שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי בשר

    חוטפים שוק: פותחים את השבוע החדש עם מנה טעימה וקלה להכנה של תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ברוטב לימוני מרענן שתשמח להשתלב בארוחת הצהריים שלכם

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    באחד הימים היותר חמים של השבוע, לאחר שמיששתי בייאוש ירקות עייפים אצל הירקן בניסיון למצוא ביניהם את השורדים האמיצים, מצאתי את עצמי משתופפת לחיקו הקריר של המקפיא בסופרמרקט.

     

    זה לא המקום הטבעי שבו אני תרה אחר מצרכי יסוד לארוחות שלי, אבל בתנאים הקיימים זה נראה הכי הגיוני. מה גם שבין שקיות המוקפאים המבטיחות גן ירק ססגוני שאינו מושפע מעונות השנה, גיליתי מציאה: תחתיות ארטישוק במחיר מבצע! זה כבר היה פיתוי שנפשי שוחרת המציאות וגופי המותש מתופת הקיץ כבר לא יכלו לעמוד בפניו – גם מחיר משתלם וגם אפס עבודת קילוף מייגעת של ארטישוקים!

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    בבית, כיפרתי מהר וביסודיות על הקמצנות והעצלנות כשהחלטתי למלא את התחתיות בבשר ולהגיש אותן כמנה עיקרית בארוחת השבת. מתברר שזה לא בדיוק המתכון המומלץ לימים שבהם אין חשק להתקרב למקורות חום, שכן הוא דורש בישול כפול – קודם טיגון ואחר כך בישול ברוטב. אבל התוצאה הטעימה, בעלת הטעם הלימוני המרענן, בהחלט מתגמלת. באחריות.

     

    כמה תובנות: אל תנסו להתחמק משלב הטבילה של התחתיות הממולאות בקמח וביצה וטיגונן. זה בדיוק מה שמבטיח ששני החלקים יתאחדו ולא תקבלו לאחר הבישול תחתיות ארטישוק הצפות ליד כדורי בשר. חשוב גם להתארגן על סיר רחב מאוד (ולאו דווקא גבוה), שיכיל את כל התחתיות בשכבה אחת.

     

    ולבסוף, גם אם הן כבר לא במבצע – קנו שתי חבילות של תחתיות ארטישוק. על החבילות מצוין המשקל, אבל לא תמיד מספר היחידות, וגם הגודל לא תמיד אחיד. באלה שפתחתי היה המספר המעצבן 11 – חסר אחד לכמות המלית ובעיקר למספר הסועדים (בהנחה שכל אחד אמור לקבל 2 תחתיות ממולאות לפחות). היתרון במוצר הקפוא הוא שאפשר להוציא כמה שצריך, ולשמור על היתר במקפיא להזדמנות אחרת.

     

    תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר ברוטב לימוני

    המתכון מתכתב עם המטבח הצפון אפריקני, אבל לא מתחייב בהכרח לאותנטיות. הכורכום מעניק המון צבע לרוטב, אך יתר התבלינים בהחלט נתונים לשיקולכם ולטעמכם. אפשר להגיש כמנה ראשונה (2-1 תחתיות לסועד) או עיקרית (3-2 לסועד), על מצע של אורז לבן.

     

    המצרכים (ל-6-4 מנות):

    12 תחתיות ארטישוק מוקפאות

    3 כפות קמח

    1 ביצה

    שמן לטיגון

     

    למלית:

    500 גר' בשר טחון

    2 כפות פירורי לחם

    1 ביצה

    2 שיני שום כתושות

    1 כפית פפריקה מתוקה

    2 כפיות תערובת תבלינים כמו בהרט או ראס אל חנות

    מלח, פלפל

    1 כף כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה

     

    לרוטב:

    1 בצל קצוץ

    2 כפות שמן

    2כוסות ציר עוף (או מים)

    מיץ מ-1/2 לימון

    1 כפית כורכום

    מלח, פלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את תחתיות הארטישוק במים קרים עם מעט מיץ לימון, כדי להפשיר אותן. מסננים מהמים ומייבשים היטב.
    2. מערבבים את הבשר הטחון עם פירורי הלחם, הביצה, השום, התבלינים והכוסברה. רצוי לעשות זאת בידיים. ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר, כך שייצרו מעין תלולית בתוכן.
    3. מניחים את הקמח בצלחת שטוחה. טורפים את הביצה עם 1 כף מים בקערה קטנה. מחממים במחבת שמן בגובה 1 ס"מ בערך. טובלים כל תחתית ארטישוק ממולאת בקמח כך שתצופה מכל הצדדים, טובלים בביצה ומעבירים לשמן החם. מטגנים כ-5 דקות מכל צד, עד שמזהיב היטב. מוציאים מהמחבת ומספיגים על מגבות נייר.
    4. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב קלות. מוסיפים את המרק (או מים), מיץ הלימון והתבלינים. בוחשים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
    5. מניחים את התחתיות הממולאות ברוטב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים, על להבה נמוכה, כ-40 דקות.

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן  

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    תחתיות ארטישוק ממולאות
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ירון ברנר
    רותי קינן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים