שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתכונים טבעוניים לקרטיב תה
    חשבתם שקרטיב זה ממתק של קיץ? אז כנראה טעיתם: ארטיק יכול להיות גם בריא ומלא ויטמינים. חמישה מתכונים לקרטיבים טבעוניים מעשב חיטה, אשכולית אדומה, מנגו ועוד

    דברים ששווה לנסות בבית: הילדים לא אוכלים מספיק פירות ודברים מזינים? הנה משהו שיכול לעודד אותם לצרוך אפילו עשב חיטה: קרטיבים קרירים, צבעוניים ומרעננים בשלל טעמים מתקתקים, שיהפכו גם את סרבן הפירות הכי גדול לחובב מושבע של אשכולית אדומה. ויש גם גרסה אלכוהולית אחת למבוגרים.  

     

    קרטיב עשב חיטה עם חליטת לימונענע

     

    המצרכים לכ-6 קרטיבים:

    6 כוסיות קטנות של מיץ עשב חיטה (ניתן להשיג בחנויות טבע)

    1+1/2 כוסות מי קוקוס

    1 כוס מיץ תפוזים טבעי (אפשר גם עשוי מרכז קפוא)

    1/2 כוס מים רותחים

    3 שקיקי חליטת לימונענע

    1/2 כוס סוכר קנים טבעי

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    אופן ההכנה:

    1. חולטים את שקיקי התה ב-1/2 כוס מים רותחים, עד לקבלת חליטה מרוכזת.
    2. יוצקים את החליטה המרוכזת, ללא השקיקים, לתוך סיר בישול. מערבבים פנימה את הסוכר, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה.
    3. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך ערבוב מפעם לפעם במשך כ-10 דקות, עד לקבלת סירופ. מסירים מהאש ומצננים.
    4. מערבבים את הסירופ שצונן עם מיץ עשב חיטה, מי קוקוס ומיץ תפוזים.
    5. יוצקים את התערובת לתוך תבניות קרטיבים, ומקפיאים למשך מספר שעות.

     

    קרטיב אפרסקים וגי'נג'ר

     

    המצרכים לכ-6 קרטיבים:

    3 כוסות מחית אפרסקים בשלים ומתוקים

    1/2 כוס מים

    1/2 כוס סוכר טבעי מלא, או סוכר אחר

    2 שקיקי חליטת תה אפרסק ג'ינג'ר

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    אופן ההכנה:

    1. חולטים את 2 שקיקי התה ב- 1/2 סכוס מים רותחים, עד לקבלת חליטה מרוכזת.
    2. בכלי בישול מתאים מערבבים את החליטה שהוכנה, ללא שקיקי התה, עם 1/2 כוס סוכר ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד לקבלת סירופ. מסירים מהאש ומצננים.
    3. מערבבים את הסירופ שצונן עם מחית האפרסקים, יוצקים לתוך תבניות קרטיבים ומקפיאים למשך מספר שעות.

     

    קרטיב קמומיל עם פירות

     

    המצרכים לכ-6 קרטיבים:

    1 כוס מחית תות שדה טרי

    1 כוס מחית בננות טריות

    1 חפיסת שוקולד עם אחוז קקאו גבוה, ללא חלב

    1 כוס חלב קוקוס (ללא תוספים), או חלב שיבולת שועל

    1/2 כוס מים

    1/2 כוס סוכר מלא (אפשר גם סוכר אחר)

    1 שקיק חליטת פרחי קמומיל

     

    אופן ההכנה:

    1. חולטים את שקיק הקמומיל ב-1/4 כוס מים רותחים, עד לקבלת חליטה בריכוז בינוני.
    2. מבשלים את 1/2 כוס המים עם 1/2 כוס הסוכר, על להבה בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם עד לקבלת סירופ. מצננים.
    3. בינתיים ממיסים את השוקולד על אדים, בתוך כלי, מעל סיר עם מים רותחים. מפזרים את מחית התות, מחית הבננות והשוקולד המומס ב-3 קעריות שונות. אל תוך הקערית עם מחית התות, מוסיפים את 1/4 כוס התה החלוט. מוסיפים גם מחצית מהסירופ שהתקבל, ומערבבים היטב.
    4. אל תוך הקערית עם מחית הבננות, מוסיפים מחצית מהסירופ שהתקבל ועוד 1/2 כוס חלב קוקוס/שיבולת שועל ומערבבים היטב. אל תוך הקערית עם השוקולד המומס מוסיפים 1/2 כוס חלב קוקוס/שיבולת שועל ומערבבים היטב. אל תוך תבניות הקרטיבים, יוצקים את 3 התערובות בשלושה שלבים:
    5. שלב ראשון: יוצקים לתוך כל תבנית את תערובת השוקולד. מכניסים למקפיא עד שהתערובת מוצקה.
    6. שלב שני: מוציאים מהמקפיא, ויוצקים לתוך כל תבנית תערובת הבננות. מחזירים למקפיא, ומקפיאים עד שהתערובת מוצקה.
    7. שלב שלישי: מוציאים שוב מהמקפיא, ויוצקים לכל תבנית את תערובת התות. מחזירים למקפיא, ומקפיאים למספר שעות.

