שתף קטע נבחר

10 מחלבות בוטיק לכל המשפחה

בגליל הכפרי, בנוף המדברי, בכפר צ'רקסי, מצאן, בקר ואפילו בפאלו: 10 מחלבות בוטיק ברחבי הארץ שיספקו עבורכם ועבור הילדים בילוי מהנה וטעים לשבועיים האחרונים של החופש הגדול

הקייטנות כבר הסתיימו, אבל הילדים עדיין בחופש שמסרב להיגמר. זהו בדיוק הזמן לגייס את כל הסבלנות הקיימת בכם, וגם קצת מחשבה יצירתית, ולהעביר את השבועיים האחרונים של חודש אוגוסט בפעילות טעימה ומעט אחרת.

 

לרגל השבועיים האחרונים של החופש הגדול, אספנו עבורכם עשר מחלבות בוטיק וחוות צאן משפחתיות מצפון ועד דרום, שישמחו לערוך לכם סיור במקום וכבונוס - לספק גם טעימות של הגבינות המקומיות.

 

חוות עז עיז

החווה הוקמה על ידי רינת ואסף וגנפלד, שעברו מהמרכז העירוני לגליל הכפרי לפני עשור במטרה להגשים את חלומם - לגדל עזים ולייצר גבינות איכותיות. הם הקימו את החווה לאחר שלמדו לייצר גבינות ועברו קורסים לגידול צאן.

 

לצד תוצרת החווה שנמכרת במקום, ניתן ליהנות שם גם מחוויית אירוח משפחתית וממגוון אפשרויות בילוי לתושבי האזור. בחגים מתקיימים במקום אירועי הפנינג לכל המשפחה, ולעיתים אפשר ליהנות כאן גם מג'אם סשן ומערבי שירה.

 (צילום: אלבר עדוט) (צילום: אלבר עדוט)
(צילום: אלבר עדוט)
 

לאחר שלמדו בארץ ועברו השתלמות בצרפת ובאיטליה, רינת ואסף מייצרים גבינות עזים בתהליכים מסורתיים וללא שימוש בחומרים משמרים. כמו גם, כל המוצרים של החווה כשרים בהשגחת המועצה הדתית מנחמיה.

 

אטרקציות: כאן תוכלו לעשות סיור מודרך בדיר ולהשתתף במגוון סדנאות לכל המשפחה. במרפסת שצופה לנוף פסטורלי, תוכלו ליהנות מפלטת גבינות עם ירקות וממשקאות מיוחדים  ומקומיים מחלב עזים. בקיץ הקרוב מתכננים כאן פעילות משפחתית חווייתית בתיאום מראש, שכוללת הכנת פוקאצ'ות וכדורי לבנה, סיור מודרך בדיר וארוחת ערב מהמטעמים שמכינים במקום.

 

  • מתי: הפעילות תתקיים בימים א-ד, בין השעות 20:00-18:00 ומיועדת למינימום 5 משתתפים.
  • עלות: 53 שקלים לאדם.

 

החקלאי 22, מנחמיה, 053-7292996. א'-ה' 17:00-09:00, שישי-שבת 17:00-11:00. לפרטים: באתר 

 

חוות היצרנים

החווה הוקמה על ידי אשר חפץ, ומשמשת כמרכז מבקרים כפרי שכולל גם גלריית אמנים בה ניתן ליהנות מהתוצרת החקלאית המקומית.

 

ניתן לרכוש כאן מבחר גבינות צאן של היצרנים המקומיים, בירות בייצור ביתי, יינות בוטיק ושמן זית, דבש טבעי, קונפיטורות מיוחדות, חליטות גליליות, קרמיקה בעבודת יד ועוד. לצד אלו, בגלריית האמנים ניתן ליהנות מתערוכת פסיפס, רקמה, תכשיטים מלאכת יד ותערוכת פטיפונים ורדיו עתיקים ששופצו וחזרו לתפקד כבעבר.

 (צילום: איתם בירגר וחפץ אשר) (צילום: איתם בירגר וחפץ אשר)
(צילום: איתם בירגר וחפץ אשר)
 

אטרקציות: במרפסת הצופה לנוף תוכלו ליהנות מארוחות בוקר עשירות של פלטת גבינות צאן וכל טוב תוצרת המקום, בליוויי יינות הבית של משק בירגר. לאחר הארוחה ניתן לעשות סיור מודרך בחווה ובתערוכות המוצגות בה, או לטעום מהמוצרים המוצעים בה למכירה.

