שתף קטע נבחר

איפה הכסף? המשימה: לאתר קופת גמל ישנה

לרבים מאיתנו יש קופת גמל ישנה שכבר הפסקנו להפקיד אליה כספים לפני שנים ולמעשה כבר שכחנו ממנה. לעתים מדובר בסכומי כסף גדולים שאנו כלל לא מודעים לקיומם. אז איך אפשר לאתר את הכסף?

בשיתוף Wobi

 

מיליארדי שקלים שוכבים להם בחברות הביטוח ובבתי ההשקעות, מיליארדים שהקשר עם בעליהם נותק לפני שנים ובמקרים רבים החוסכים כלל אינם מודעים להם.

 

מבחן הפנסיה - כתבות נוספות

לא מרוצים מקרן הפנסיה שלכם? אתם יכולים לעבור

חוסכים לפנסיה: כמה דמי ניהול אתם משלמים?

האם יהיה לכם מספיק כסף בפרישה?

 

עד לפני שנים ספורות היה קשה מאוד לאתר קופת גמל כזו. לא מעט חברות המתמחות בתחום הציעו את שירותיהם תמורת תשלום לא קטן. הן פנו לחברות הביטוח וגופי ההשקעות השונים וניסו לאתר עבור החוסך את החיסכון שלו.

 

המשימה הזו כאמור היתה מאוד לא פשוטה וגם יקרה. לא פעם אחרי שהושקע לא מעט כסף, התברר גם כי סכום הכסף בקופה היה נמוך מסך ההשקעה הכספית בניסיון לאתר אותו.

 

בשנים האחרונות, החלו במשרד האוצר בבניית מערכת ממוחשבת שתאפשר לחוסכים לאתר את החיסכון שלהם. הגופים הפיננסיים נדרשו לשתף את המידע שברשותם בחלק מהמקרים היה צורך לאתר מידע מלפני שנים רבות ולעדכן במערכות הממוחשבות.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

במאי 2013 השיק משרד האוצר את "הר הכסף" - מיני סייט המאפשר בהקלדת מספר פרטים אישיים - לאתר חסכונות לא פעילים. מדובר בחסכונות שלא בוצעה אליהם הפקדה במשך חצי שנה לפחות.

 

בעזרת האתר ניתן לאתר את סוג החיסכון הפנסיוני של החוסך (קרן פנסיה, קופת גמל, קרן השתלמות או פוליסת ביטוח) והיכן הוא מופקד (באיזה גוף פיננסי). עם זאת, האתר לא מאפשר קבלת מידע מעבר לכך כגון - מה סכום הכסף שנצבר. בנוסף, ניתן לקבל מידע מהאתר, על בסיס מספר תעודת זהות - רק 5 פעמים.

 

החוסך נדרש להשיב על מספר שאלות הנבדקות מול מאגרי מידע ממשלתיים - וכן למלא מספר תעודת זהות ומועד הנפקת התעודה.

 

לאחר מכן מתקבל פלט הכולל את שם הגוף המוסדי המחזיק בכסף, ואת סוג החיסכון. מכאן, על החוסך

 

לפנות באופן עצמאי אל הגוף המוסדי המחזיק בחיסכון ולברר את הפרטים לעומק - ובעיקר, כמה כסף יש לו בקופה.

 

מהלך נוסף שנעשה בשנים האחרונות ומשפיע על היכולת שלנו לאתר את החסכונות, הפעם בעזרת מידע מפורט יותר, הוא הקמת המסלקה הפנסיונית.

 

מדובר בממשק המרכז את כל המידע הפנסיוני שמתקבל מגופי החיסכון השונים. המסלקה שהוקמה בהוראת האוצר ומנוהלת על ידי גוף פרטי בפיקוח ממשלתי, מסייעת לאנשי התעשייה - היועצים, הסוכנים והמשווקים בתחום הפנסיוני בעבודתם, אך לא פחות חשוב מכך - לציבור החוסכים.

 

 

למעשה כל אחד יכול לפנות למסלקה, למלא פרטים נדרשים, ובתמורה ל-40 שקלים, לקבל מידע מקיף על כל החסכונות הקיימים שהוא מחזיק בהם – פעילים ושאינם פעילים, כולל מה סכום הכסף שנצבר בחיסכון.

 

יש לציין כי על בסיס נתוני המסלקה הוקמו גם אתרים המאפשרים קבלת מידע, בחלק מהמקרים ללא עלות כספית. כך לדוגמה, אתר Wobi המאפשר לגולש לקבל בצורה בהירה ונוחה - תמונת מצב על החיסכון שלו.

 

התכנים מוגשים בשיתוף Wobi סטטוס פנסיוני

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים