 

"נכון ולכן ממשלת ישראל צריכה לעשות מעשה ולבטל את הרגולציה ולהתאים אותה לנעשה במדינות אירופה. אני מבטיח שאם יהיה ביטול או צמצום בצורה דרסטית זה ישפיע לטובה על המחיר.

אתה לא יכול לדרוש מאיתנו, עם עלויות כבדות שהממשלה משיתה עלינו גם בתחומים האלה וגם בעלויות שכר, להשוות מחירים לחו"ל. אתה משווה אותנו לכל מיני מדינות שלא נעים להגיד אבל השכר שם נמוך יותר. אנחנו מדינה עם שכר גבוה ורגולציות כבדות ומה שצריך זה להוריד אותן, כמו בגרמניה לדוגמה.

 

"צריך להבין שיש מדינות שלא נוכל להתחרות איתן כמו טורקיה למשל ששם השכר נמוך. מה שצריך לקרות זה שהממשלה תעשה מהלך, תוריד את הרגולציות המיותרות ונהיה הרבה יותר תחרותיים. יש בעיה של יוקר המחייה, יוקר המזון, זה משפיע על כולנו. הממשלה צריכה לראות בדבר בעיה לאומית וזה יעזור לנו מאוד להתחרות בכל התחומים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מלונות בישראל
צילום: shutterstock
מומלצים