  

התאנה 22, כפר קיש, 052-2506203 (אשר) שישי-שבת 9:30-18:30, ובאמצע השבוע בתיאום מראש. הכניסה לתערוכות חופשית, ללא תשלום. לפרטים: באתר

 (צילום: איתם בירגר וחפץ אשר) (צילום: איתם בירגר וחפץ אשר)
(צילום: איתם בירגר וחפץ אשר)
 

מחלבת צאלה

חוות צאלה נוסדה לפני 40 שנה סמוך למושב עין הבשור, על ידי זוג שהיגר מקיבוץ מגן יחד עם עדר הכבשים שלהם. כיום מתגוררות בחווה ארבע משפחות שעוסקת בענפי החקלאות השונים, ביניהם גם דיר חלב.

 

במחלבה מייצרים מגוון גבינות מחלב כבשים כמו קשקבל, סנט מור, קצ'וטה, ענבל ופטה אך גולת הכותרת היא גלידת יוגורט מחלב כבשים, שמגיעה בטעמים שונים ומשתנים מדי שבוע.

 

אטרקציות: אם תגיעו לחווה בימי שישי, תתפנקו עם ארוחת בוקר או קפה ועוגה ביתית שמכינה צאלה. כמו כן, ניתן לטעום מהגבינות ומהמעדנים הנוספים שנמכרים בחנות.

 

 (צילום: ליבנת גינזבורג) (צילום: ליבנת גינזבורג)
(צילום: ליבנת גינזבורג)
  

בחווה עצמה מציעים פעילות לקבוצות בתיאום מראש שכוללת סיורים מודרכים, ביקור בדיר וטעימת גבינות. ניתן גם לערוך כאן סדנאות להכנת גבינות (אורך הסדנא כשעתיים), ואפשר גם להזמין מראש ארוחת צהריים מהתוצרת המקומית. במידה ותרצו להגיע באמצע השבוע, רק תרימו טלפון לוודא שצאלה או מישהו אחר יהיו פנויים עבורכם וימתינו להגעתכם.

 

חצי קילומטר דרומית למושב עין הבשור, 052-8478935 (צאלה). בימי שישי המקום פתוח לקהל הרחב בין השעות 16:00-10:00, באמצע השבוע המקום פתוח בין השעות 09:00-16:00. ניתן להגיע בתיאום מראש בלבד. לפרטים: באתר

 

חוות הבופאלו

לאחר היכרות עם החיה המיוחדת באירופה ומתוך געגוע רב לחוויה האירופאית, חגי ועירית טרייסטר החליטו להקים חוות בופאלו ייחודית ויחידה מסוגה בארץ הפועלת מאז 1994. העדר אגב, הוא איטלקי במקור, ולארץ הוא עלה במיוחד למטרת הקמת החווה הזו.

 

במקום תוכלו לטעום ולרכוש ריקוטה חמה שזה עתה הוכנה, מוצרלה די באפלו (שהיא אחד ממוצרי הדגל של דרום איטליה), יוגורט וגם חלב בופאלו בעל סגולות פרוביוטיות רבות. גולת הכותרת של הביקור כאן היא טעימת המקפא הייחודי שעשוי מיוגורט באפלו.

 (צילום: חוות בופאלו)
(צילום: חוות בופאלו)
 

אטרקציות: כאן תוכלו לערוך סיור ולראות עדר באפלו בשלבי הגידול השונים, ליהנות ממבחר המוצרים שמיוצרים ונמכרים כאן, לצפות דרך דלת זכוכית בתהליך ייצור הגבינה או לקנח עם המקפא בפינת ישיבה עם שולחנות וספסלים. עבור קבוצות או משפחות מקרינים כאן סרט מיוחד על המקום (בתיאום מראש).

 

מושב ביצרון, 08-8574508. א'-ה'  17:00-08:30; ו' 14:00-08:30, בשבת המקום סגור. לפרטים: באתר

 

מחלבת טבע עז

טבע עז הוא מתחם המורכב מדיר, מחלבה, מסעדה חלבית בשם "פורטובלה" ומעדנייה, הפועלות זו לצד זו ומציעות חוויית בילוי משפחתית וכשרה למהדרין.

 

במעדנייה ניתן לרכוש מבחר גדול של גבינות צאן ומוצרים משלימים, כמו שמן זית ויין. כמו כן, מוכרים כאן חלב עזים מפוסטר המגיע ישירות מהמחלבה המקומית. מבחר הגבינות כולל ברי עזים, גבינה צ'רקסית, גבינת עזים גולמית, גבינת עזים עם פלפל שחור, גבינה עם זעתר, חמאת עזים, מונפור (סנט מור מחלב עזים) ואפילו תום רוזמרין.

