שתף קטע נבחר

מתכונים עם תאנים של השף ניר צוק

לפעמים הן מזכירות לו לילה של סקס פרוע על גדות הבניאס, ולפעמים את המעדן של מרגרט, אבל כך או כך, השף ניר צוק מטורף על תאנים, שמלוות אותו כל השנה ולא רק בקיץ. הפעם הוא מכין שלושה מתכונים עם הפרי החושני והמתוק: חזה עוף בעלי תאנה, סלט תאנים וגם קוקטייל קייצי בשביל המצב הרוח

תאנה זה פרי שאני חולם עליו כל השנה. בדרכי מהבית לקורדליה - וחזור, פזורים אין סוף עצים עתיקים של תאנה, שמלווים אותי ואת עונות השנה, משלב הנשירה ועד שלב הפרי וחוזר חלילה. לעצי התאנה יש ריח מיוחד שמעביר אותך, כמו במטה קסמים, אל אותו טיול ילדות על גדות הבניאס, בו התעלסת לראשונה באהבה אין קץ, כשהרגליים במים והראש בעננים, או אל עצי התאנה המפארים את נופי הארץ מקדמת דנא, ושימשו אז, וגם היום, מקור המזון מרענן.

סלט תאנים, שף ניר צוק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סלט תאנים, שף ניר צוק(צילום: ירון ברנר)

עכשיו, בשיא העונה של התאנים, המצאתי משחק חדש של בוקר: בדרכי אל המסעדה שלי אני מוצא תאנה בשלה, ואז אני יודע, כבר בדרך לעבודה, שעומד להיות לי יום מושלם. ותמיד אני גם מקפיד לא לקטוף תאנים לא בשלות, מחשש לעין הרע. ברגעים האלה אני מחפש בזיכרון הקולינרי שלי אינפורמציה על מעדן שטעמתי אצל מרגרט תייר - מרקחת שחורה כמו זפת, שעשוייה מתאנים בוסר ומתיישנת במשך שנים.

 

הפעם בחרתי לשתף אתכם באהבה במתכונים עם הפרי החושני, המתוק והבשרני הזה, שאני כל כך אוהב.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

חזה עוף בעלי תאנה

המצרכים (ל-6 מנות): 

5 עלי תאנה צעירים

6 חצאי חזה עוף

1/4 כוס שמן

3 שיני שום

1/2 מיכל שמנת מתוקה

חזה עוף בעלי תאנה, שף ניר צוק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חזה עוף בעלי תאנה, שף ניר צוק(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר מים גדול. מוסיפים את עלי התאנה, ומרתיחים אותם כשתי דקות. מסננים.
  2. טוחנים את עלי התאנה עם שמן הזית והשום.
  3. מעסים את העוף במחית עלי התאנה, השמן והשום. משרים שעה במקרר.
  4. מנקים את חזה העוף מהמחית (לא שוטפים). שומרים את המחית בצד.
  5. צולים את חזה העוף עד שהוא מוכן וצבעו זהוב יפה.
  6. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת הגשה.
  7. מעבירים את השמנת והמחית למחבת, מביאים לרתיחה מתבלים במלח ופלפל, יוצקים על חזה העוף, ומגישים.

 

סלט תאנים כפול

מצרכים (ל-6 מנות):

1 ק"ג תאנים

1/2 כוס עדשים שחורות

150 גר' גבינת פטה

1/2 כוס סוכר

צרור פטרוזיליה

1/3 כוס שמן זית

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות דקיקות

מלח ופלפל

 

סלט תאנים, שף ניר צוק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סלט תאנים, שף ניר צוק(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. לוקחים חצי מכמות התאנים, חותכים לקוביות קטנות. שמים את התאנים עם בסיר עם הסוכר ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד ליצירת מרקם ריבתי. מצננים.
  2. חולטים את העדשים במים עד שהן מבושלות אך לא מתפוררות. מסננים.
  3. קוצצים את הפטרוזיליה, חוצים את שארית התאנים ופורסים לפרוסות.
  4. בקערה מערבבים פטרוזיליה, עדשים ותאנים עם שמן הזית, ומתבלים במלח ופלפל.
  5. בצלחת הגשה מניחים מרקחת תאנים, עליה את סלט העדשים ומלמעלה את הפטה הצוננות.
  6. מקשטים בטבעות דקות של פלפל חריף, ומגישים.

 

 

קוקטייל תאנים ובוכא

המצרכים:

60 CC בוכא

5 תאנים טריות

2 כוסות קרח

1 כפית גדושה סוכר

5 עלי לואיזה

5 עלי מליסה

קוקטייל תאנים, שף ניר צוק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קוקטייל תאנים, שף ניר צוק(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

טוחנים הכל בבלנדר כותש קרח ונהנים מהחיים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עושה אהבה עם תאנה, שף ניר צוק
צילום: ירון ברנר
מומלצים