שתף קטע נבחר

שאול בן אדרת פותח יוגורטייה, חיים כהן פותח בר יין, ניר צוק פותח בר עם אוכל ערבי ועוד חדשות קולינריות

הסצנה הקולינרית רוחשת: שלל בתי אוכל חדשים נפתחים ברחבי הארץ, בין הפתיחות: מזנון יוגורט חדש לשף שאול בן אדרת, פופ אפ בר לשף חיים כהן, בר עם אוכל ערבי אותנטי לשף ניר צוק, רשת יוגו חוזרת לזירה, מסעדה איטלקית חדשה בחולון, לא פחות משש מסעדות דגים חדשות ברחבי הארץ ועוד

שאול בן אדרת עם יוגורט קיטשן

בכיכר החדשה הכי לוהטת בתל אביב, במקום ששימש בעבר כגלידרייה, ייפתח בתחילת ספטמבר "היוגורט קיטשן", מטבח מבוסס יוגורט, שבו כל המנות – המלוחות והמתוקות – כוללות גם יוגורט. המחירים בתפריט ידידותיים מאוד ונעים בין 23-29 ש"ח למנה. את המתכונים בנה השף שאול בן אדרת על בסיס יוגורט, למשל, במנת ה"מוצרלה שרי" תמצאו יוגורט ועליו סלט קפרזה כהלכתו עם בייבי מוצרלה, עגבנייה ובזיליקום. עוד בתפריט: "חציל ועגבניות" – חציל קלוי ועגבניות עם שומשום אורגני; פלפל קלוי עם גבינת פטה, זעתר, אריסה ואורגנו; "קינואה פול" – קינואה עם פולי סויה, פול ירוק, קוביות דלעת אפויות ושקדים. 29 ש"ח יעלו מנות היוגורט וירקות ויוגורט ובייגל חם.

שדרות רוטשילד 8, תל אביב, הפתיחה בתחילת ספטמבר

שף שאול בן אדרת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף שאול בן אדרת(צילום: ירון ברנר)
 

 

חיים כהן עם פופ אפ של בר מבעבעים

בעוד כשבועיים ייפתח מחוץ למסעדת "יפו תל אביב" של השף חיים כהן, פופ אפ של בר מבעבעים, שיפעל רק בשעות הערב. הבר יפעל כחודשיים, או ככל שיאפשר מזג האוויר. מקומות הישיבה יהיו סביב שולחן ארוך וגבוה, המוסתר בין עצי לימון שהגיעו השבוע לרחבה החיצונית של המסעדה. בין המנות שיוגשו במקום יהיו אויסטרים ומקבץ מנות קטנות שיהיו נגזרת של מנות מהתפריט של "יפו תל אביב". עדיין אין שם למקום.

בר מבעבעים של "יפו תל אביב", יגאל אלון 98, תל אביב

שף חיים כהן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף חיים כהן(צילום: ירון ברנר)

 

בר עם אוכל ערבי של ניר צוק

בחודש הקרוב יפתח השף ניר צוק את מקלובר, בר חדש עם אוכל ערבי אותנטי, ברחוב לינקולן בתל אביב, צמוד לקפה "תחתית" ולגשר אחד שעשה לא מעט כותרות השבוע - גשר מעריב. המחירים בתפריט יהיו זולים במיוחד, והמנה הכי יקרה במקום תעלה 55 ש"ח.

מקלובר, לינקולן, תל אביב

שף ניר צוק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף ניר צוק(צילום: ירון ברנר)
 

Yogo

הרבה יוגורטים זרמו במכונה מאז נפתח לפני כשבע שנים הסניף הראשון של היוגורטיה הראשונה בארץ, שבישר את טרנד היוגורטיות הגדול, שלא החזיק יותר מדי זמן. בימים אלה עושה רשת יוגו קאמבק לתל אביב ופותחת סניף חדש בדיזינגוף סנטר, באותו הקונספט – גלידת יוגורט עם תוספות. בתפריט תמצאו פרוזן יוגורט, מוזלי, שייקים של פירות על בסיס יוגורט ועוד. בסניף החדש תהיה גם מנה חדשה – וופל בלגי על מקל. כרגע נמצאים בהקמה עוד שני סניים – האחד בסינמה סיטי בכפר סבא והשני ביבנה.