 

אטרקציות: מלבד הארוחה במסעדה החלבית וטעימות במעדנייה, ניתן גם לערוך כאן בתיאום מראש סיור מודרך בדיר. לקבוצות מציעים כאן שילוב של ארוחה במסעדה וטיול במשק, או סיור מודרך וטעימה מהמוצרים שמכינים במחלבה.

 

מושב בן-עמי, 04-9822554 או 04-9520299. לתיאום סיורים: 050-6887242. א-ה 09:00-21:00; ו' 15:00-08:00, שבת סגור. בשבת האחרונה של החודש המחלבה והדיר יהיו פתוחים לציבור הרחב. לפרטים: באתר

 

דיר נינה

מחלבת בוטיק בה מיוצרים מגוון מוצרים מחלב עזים. לא תמצאו עליה פרסומים, אין לה אתר וגם לא עמוד פייסבוק, כי המשפחה שהקימה את המקום מאמינה רק בשיווק מפה לאוזן. מראשון עד רביעי הם עסוקים בטיפול בדיר ובעדר, ומרביעי עד שבת מקבלים פה מבקרים.

 

המוצרים של המקום מיוצרים בשיטת ייצור מסורתית, וללא חומרים משמרים או תוספות אחרות. מוצר הדגל היא גבינה צפתית מלוחה.

 (צילום: אבי מורג) (צילום: אבי מורג)
(צילום: אבי מורג)
 

אטרקציות: הדיר פתוח למבקרים ומי שירצה יכול יהיה לראות, ללטף ולהתלהב בחינם. לצד זה, נערך במקום גם סיור על גבי טרקטור בתיאום מראש למינימום 15 איש. הסיור יעבור בכל סביבת המשק ויציג למבקרים את הלול, הדיר, כוורות הדבורים ועוד.

 

מושב נטעים (מהכניסה למושב ממשיכים לפי השילוט), 03-9653574, ד'-שבת 14:00-08:00

 

מחלבת המאירי

מחלבת המאירי היא המחלבה הראשונה שהוקמה בארץ, והיא נמצאת באותו המקום כבר 170 שנה. מי שהקים אותה הוא מאיר ארזוני, שעלה ארצה מפרס בשנת 1840. שם המשפחה אומנם הוחלף במהלך השנים להמאירי, אך מאז ועד היום הבית והמחלבה שייכים לאותה משפחה ועוברים מדור לדור.

 

המוצר המפורסם ביותר של המחלבה היא הגבינה הצפתית, ומלבדה תוכלו לרכוש כאן גם מבחר של גבינות צאן נוספות.

 (צילום: מחלבת המאירי) (צילום: מחלבת המאירי)
(צילום: מחלבת המאירי)
 

אטרקציות: במקום מרכז מבקרים שמציע סיורים ליחידים ולמשפחות מדי שישי החל מהשעה12:00, וסיורים לקבוצות במהלך השבוע. הסיור כולל ביקור בגלרייה, חזיון אורקולי וטעימות מהתוצרת המקומית. כמו כן, תוכלו לגלות כאן את סודה הכמוס של הגבינה הצפתית ואת מקור שמה. 

 

העיר העתיקה, צפת, 0523721609, א'-ה' - בתיאום מראש, וו' מהשעה 12:00, בשבת המקום סגור. לפרטים: באתר

 

חוות נאות

החווה הוקמה בשנת 2003 על ידי משפחת נחימוב, שלמדה את מלאכת ייצור הגבינות תוך כדי עשייה והשתלמות בספרד. כיום החווה פועלת כחווה חקלאית תיירותית שבה מגדלים עזים, מייצרים גבינות ומארחים את חובבי הנוף המדברי. מלבד המחלבה, יש במקום גם בקתות אירוח זוגיות ומשפחתיות.

 

בחנות החווה תמצאו גבינות מתוצרת עצמית וגם מגוון מוצרים מהאזור. בהקשר לכך, ראוי לציין כי כל המוצרים המיוצרים במחלבה עשויים מחלב עזים הגדלות בחווה. ההיצע כולל יוגורט, כדורי לבנה וגבינת הגר שמיוצרת במגוון טעמים, גבינת נועם עם עובש, גבינת תום בסגנון צרפתי, גבינת ניצן קשה עם מגוון תוספות מפתיעות וגבינת קסם בת חודשיים מושרית בשמן זית.

