שתף קטע נבחר

רג'וב ל-ynet: אין לרשות יכולת למנוע אינתיפאדה

בכיר הפתח ג'יבריל רג'וב מעודד מהגינוי הכולל של החברה האזרחית בישראל נוכח הפיגוע הרצחני בדומא, אך רוחש חוסר אמון להנהגה בישראל. בראיון ל-ynet הוא מעיד כיצד התגובות השפיעו על קבלת ההחלטות ברשות: "יש מתח והכדור בידיים של ישראל"

 

"אני מעריך מאוד את כל הגינויים שנשמעו בחברה הישראלית. מעודד לדעת שהחברה הישראלית אינה מקבלת את הפשע האכזרי שהיה בדומא ". זה המסר שביקש להעביר בכיר פתח ג'יבריל רג'וב בראיון ל-ynet בעקבות הפיגוע שבו נרצח הפעוט עלי דוואבשה.

 

עם זאת, רג'וב הבהיר כי הוא אינו מאמין לגינויים שנשמעו בממשלה בעקבות הפיגוע ובראשם לזה של ראש הממשלה בנימין נתניהו. "נתניהו וממשלת הימין הם האחראים ועומדים מאחורי כל מעשי הטרור בשטחים. הם מסיתים ונותנים מימון, אבטחה, גיבוי ועידוד לבריוני תג מחיר. רצח של ילד הוא כתם שחור. אני מקווה שאחרי הזעזוע והרעש, העם בישראל יתעורר ויבין שהסכנה הקיומית לעתידה של מדינת ישראל היא הכיבוש וההתנחלויות".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

הפעוט עלי דוואבשה נרצח בפיגוע טרור (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפעוט עלי דוואבשה נרצח בפיגוע טרור(צילום: EPA)
בעקבות הפיגוע התכנסה ברמאללה ההנהגה הפלסטינית לדיון חירום ביום שישי בערב, כדי להחליט על תגובתה. רג'וב סיפר כי הזעם ושאט הנפש בציבור הישראלי בתגובה לרצח ולפציעתם של בני משפחת דוואבשה שינו את הלך הרוח של הנוכחים בפגישה. "אמרנו שצריך להסיק את המסקנות הנכונות מהאירוע החריג בחברה הישראלית ולהבין שבצד השני יש אנשים רציונליים שאפשר לבנות איתם קשרים על מנת להתמודד עם היעדר האופק המדיני. הרוב דיברו בפגישה נגד הסתה שתקרא לנקמה. אני חושב שהתגובה של הרחוב הישראלי השפיעה (על ההחלטות)".

 

הוא העיד שההחלטה שהתקבלה בישיבה הייתה חד-משמעית סירוב למתן אור ירוק לעימותים או לפיגועי נקמה. "אם הייתה יוזמה של אש"ף להוביל את הרחוב בכיוון של עימות, המצב היה אחר. אבל ההחלטה הייתה ברורה ומפקדי מנגנוני הביטחון היו בדיון ושמעו מה הקו ומה ההנחיות".

מחאה בדומא. רק מעטים יצאו להתעמת מול כוחות הביטחון  ()
מחאה בדומא. רק מעטים יצאו להתעמת מול כוחות הביטחון

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: בקי עזרן) (צילום: בקי עזרן)
(צילום: בקי עזרן)
 
תגובת הרחוב בישראל השפיעה על קבלת ההחלטות  (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
תגובת הרחוב בישראל השפיעה על קבלת ההחלטות (צילום: עידו ארז)

הפגישה עם רג'וב התקיימה ביום שבו הגיש שר החוץ הפלסטיני ריאד אל-מאלכי לבית הדין הבינלאומי בהאג מסמכים ומידע בנוגע לפשע השנאה בדומא, וכן בנוגע לפשעי שנאה אחרים נגד פלסטינים בגדה. "נלך לכל מקום כדי להעניש את ישראל ולחשוף את האמת מול העולם, אבל לא נפנה לכיוון של נקמה ושפיכות דמים".

 

זמן קצר אחרי הפיגוע יצא חמאס במסע הסתה מתוזמר נגד ישראל שמטרתו להוציא את ההמונים ברחוב הפלסטיני להתעמת עם ישראל. בארגון ניצלו גם את הקריאה ליום זעם שפורסמה עוד קודם לפיגוע בעקבות האירועים בהר הבית בתשעה באב. למרות הפיגוע ולמרות הקריאות, רק מעטים יצאו להתעמת מול כוחות הביטחון בצהרי אותו יום.

 

רג'וב הסביר כי אי-אפשר להסיק מכך שהרחוב הפלסטיני מבעבע. "אין לנו יכולת למנוע ולשכנע את העם שאין לו תקווה. יש מתח וזה חסר היגיון להתעלם ממנו. הכדור נמצא או בידיים שלכם או בידי העולם, ולכן אנחנו פונים לבית הדין הבינלאומי ולמועצת הביטחון ולכל גורם בינלאומי כדי שיתערב. מגיעה לנו הגנה".

 

רג'וב מאמין שלאור המקרה החמור, השב"כ יעצור את מבצעי פשע השנאה בדומא, אך הוא לא תולה בכך תקוות רבות. "אני חושב שיש להם אינטרס להגיע אל המפגעים, השאלה אם יש להם יכולת להתמודד עם איילת שקד ונפתלי בנט. הם באמת יהרסו את הבית של מי שרצח את התינוק הקטן? לא. הוא יהיה במתקן חמישה כוכבים עד שיבוא מישהו וייתן לו חנינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
רג'וב. מקווה שהישראלים יתעוררו
צילום: עמית שאבי
מומלצים