Yogo, דיזינגוף סנטר, תל אביב

Yogo (צילום: יח"צ) (צילום: יח
Yogo(צילום: יח"צ)
 

סניף שני לקונדיטוריית טוצ'קה

רק חודשים ספורים עברו מאז נפתחה הקונדיטוריה ובית הקפה טוצ'קה בפתח תקווה, וכבר בימים אלה הם משיקים סניף נוסף בתל אביב. במטבח השף קונדיטור עדן אלקובי, שמציע ארוחות בוקר, כריכים, סלטים, מאפים, קישים ועוגות, הנאפים במקום. במקום נמכרים גם לחמי מחמצת, פוקאצ'ות ובגטים. עוד במקום – עוגות ולחם ללא סוכר, לחם ללא גלוטן ועוגה טבעונית. המחירים: ארוחות בוקר 42-69 ש"ח, לחם 16-30 ש"ח, עוגות בחושות וקראנצ'ים 29-32 ש"ח.

ריב"ל 5 תל אביב, 03-6877063

 

 

Silo Meditaliano של רובי פורטנוי

בפארק פרס בחולון נפתחה בימים אלה מסעדת סילו של השף רובי פורטנוי ("מאנטה ריי", קייטרינג "פרי הארץ" ועוד), המציע מטבח איטלקי-ים תיכוני, כמשתמע משמה של המסעדה. במרכז המסעדה יש טאבון שממנו יוצאות פיצות ומאפים. בין המנות יש פירות קיץ על הגריל (39 ש"ח), צלחת שרקוטרי (45 ש"ח), פיצה עם בצל וגבינת סנט מור (55 ₪), פילה סלמון עם קרם כרישה (89 ש"ח), פסטות (55-65 ש"ח) וסופלקי פרגית (75 ש"ח). בהמשך לטרנד החדש – גם במסעדה של פורטנוי, בדומה למסעדה החדשה של מיכל אנסקי ועוד רבות אחרות, ניתן לרכוש מוצרי מעדנייה הביתה, כמו שמן זית, זיתים וטחינה.

פארק פרס, חולון, 5733315־03

 

אוהבים דגים? 6 מסעדות דגים חדשות

ממש כך באמצע הקיץ, ובלי שבאמת נעשתה כאן חשיבה מחודשת על חוקי דייג, צצו מסביב שלל מסעדות דגים חדשות: סניף חדש של ג'קו נפתח ברמת השרון, והוא מציע את תפריט מאכלי הים המוכר של המסעדה כולל מנות תמנון ודגי ים. התפריט מתחיל ב-8 סוגי סלטים, כמקובל בז'אנר, וממשיך למנות עיקריות כמו שרימפס בחרדל ושמנת, מול מרינייה, טום-יאם, קלמארי סגול עם סלט עשבים ושקדים, קרפצ'ו תמנון, מעורב פירות ים בשום, חמאה ויין לבן וברבוניות.

ג'קו, רמת השרון (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
ג'קו, רמת השרון(צילום: אפיק גבאי)

בשרונה מרקט נפתחה מעדנייה בשם "פורלה", המתפקדת גם כבר, ומגישה מנות דגים מדג אחד בלבד – פורל. בין המוצרים במעדנייה יש פורל כבוש, מוס פורל, פטה פורל, איקרה, קויאר, סלט תפוחי עץ עם פורל, פורל בעישון חם ועוד. בבר מוגשות מנות כמו פילה פורל במשקלים שונים העשוי על הפלאנצ'ה, כריכים עם מוצרי המעדנייה, פסטות עם פורל וסלט תפוחי אדמה – נחשו עם מה? פורל!

