שתף קטע נבחר

משקאות קיץ אלכוהולים

החום הכבד ששורר בחוץ לא משאיר לנו יותר מדי ברירות אלכוהוליות להעביר איתן את היום. ליבי שפרלינג יצאה למשימה לוהטת ובחרה את משקאות הקיץ שיצננו לכם את החמסין

גלי החום של השבוע האחרון עושים לנו חשק לנתר ממקום ממוזג אחד אל משנהו, לחפש מקורות מים צוננים ובעיקר להתחבא כמה שיותר במרתפי חביות של יקבים. בין לבין, כדי להקל במעט על הלחות - וגם כי כולם מזכירים שצריך לשתות הרבה - אנחנו תרים אחר משקאות חדשים שנחתו על המדפים, כאלו שיהפכו את הרצועה שנותרה מהקיץ לנסבלת, מהנה ועשירה בטעמים שמחים של משקאות מתוקים-מרירים. בין שלל המשקאות מצאנו כמה יציאות טובות במיוחד כמו ברנדי וויסקי רכים במיוחד, ביטר משגע שעולה פחות מ-40 ש"ח וארטיקים אלכוהוליים בעבודת יד שעושים טוב בלב ובנשמה.

 (צילום: אביה שנער)
(צילום: אביה שנער)
 

מרטיני ביטר

אחד המשקאות הוותיקים שכיכב פה כבר לפני שנים והיה דייר משנה גם במזנון של סבתא שלי, הושק מחדש בשנת 2014 באנגליה, במסגרת חגיגות 150 שנה למותג מרטיני העולמי. אחרי שהפך שם להצלחה גדולה, הוא נוחת בישראל ומספק יופי של תשובה לקמפרי. טעמו העשיר מריר מגיע מגוון מרכיבים בוטניים, ביניהם תפוזים מתוקים, ליים, לענה איטלקית, ריבס סיני, ורד בולגרי ועוד. הוא נרקח לפי אותו מתכון משנת 1872, וכדאי לשתות אותו על הרבה קרח ופלחי תפוז וליים. ביטר לימון או סודה ירעננו אותו עוד. 25% אלכוהול.

מחיר: בקבוק של ליטר ב- 105 ש"ח

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

טיו פפה

מנואל גונזלס היה בן 23 כשהוא שכנע את דודו הספרדי לנסות וליישן יין לבן יבש במרתף שלו, ומאז הכל היסטוריה. שרי יבש הוא משקה מענג: זה מתחיל ביין לבן יבש וחמוץ מאוד, שיישון ארוך (לפחות 4 שנים) בחביות עץ אלון, ושימוש בשיטת סולרה (טפטוף אטי של אותו היין מחביות מבצירים מוקדמים בהרבה) מרכך אותו והופך אותו להרמוני, יבש, חד, מדוייק, פריך ורענן. היין הפך ללהיט ענק בספרד וכמובן באנגליה. לא סתם הוא הולם במיוחד מאכלים יבשים וחריפים כמו חמון, מנצ'גו, פולפו במחבת על פלפל פדרון, שרימפס וברבוניות מטוגנות. מומלץ לשתות אותו 4-5 ימים מהרגע שנפתח, קר קר מהמקרר, ממש כמו יין לבן. הוא בסיס מעולה לקוקטיילים ויקבל באהבה טוניק, ג'ינג'ר ביר ובמיוחד לימונים, נענע וסודה בקנקן גדול. 15% אלכוהול.

מחיר: 129 ש"ח

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

רוסו אנטיקו

אפריטיף איטלקי ישן נושן שמבוסס על 5 יינות אדומים ועליהם ערימת תבלינים ועשבים, בולטים מעל כולם מרווה, טימין, רוזמרין, סמבוק ועוד שמושרים על קליפות תפוזים מזנים שונים. האיזון הטוב בין מתיקות קלילה למרירות צובטת הפך אותו ללהיט ענק כבר בשנות ה-60, והפרזנטור הידוע של המותג (לא רשמית, פשוט כי אהב לשתות אותו ונצפה רבות עם כוס ביד) הוא הזמר שארל אזנבור. גם כאן, הרבה קרח, אשכולית אדומה ותפוז יעשו לו רק טוב. המחיר מנצח וכבר הפך אותו למשקה הבית שלנו. 17% אלכוהול.

המחיר: 49 ש"ח

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

פיסקו קאפל רזרב דוטרנספרנטה

במשך שנים נחשבה ברזיל לבירת האלכוהול של דרום אמריקה, נסיכה של קאפירינייה וקשאסה ואז הגיע הפיסקו. הוא מיוצר בצ'ילה או פרו כבר החל מהמאה ה-16 ומדובר למעשה בתזקיק ענבים, ברנדי דרום אמריקאי אם תרצו.קאפל הצ'יליאני הוא מותג הפיסקו הנחשב בעולם והוא מזוקק זיקוק דודי כפול, תוך שימוש בענבים איכותיים. התוצאה רכה ומשמחת, במיוחד עם הרבה טוניק וקרח (130 ש"ח). טעמנו גם פיסקו סאוור מוכן כבר שנעים לצקת על גבי קרח (75 ש"ח) ופיסקו רזרב שהופק כולו מענבי מוסקט ועבר יישון של כמה חודשים. בקבוק פסל האינקה הופך אותו למתנה משעשעת.

