שתף קטע נבחר

טיסת החיילים הבודדים: "באתי להגן על העם היהודי"

אהרון חולם להתגייס לשייטת ולמצוא שידוך, ג'ינה רוצה לשרת ב"עוקץ", והוריה של עדינה נפרדו ממנה בדמעות: "אם כבר נמצאים במקום שעלול להיות מסוכן, כדאי שזה יהיה עבור הגנה על הבית שלנו". 232 עולים חדשים, מתוכם 59 חיילים בודדים - עזבו את ארה"ב כדי לפתוח דף חדש בישראל

 

 

דמעות רבות זלגו אמש (יום ב') בנמל התעופה JFK שבניו-יורק, כאשר בני משפחה וחברים נפרדו ממאות צעירים שיצאו לפתוח פרק חדש בחיים – בישראל. בין העולים, 59 חיילים בודדים, 29 משפחות, 75 ילדים ו-86 רווקים ורווקות שמקווים למצוא שידוך בארץ הקודש. "החלום שלי זה להתגייס לשייטת ולמצוא 'שידוך' בישראל", אמר אהרון שעלה מארה"ב.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>   

 

קרוב לעשר שעות אחרי שירת "התקווה" שחתמה את טקס הפרידה במולדת הישנה, נחתו הבוקר (ג') ג'רמי וינסטוק, עדינה קרפוך, מיכל ואובי ג'ייקוב, ועוד 232 עולים חדשים מארה"ב בישראל, בהתרגשות רבה. חלקם נישקו את אדמת הקודש. שותפים רבים לטיסה המיוחדת הזו: "נפש בנפש" בשיתוף משרד העלייה והקליטה, הסוכנות היהודית, הקרן קיימת לישראל, JNF – USA וגרעין "צבר" של תנועת "הצופים". הועלים התקבלו על ידי מאות חיילים, בני משפחה ומשפחות מאמצות.

 

כל מה שחדש ומעניין - בערוץ היהדות :

 

"אני מרגיש צורך להיות חלק מההגנה על העם היהודי", אמר ג'רמי וינסטוק (18) מאלינוי, העומד לשרת בסירת דובדבן. הוא מספר כי התקשה לראות את עצמו בצד השני של העולם, כשבני גילו מסכנים את נפשם בהגנה על המולדת.

 

 (צילום:  מוטי קמחי) (צילום:  מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

"המשפחה שלי מאוד תומכת במהלך. אפילו אמרו לי: לך לישראל ואל תחזור", הוא אומר בחיוך. "כשהייתי ילד שהיתי בארץ למשך ארבעה חודשים, ומאז רציתי לחזור שוב. ההורים שלי לא יעלו בעקבותיי, אבל אני לא דואג. יש לי חברים שדחפתי אותם לעלות איתי".

 

"הגברים הישראלים הכי שווים בעולם"

אפילו ספר תורה היה בטיסת העולים לישראל. הרולד בורנשטיין אחז בו עטוף בטלית מרגע שנכנס לשדה התעופה - ועד לעלייה למטוס, כשרעייתו לאה לא משה מצדו. "זה ספר תורה של המשפחה שקראנו בו בבית הכנסת בניו-יורק", הוא מספר בהתרגשות. "כעת, עם העלייה לישראל נקרא בו בבית הכנסת של השכונה החדשה 'הדקל' באפרת, שם נתגורר".

 

 (צילום: משה גלנץ) (צילום: משה גלנץ)
(צילום: משה גלנץ)

הרולד בורנשטיין עם ספר התורה מניו-יורק (למעלה) לקבלת הפנים הנרגשת בישראל (צילום:  מוטי קמחי) (צילום:  מוטי קמחי)
הרולד בורנשטיין עם ספר התורה מניו-יורק (למעלה) לקבלת הפנים הנרגשת בישראל(צילום: מוטי קמחי)

 

אלה דהן בת ה-18, העומדת להתגייס לצה"ל, הסתובבה בנמל התעופה קנדי כשהיא עטופה בדגל ישראל. על פניה של האם, קרן, ניכרו התרגשות וגאווה. "הלוואי שהיא תמצא חתן בישראל", אמרה בחיוך. "הגברים הישראליים הכי שווים בעולם. אבל תמצאו לה רק בעוד שנה, היא עדיין לא מוכנה לזה".

 

אלה איננה הראשונה לעלות ארצה כדי לשרת בצבא מבני המשפחה. אחיה הגדול שירת במהלך מבצע "צוק איתן" בגבול עזה, ואלה מציינת שהיא גאה בו ורואה בו דמות לחיקוי.

 

גם יובל הררי, בן להורים ישראליים לשעבר, היה על הטיסה בדרך לגיוס בצה"ל בעקבות אחיו הגדול, איתן, שהשתחרר לפני קצת יותר משנה. "הייתי מחליף איתו מקום, ומתחיל הכל מהתחלה", אמר איתן בניו-יורק, רגע לפני שנפרד מאחיו, אך לא לזמן רב. בשבוע הבא הוא עולה על מטוס בדרך לחמישה ימי מילואים, והוא מחכה לראות את חבריו – חלקם נפצעו במבצע האחרון בעזה. הוא מתכוון להשתקע בישראל מיד עם סיום לימודיו.

 

"זה היום המאושר בחיי"

עשרות העולים הנרגשים התקבלו בטקס חגיגי שנערך להם בטרמינל 1, בהשתתפות מאות בני משפחה, חברים וחיילי צה"ל שנופפו בדגלי ישראל. העולים זכו לקבל תעודת עולה במעמד שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, יו"ר הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי ומייסדי ארגון "נפש בנפש", הרב יהושע פס וטוני גילברט.