 (צילום: מישל אמזלג) (צילום: מישל אמזלג)
(צילום: מישל אמזלג)

אטרקציות: עדר העזים מגיע לחליבה מדי יום בשעה 15:30, וזו הזדמנות מצוינת לצפות בתהליך החליבה וללטף את העזים. אין צורך בתיאום הגעה מראש.

 (צילום: מישל אמזלג) (צילום: מישל אמזלג)
(צילום: מישל אמזלג)
  

החווה ממוקמת לא רחוק מטללים ובדרך לשדה בוקר. באתר החווה ישנה הכוונה מדויקת ומפורטת. 054-4218789/8, שעות הפעילות: מהזריחה ועד השקיעה. לפרטים: באתר

 

מחלבת אלברוס

המחלבה הצ'רקסית היחידה בארץ, שהוקמה על ידי נוח ושרה תחאוכו לפני לא מעט שנים. המטרה העיקרית של הזוג בהקמת המקום היא, לשמר את המסורת הצ'רקסית בת אלפי השנים שהגבינה הזו היא חלק בלתי נפרד ממנה.

 

 

המחלבה מייצרת שני סוגי גבינות, שתיהן צ'רקסיות מסורתיות ומיוצרות מחלב בקר בעבודת יד ללא שימוש במיכון. הגבינה עצמה היא חצי קשה בעלת מליחות עדינה עם 16% שומן, שמיוצרת כאן ללא תוספות וללא חומרים משמרים.

 (צילום: אסלאן אבגנה)
(צילום: אסלאן אבגנה)

אטרקציות: בחנות תשמעו על ההיסטוריה של הגבינה, על תהליך הייצור וההכנה, וכמובן תוכלו גם לטעום מהגבינות ומהמאפה הצ'רקסי המפורסם - חלוג'חווית. מחלון הזכוכית ניתן להציץ על מלאכת הייצור של הגבינה. ומכיוון שהחנות צמודה למוזיאון המורשת הצ'רקסית, ניתן לשלב ביקור גם בו.

 (צילום: סיוון סגל) (צילום: סיוון סגל)
(צילום: סיוון סגל)
  

חנות הבוטיק של המחלבה ממוקמת בתוך המבנה של מרכז המורשת הצ'רקסית בכפר כמא, 055-6619799, א'-שבת 17:00-10:00. לפרטים: מחלבת אלברוס

 

מחלבת עברי

מחלבה משפחתית שהוקמה בתוך משק חקלאי על ידי זוג עולים מעיראק, במטרה לייצר גבינה עיראקית אמיתית הנקראת ג'ובן - גבינה קשה עם חורים. כשלושת ילדיהם של בני הזוג ירשו את המחלבה מהוריהם, הם הפכו אותה למחלבה שמייצרת גבינות מכל העמים כי "לכל עם יש את המוצרלה שלו".

 

כאן תוכלו לטעום ולרכוש גבינה מקסיקנית, רוסית, גרוזינית ואיטלקית. כמו כן, מציעים כאן מגוון סוגים של גבינת מוצרלה, ריקוטה ומסקרפונה וסוגים פופולריים יותר כמו קממבר ופטה כבשים.

 (צילום: מחלבת עברי) (צילום: מחלבת עברי)
(צילום: מחלבת עברי)

אטרקציות: פעם בשבוע, בימי שישי, פותח המשק את שעריו למבקרים ומציע חגיגה קולינרית. המשפחה מוציאה את הטאבון, וכולם יחד מתחילים לאפות פוקאצ'ות עשירות בגבינות כשכל המבקרים מוזמנים לקחת חלק בחגיגה ולתרום מהידע הקולינרי שלהם. באמצע השבוע תוכלו לערוך כאן סיור בדיר.

 (צילום: מחלבת עברי) (צילום: מחלבת עברי)
(צילום: מחלבת עברי)
  

משק 50, מושב עזריה, 08-9227266, א-ה 16:0-08:00, ו' 14:00-10:00 (החגיגה מתקיימת אחת לשבועיים, אך כדאי לוודא לפני שמגיעים כי לפעמים היא נערכת כמה ימי שישי ברציפות עקב הביקוש הרב). בשבת המקום סגור. לפרטים: מחלבת עברי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מחלבת עברי
גבינות, גבינות ועוד קצת גבינות
צילום: מחלבת עברי
מומלצים