המחיר: 170 ש"ח

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

The Bitter Truth

ביטרים הם שם כולל לתערובות צמחים ועשבי תיבול שמושרים באלכוהול ועוברים תהליך יישון בחבית. לרוב, הם נמכרים בבקבוקונים קטנים, ותכליתם להעשיר ולהעמיק קוקטיילים. סיפורו של המותג החדש הזה החל בתערוכת הברים של לונדון בשנת 2006, בשעה ששני ברמנים גרמניים התקשו למצוא ביטרים לסדרת הקוקטיילים שיצרו לתערוכה. הם הבינו שיש צורך בביטרים איכותיים ומושקעים, מוכנים מראש, ועמלו על פיתוח סדרת מתכונים. כיום ניתן למצוא בסדרה אורנג' ביטרס, סלרי ביטרס, קריאול ביטרס (שמככבים בו משמשים מיובשים, דובדבנים, פפריקה מעושנת ורמזים של עץ שרוף) ועוד. אהבנו במיוחד את הג'רי תומס דיקנטר, ביטר שהוא מחווה לברמן האגדי מהמאה ה- 19 והאיש שהוציא את ספר הקוקטיילים הראשון בעולם. מככבים בו ג'ינג'ר מקורמל, שמן מנדרינות טריות ושקדים. ערכת הנסיעות של המותג מומלצת, בה תגלו 5 ביטרים שונים מוקטנים בתוך קופסת פח שעליה סוכן נוסע.

המחיר: 115 ש"ח

 

Janzac

הברנדי הזה מיוצר באזור בורדו מענבי איירן אצל יצרן ותיק בשם לוסיין ברנארד. הוא עובר זיקוק רציף, ואז מיושן 4 שנים בחביות אלון גדולות. מדובר בברנדי מהודק ונקי אבל אל תחפשו פה מורכבות גדולה או עומק. מי שאוהב לשתות את הברנדי שלו בקיץ על ג'ינג'ר אייל או טוניק, ייהנה ממנו. נראה כי גדולתו היא בכשרות, לפסח ושאר ימות השנה, גילוי נדיר בקטגוריה.

המחיר: 109 ש"ח

 

שיבאס ריגל אקסטרה

ממותג הוויסקי הבלנדד המבוסס והשמרן הזה, נעים לפגוש וויסקי חדש שמנסה לגוון קצת את הריינג' המוכר. גבוה אך במעט משיבאס 12 שנים, מגיע אלינו השיבאס הזה, שמכיל תזקיקים בני 12-18 שנים, מיעוטם אף בוגר יותר. הטעמים האהובים של שיבאס התעצמו פה עוד ובולטים בו ג'ינג'ר, פירות יבשים וקליפות תפוז, עד סיומת כיפית של טופי ואגוזים. מומלץ לשתות אותו על קרח ותפוזים ולזלף דש מהביטרס שלמעלה.

המחיר: 185 ש"ח

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

למברוסקו קצ'יאטורה לבן

באתר משלוחי היין והאלכוהול המשתלם winemarket מצאנו למברוסקו חדש מיקב קצ'יאטורה שרק נחת בארץ. מציעים שם גם למברוסקו אדום או ורוד, אבל הכוכב האמיתי הוא הלבן, מבעבע קל ומרענן, מתוק במידה, ארומאטי וכיפי. יחסית למחירו הנוח התגלה כאן אחד המוצלחים בקטגוריה.

המחיר: 29 ש"ח

 

ארטיקים אלכוהוליים

השיחוק הקר של הקיץ שייך לרשת המיצים והיוגורטריות "תמרה", אשר חברה ל"אקרמן" ויחד הפיקו שם ארטיקים אלכוהוליים על בסיס קוקטיילים אהובים. הקוסמופוליטן פינלנדיה אשכוליות והבקרדי מוחיטו חמודים אבל הבכורה שייכת לבומביי ספייר טוניק ומלפפון ולליצ'י סן ז'רמן שהבריקו ממש, בהתבסס על משקאות יקרים לליבנו. ניתן להשיג בסניפי "תמרה" בתל אביב: דיזנגוף 171, הרצל 16, בן יהודה 96, רוטשילד 19.

המחיר: 10 ש"ח

 

שיכר הכפר

עם יציאתם לפנסיה, החלו שני חברי קיבוץ געתון לייצר ליקרים מהפירות אשר צומחים במטע הקיבוץ וכן ביישובי הסביבה. הם רוקחים ליקרים עשירים ומרוכזים מפסיפלורה, ליצ'י, קיווי, דובדבנים, תמרים, שקדים ושאר פירות קיץ. שימו לב לשיכר דבש תפוחים ושיכר דבש הדרים. במקום מרכז מבקרים וגם סדנאות בהתאמה אישית.

קיבוץ געתון, 04-9859873

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביה שנער
ארטיקים אלכוהוליים של קיץ, "תמרה"
צילום: אביה שנער
מומלצים