שתף קטע נבחר

המתגיירים הראשונים בביה"ד האלטרנטיבי: "ברחתי מבתי הדין של המדינה"

היא גדלה כיהודייה - אך כשהגיעה ארצה טפחה המציאות הישראלית על פניה. אנה רצתה לעבור גיור כהלכתו, אך ניסיונם של חבריה הרחיק אותה מבתי הדין לגיור של המדינה. אתמול, בחודש התשיעי להריונה, היו היא ובתה שתיים מראשוני המתגיירים בבתי הדין האלטרנטיביים לגיור: "היה חשוב לי שהבן שלי יהיה יהודי כבר כשייוולד"

"אם הבת שלי תרצה להתחתן עם מישהו מהקהילה של הרב ריסקין, ברור לי שהם יכירו בה כיהודייה". אנה בבית הדין (צילום: גיור כהלכה) (צילום: גיור כהלכה)
"אם הבת שלי תרצה להתחתן עם מישהו מהקהילה של הרב ריסקין, ברור לי שהם יכירו בה כיהודייה". אנה בבית הדין(צילום: גיור כהלכה)

 

היא בת 30, בחודש התשיעי להריונה. לפני חמש שנים עלתה ארצה, נישאה לבחור יליד הארץ, וילדה את בתה הבכורה, כיום בת ארבע. אנה (שם בדוי) רצתה להתגייר מרגע שבו הבינה כי הזהות היהודית החזקה שלה ("כל חיי גדלתי כיהודייה") ואביה היהודי – אינם מספיקים כאן. אבל המציאות הישראלית טפחה על פניה.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>   

 

אתמול (יום ב') נולדה מחדש: אנה ובתה היו מהראשונות להתגייר בבית הדין האלטרנטיבי, "גיור כהלכה", בראשות הרב נחום אליעזר רבינוביץ', לאר שעברה את ההליך דרך ארגון "עתים". "אני מכירה יהודים משני הצדדים, שנמצאים פה כבר 20 שנה, אבל הרבנות לא נתנה להם להתחתן במשך שמונה שנים כי הם לא היו מספיק דתיים בשבילה", היא מסבירה ל-ynet מדוע בחרה באלטרנטיבה לרבנות.

 

כל מה שחדש ומעניין - בערוץ היהדות :

 

"לא ניסיתי אפילו להתגייר דרך בתי הדין של המדינה, כי אני מכירה את כל הסיפורים משם. יש לי המון חברים וחברות, ושמעתי כמה זמן זה לקח להם".

 

"בגלות נחשבתי יהודייה, ודווקא כאן לא"

אנה שבה ומדגישה כי הגיור היה חשוב לה. מאוד. "היה משמעותי עבורי להיות חלק מהעם גם לפי ההלכה, בשביל החופה, ולטובת הילדים, וכדי להרגיש בעצמי שאני חלק מעם ישראל - ולא 'רק' לפי האבא", היא אומרת. 

 

 

"יש רבנים שרואים הכל בשחור ולבן. דוחים אנשים שממש שיש להם רצון אמיתי להצטרף לעם היהודי. למה לי לעשות את זה? אני הרי לא משתמשת בגיור כדי לקבל אזרחות. כבר יש לי. אני באה ברצון טוב, ומאמינה בזה. אני משלמת מסים, והילדים שלי ישרתו בצבא. בזמן שהם ישמרו על הגבולות, חמאס וחיזבאללה לא יבדקו כמה אחוז מהדם שלהם הוא יהודי, ואם זה זה מצד הסבא או הסבתא".

 

"הגרמנים רצחו את המשפחה שלי במחנות ההשמדה, אני מכירה את כל ההיסטוריה המשפחתית", אנה מוסיפה. "גם הם לא בדקו את אחוז הדם היהודי. אני ציונית מאוד, ומרגישה באבסורד נוראי שבגלות נחשבתי בעיני כולם כיהודייה, ודווקא כאן - אני לא. מה זה? למה זה ככה?"

 

"מרגישה יותר יהודייה מבעלי"

את תהליך הגיור עברה דרך ארגון "עתים", אחד מיוזמי מהלך "מרד הגיור" שעורר סערה במגזר

ומחוצה לו. "היה חשוב לי שהבן שלי יהיה יהודי כבר כשייוולד, ושיעשו לו ברית מילה בזמן, כיהודי", אנה מספרת בהתרגשות.

 

היא התקרבה למסורת ישראל, ולדבריה "אני עושה שבתות וחגים, ומרגישה יותר יהודייה מבעלי, שנולד לשני הורים יהודים והוא יהודי על פי ההלכה. אני מרגישה יותר יהודייה מהרבה אנשים לא דתיים, שאף אחד לא מפקפק ביהדותם".

 

אחד מסלעי המחלוקת, היא סביב טענת ההחמרה בגיור. כך למשל, מסרבים בתי דין לגיור להכיר ביהדותם של מתגיירים שאינם מתחייבים על שמירת מצוות. אנה מתארת דרך נעימה ומאוד לא מאיימת עד לגיור עצמו.

 

"הרב ריסקין אמר לי לפני הגיור: אני מאמין שאת באמת רוצה להצטרף ולהיות חלק מהעם היהודי. הוא לא דרש שאהיה אישה דתייה. הוא מבין את הסיטואציה, רק אמר שאני צריכה לעשות יותר מאמץ - ושהגיור הוא רק תחילת הדרך, ולא הסוף שלה.

 

"זה היה לגמרי מקובל וברור לי, ותואם את מה שאני מרגישה. להיות חלק מהמשפחה, חלק מהעם היהודי. הבת שלי בגן עכשיו ויודעת את כל התפילות והברכות - ואמא שלה לא? זה הרי לא שייך". לאחר שהתגיירה, היה הליך הגיור שעברה בתה של אנה, בבית הדין האלטרנטיבי המיוחד לקטינים, קל אף יותר.

 

האם את חוששת שבסופו של יום, הגיור שלך לא יוכר על ידי המדינה?

 

"אני מאוד מאמינה ברצון טוב, וחושבת שלא תהיה אופציה שהגיור הזה לא יתקבל. זה אולי ייקח כמה שנים, וגם אם נצטרך לחכות עוד קצת – זה בסדר. אם הבת שלי תרצה להתחתן עם מישהו מהקהילה של הרב ריסקין, ברור לי שהם יכירו בה כיהודייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיור כהלכה
האמינו לי. ביה"ד האלטרנטיבי
צילום: גיור כהלכה
מומלצים