 

עוד בשרונה - Fishop - חנות ובר דגים ופירות ים של המסעדן הראל בלו ("סיטארה", "ברנז'ה"). בבר יוגש תפריט בוקר, צהריים וערב המורכב בעיקר מדגים ופירות ים טריים שהגיעו באותו היום מהים. בין המנות: אוייסטרים על הקרח, ברוסקטה טונה צרובה, טליאטלה פירות ים, מולים, כריך עם קציצות דגים ברוטב חריימה וסשימי דגי ים. להשלמת החוויה, הבר יציע תפריט יינות וקוקטיילים מיוחדים המותאמים לתפריט. החוויה הקולינרית שלכם תוכל להמשיך גם מחוץ למתחם אם תיקחו אתכם לדרך קונוס פירות ים מטוגנים, פיש&צ'יפס או ברבוניות מטוגנות.

Fishop, שרונה מרקט (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
Fishop, שרונה מרקט(צילום: בן יוסטר)
 

לפני כחודשיים נפתחה בלב רחוב דיזינגוף בתל אביב מסעדת בקלה, שהיא למעשה בר מסעדה סקסי והומה. בין הראשונות יש סביצ'ה (39 ש"ח), פיש אנד צ'יפס (52 ש"ח), ומנות דגים (בס, בורי, דניס, לברק) שמוגשות עם סלט עגבניות ותוספת (82-97 ש"ח). כראוי לבר מעודכן, בבקלה מציעים גם קוקטיילים וקינוחים קיציים כמו ארטיקים מפירות טריים (11 ש"ח). עם השילוב הנכון בין אלכוהול, דגים, ומוזיקה ים תיכונית, בקלה מסתמנת בתור אחת האופציות השמחות לארוחה.

אל המעוז הקולינרי של שכונת רמת החייל הצטרפה סנטיאגו, מסעדת דגים ופירות ים חדשה, הכוללת גם בר מעוצב. האווירה במקום אלגנטית ובלתי פורמלית, והיא נותנת מענה לעובדים במתחם בשעות הצהריים, וגם מציעה מקום ראוי לדרינק לאחר שעות העבודה. בין המנות: קרפצ'ו סלק (37 ש"ח), מחבת פטריות (41 ש"ח) ופסטת פירות ים (72 ש"ח).

בקלה, דיזינגוף תל אביב (צילום: גיא פרנקו) (צילום: גיא פרנקו)
בקלה, דיזינגוף תל אביב(צילום: גיא פרנקו)

אל מסעדת "מיתוס" הכשרה הצטרפה לפני מספר חודשים "פיש מרקט", מסעדת דגים, כשרה אף היא.המסעדה מציעה מטבח חלבי הכולל גם פוקצ'ות, פיצות ופסטות. בין המנות יש קציצות פטה וירקות שורש על קרם לבנה ופלפלים קלויים (49 ש"ח), פילה מוסר על ירקות שורש בחמאת אניס (109 ש"ח) ומרלן מטוגן בשמן עם ירקות מדורה ומקלות תפו''א בזעתר ופרמז'ן (139 ש"ח).

 

ג'קו, רחוב החרש 8, אזור התעשייה רמת השרון, 03-5661234

פורלה, שרונה מרקט, תל אביב, 03-612226

Fishop, שרונה מרקט תל אביב, 03-6311160

בקלה, דיזינגוף 143, תל אביב, 03-5331001

סנטיאגו, הברזל 32 רמת החייל, תל אביב,03-6440277   

פיש מרקט, שאול המלך 33, תל אביב, 03-6932002

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא פרנקו
הסצנה הקולינרית רותחת: שלל פתיחות חדשות של מסעדות
צילום: גיא פרנקו
מומלצים