 

 (צילום: משה גלנץ) (צילום: משה גלנץ)

 

מ-JFK (למעלה) - לנתב"ג (צילומים: משה גלנץ) (צילום: משה גלנץ) (צילום: משה גלנץ)
מ-JFK (למעלה) - לנתב"ג (צילומים: משה גלנץ)

 

אחת העולות הבוקר היא שרי פרידמן, שהתאחדה עם בנה החייל, מיכאל סלוורי, שעלה לפני שנתיים ומשרת בצנחנים. "עכשיו אמא הצטרפה אלי", סיפר בהתרגשות. כשהיא נחנקת מדמעות אמרה פרידמן כי מדובר ביום המאושר בחייה. "אני מתרגשת מאוד ועומדת להתעלף. אני שמחה מאוד, מאושרת וזה אחד הרגעים החשובים והמרגשים בחיי".

 

גם אביעוז חנן, ג'ינה תומאס, ירדן אבנור, אהרון ונדר נמנים על החיילים-לעתיד הקרוב. בעוד אבנור תתגייס לבסיס חוות השומר – חנן, ונדר ותומאס מבטיחים לנסות להתקבל ליחידות המובחרות ביותר.

 

"אני חולמת להתגייס ל'עוקץ'", אמרה תומאס. חנן שנולד בישראל ועזב כשהיה בן 4 ציין כי "אני עדיין לא יודע לאן אתגייס, אבל אני רוצה להיות ביחידה מובחרת". חלומו של ונדר הוא להתגייס לשייטת.

 

עידן רייכל הפתיעה את העולה החדשה

עבוד עדינה קרפוך (19) מדובר ברגע מכונן ממש: "אני מפנטזת על עלייה לישראל מאז שאני ילדה קטנה", היא מספרת בפנים זורחות, "אבל הלב שלי לא נותן לי לגור וליהנות בישראל בלי שאתגייס קודם לצה"ל". בכוונתה לשרת כפראמדיקית קרבית.

 

שניהם התרגשו: עידן ריכל עם המעריצה עדינה קרפוך  (צילום:  מוטי קמחי) (צילום:  מוטי קמחי)
שניהם התרגשו: עידן ריכל עם המעריצה עדינה קרפוך (צילום: מוטי קמחי)

 

משפחתה של קרפוך היגרה מצ'ילה לאטלנטה לפני כ-15 שנה, אך לדבריה "זה רק עניין של זמן" עד שהוריה ואחותה הגדולה יצטרפו אליה לישראל. "בכל מקום יש דברים מפחידים", אמרו בניו-יורק מריו וחנה, הוריה, בתשובה לשאלה שמטרידה כל הורה שילדו עומד להתגייס. "אבל אם כבר נמצאים במקום שעלול להיות מסוכן, כדאי שזה יהיה עבור הגנה על המדינה שלנו - הבית שלנו".

 

מה שקרפוך לא ידעה, זה על ההפתעה שהכינו לה ולחבריה עם נחיתתם בארץ. היא עצמה מעריצה את הזמר עידן רייכל (וחובבת מוזיקה ישראלית בכלל), ויודעת בעל-פה את השירים שלו. ב"נפש בנפש" סיפרו על כך לרייכל, וזה התרגש והחליט להופיע בהתנדבות, יחד עם הפרוייקט שלו, בטקס קבלת הפנים לעולים, אך לקרפוך הוא העניק אישית את תעודת העולה.

 

רייכל סיפר ל-ynet כי התרגש לראות את עשרות החיילים הבודדים. "היהדות בארץ נשענת על יהדות התפוצות, ואנחנו צריכים להכיר בזה. מדהים לראות אותם כיצד הם חדורי מוטיבציה לעלות ולהתגייס לצה"ל".

 

עלייה מסביב לשעון

זה קרוב ל-13 שנים שארגון "נפש בנפש" עוסק בעלייה לישראל. עד היום עלו דרכו כ-45 אלף עולים

מארה"ב, ובהם כ-5,000 חיילים ומאות רופאים ואנשי חינוך. כחלק מהתהליך מלווה הארגון את העולים הרבים, ומסייע להם לצלוח את הביורוקרטיה, ואפילו למצוא תעסוקה בישראל.

 

בארגון "נפש בנפש" מציינים כי עד סוף השנה צפויים לעלות מעל ל-4,000 עולים חדשים ממדינות צפון-אמריקה וקנדה. "העולים החדשים שעתידים להתגייס לצה"ל הם מקור הגאווה שלנו ושל כל עם ישראל", אמר הרב יהושע פס, מייסד ומנכ"ל "נפש בנפש. "החיילים הם סמל לגבורה, ציונות ולמסירות למדינה בה בחרו להקים את חייהם".

 

יו"ר הסוכנות היהודית, נתן שרנסקי, ציין כי למרות האתגרים הביטחוניים חלה עלייה בכמות היהודים שמביעים התעניינות לעלות ארצה. "יהודים מגיעים לישראל לא בשל היותה מקלט, אלא בגלל שהיא מהווה מוקד משיכה למי שמבקש חיים יהודיים בעלי משמעות, חופש, ביטחון אישי ורצון לקחת חלק בהיסטוריה היהודית".

 

 (צילום:  מוטי קמחי) (צילום:  מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  מוטי קמחי
עדינה קרפוך נחתה ישר להפתעה
צילום: מוטי קמחי
צילום:  מוטי קמחי
אין להם ארץ אחרת
צילום: מוטי קמחי
מומלצים