שתף קטע נבחר

סירבה למשמורת משותפת – הילדים עברו לאב

גבר ביקש לחלוק עם זוגתו לשעבר את הטיפול בילדים, אולם היא התעקשה לסרב. בית המשפט קבע שההתנגדות שלה לא מקובלת

אם לשלושה שילמה מחיר כבד אחרי הפרידה מאחר שסירבה לחלוק משמורת משותפת עם אביהם: בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה לאחרונה ערעור שהגישה, וקבע שעל רקע התנגדותה, הילדים יישארו בשלב זה עם אביהם.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

לפני כחצי שנה קיבל בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב את תביעתו של האב וקבע לו משמורת זמנית למשך שנה על שלושת הילדים – בני 4, 6 ו-8. השופטת שפרה גליק ניסתה להביא את ההורים להסכמה על משמורת משותפת, אולם האישה סירבה והתעקשה על משמורת בלעדית. משנאלצה להכריע העדיפה השופטת את האב, בהתאם להמלצות שירותי הרווחה, מצבם של הילדים והזנחתם, וסירובה של האם לשתף פעולה עם גורמי החינוך.

 

כחודשיים לאחר מכן הגישה האם ערעור למחוזי בטענה שהאב הציג אותה כאם מתעללת ומזניחה במטרה לבטל את המזונות שנפסקו לו. לדבריה, בית המשפט קבע את המשמורת מבלי לבדוק את יכולתו ההורית של האב ואת מצבו הכלכלי, מה גם שהוא עובד מבוקר עד ערב, ובפועל הילדים שוהים אצל הסבתא שלהם או בצהרונים.

 

האם הוסיפה שהאב התנהג כלפיה באלימות, עקב אחריה, צילם אותה והגיש נגדה תלונות שווא.

 

פקידת הסעד העידה בבית המשפט שהתרשמה שמאז שהילדים עברו למשמורת האב נעשה בחייהם סדר והם רגועים יותר. היא הוסיפה שבעיניה צריך להישאר במצב הזה תקופה מסוימת ולראות איך הוא משפיע על הילדים. מהדיווחים האחרונים ממוסדות החינוך התרשמו בשירותי הרווחה כי תפקוד האב טוב יותר מזה של האם, וכך גם מצב הילדים.

 

הגיעו לרגיעה

סגן הנשיאה, השופט ישעיהו שנלר, הבהיר שהאם לא מהווה סכנה לילדים, אחרת לא היו נקבעים עמה הסדרי ראייה נרחבים. מנגד, הוא ציין, מרגע שהיא עצמה שללה אפשרות של משמורת משותפת, לא היה מנוס מלהכריע בין שני ההורים, וכיום הילדים אצל האב.

 

השופט הזכיר שמכל העדויות והתסקירים ניכר באופן חד-משמעי שחל שינוי דרסטי לטובה במצבם של הילדים, למעט אולי במצבו של הבן הגדול, ונראה כי "לפחות לעת הזו הגיעו הילדים למעין 'מנוחה ונחלה', ובמיוחד רגיעה".

 

"ילדים אינם חפץ המועבר מיד ליד חדשות לבקרים", העיר השופט שנלר, וקבע שלטובתם עדיף לא לשנות את המצב הקיים. ככל שהרוחות יירגעו, ניתן יהיה בעתיד לבחון את האפשרות לשנות את ההסדר הנוכחי.

 

"מצופה עתה גם מהמערערת לנסות ולהשלים עם המצב דהיום, לפחות עד שיחלוף המועד שנקצב לבחינת מצב זה", כתב השופט, "ולהקדיש את עיקר מאמציה להמשך קידום הקשר והטיפול בילדים באופן המיטבי". השופטים ד"ר קובי ורדי וסגן הנשיאה חגי ברנר הצטרפו לפסק הדין.

 

  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערערת: עו"ד מיכל וייס
  • ב"כ המשיב: עו"ד רוני שרעבי
  • עו"ד ד"ר שרון פרילינג עוסקת בדיני משפחה
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרדיט: Shutterstock
אילוסטרציה
קרדיט: Shutterstock
צילום: לירן ברשדסקי
עו"ד פרילינג
צילום: לירן ברשדסקי
מומלצים