      

    ארטיק לאסי מנגו בניחוח צ'אי הודי

     

    המצרכים לכ-6 קרטיבים:

    2 ספלים מחית מנגו מתוק (אפשר גם להשתמש במחית קפואה שהופשרה)

    1 ספל חלב קוקוס (ללא תוספים) - אפשר להמיר בחלב אורז/שיבולת שועל

    1/2 ספל מים

    1/2 ספל סוכר טבעי (אפשר להחליף בכל סוג של סוכר)

    2 שקיקי תה צ'אי הודי

     

    לקישוט:

    קוקוס טחון

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    אופן ההכנה:

    1. חולטים את 2 שקיקי התה ב 1/2 כוס מים רותחים, עד לקבלת חליטה בריכוז בינוני.
    2. בכלי בישול תואם, מערבבים את החליטה שהוכנה עם 1/2 כוס הסוכר ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד לקבלת סירופ. מצננים.
    3. מערבבים את מחית המנגו עם חלב קוקוס ועם הסירופ, עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים לתוך תבניות, ומקפיאים למשך מספר שעות.
    4. לאחר שחרור הארטיקים מהתבניות, ניתן לטבול אותם במעט קוקוס טחון ולהגיש.

     

    קרטיב פירות יער

     

    המצרכים לכ-6 קרטיבים:

    3 כוסות מחית פירות יער

    1/2 כוס סוכר קנים טבעי (או סוכר אחר לפי בחירה)

    1/2 כוס מים

    2 שקיקי חליטת פירות יער

    1/3 כפית קינמון טחון

     

    אופן ההכנה:

    1. חולטים את 2 שקיקי התה בחצי כוס מים רותחים, עד לקבלת חליטה מרוכזת.
    2. יוצקים את החליטה לכלי בישול מתאים, ללא השקיקים. מערבבים פנימה את חצי כוס הסוכר ו-1/3 כפית הקינמון הטחון, ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד לקבלת סירופ. מצננים.
    3. מערבבים את הסירופ עם מחית פירות היער לתערובת אחידה, ויוצקים לתוך תבניות ארטיקים.
    4. מקפיאים מספר שעות. עם ההגשה, במידה שהקרטיבים נצמדים לדפנות התבניות, ניתן לשחרר אותם ביתר קלות אם מאפשרים למים חמים לזרום על התבניות הסגורות למשך מספר שניות בלבד.

     

    קרטיב אשכוליות אדומות וקמפארי בניחוח מנטה

     

    שימו לב: הטעם של התערובת מתוק יותר כשהיא בטמפרטורת החדר. לקרטיב הקפוא יש טעם פחות מתוק. 

     

    המצרכים לכ-6 קרטיבים:

    2 כוסות מיץ אשכוליות אדומות בשלות

    1/2 כוס קמפארי

    1/2 כוס מים

    1/2 כוס סוכר קנים

    2 שקיקי חליטת מנטה

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    אופן ההכנה:

    1. חולטים את 2 שקיקי התה ב-1/2 כוס מים רותחים, עד לקבלת חליטה בריכוז בינוני.
    2. מערבבים את החליטה עם 1/2 כוס סוכר, ובתוך סיר בישול תואם מביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל במשך כ-10 דקות נוספות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד לקבלת סירופ. מסירים מהאש ומצננים.
    3. מערבבים את הסירופ עם מיץ האשכוליות והקמפארי עד לקבלת תערובת אחידה, ויוצקים אל תוך תבניות הקרטיבים. מקפיאים למשך מספר שעות.

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    טיפים להכנה:

    הקמומיל מרגיע ומאזן את השפעת הקור של הארטיק על מערכת העיכול.

    • אפשר להמיס עוד שוקולד, וכאשר הארטיק כבר מחוץ לתבנית מומלץ לטבול את השליש השוקולדי בשוקולד, ולהכניס למקפיא לדקה או שתיים.
    • זהירות - השפעת האלכוהול מתחזקת בגלל השילוב עם הסוכר, ולכן אסור לנהוג אחרי אכילת הארטיק.

     

    המתכונים באדיבות השפית יעל ריין מחברת התה "סרמוני".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יח"צ
    ארטיק לאסי מנגו בניחוח צ'אי הודי
    צילום: יח"צ
    מומלצים