שתף קטע נבחר

איך מכינים טחינה: שאלות האוכל הכי נפוצות בגוגל

עם בוטנים, קשיו, עשבי תיבול, צ'ילי ותפוז: היא טעימה, מועשרת בערכים תזונתיים, סידן, ברזל וגם דלה בפחמימות. אחת משאלות האוכל הנפוצות ביותר שאתם חיפשתם בגוגל היא איך מכינים טחינה. ערכנו סקירה קצרה והבאנו לכם חמישה מתכונים טעימים במיוחד. פרק שלישי בסדרה

לא רבים יודעים, אבל ברוב מדינות המערב טחינה היא מצרך יקר ונדיר יחסית. אצלנו, לעומת זאת, היא נחשבת לאחד מחומרי הגלם המבוקשים והנפוצים ביותר; מחית גרגרי השומשום מהווה מרכיב חשוב ביותר בהכנתם של מאכלים רבים במזרח התיכון, בצפון ובמזרח אפריקה, ביניהם ממרח חומוס, חלבה ועוד.

 

לצד העובדה שהיא משמשת בסיס טוב להכנת ממרחים, הטחינה הגולמית, שעשויה מגרגרי שומשום קלופים, קלויים וטחונים, עשירה גם בערכים תזונתיים, חלבונים, סידן וויטמינים, במיוחד כאשר היא עשויה משומשום מלא. התהליך שעוברת הטחינה המלאה דומה לזה שעוברת הטחינה הרגילה, מלבד העובדה שלאחר הטחינה בריחיים, נוספים לה קליפות של שומשום המכילים סיבים תזונתיים.

 

 

ועוד משהו שוודאי תשמחו לדעת: הטחינה דלה בפחמימות, וכף אחת ממנה בבוקר - תסדר לכם את היום. עדיף, כמובן, להשתמש בטחינה גולמית ולא במטבלי הטחינה הקנויים שערכם התזונתי נמוך יותר, ולעיתים קרובות מוסיפים להם עמילין, חומץ וחומרי שימור שונים שנועדו להאריך את חייהם.

 

גוגל בדקה עבורנו מהן השאלות שעניינו את הישראלים בתחום האוכל בשנת 2015, ומסתבר שאיך להכין טחינה הייתה אחת מהשאלות הנצפות. אז אם עשינו לכם חשק לממרח טעים, בריא ומזין, קבלו חמישה מתכוני טחינה מוצלחים במיוחד שתוכלו להכין בבית, ובקלות. 

 (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
 

טחינה - מתכון בסיסי

המתכון של שף אריאל כהן ממרינדו

 

המצרכים:

200 גר' טחינה

100 מ"ל מים שבושלו עם לואיזה ולמון גראס (כמות נדיבה של עשבי תבלין)

1 כפית כמון

מיץ מלימון אחד

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל לבן

צרור נענע קצוצה

2 שיני שום כתושות

1 כפית של גרידת לימון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הטחינה הגולמית בקערה עם כל המרכיבים.
  2. במידה ויוצא סמיך מדי, מוסיפים מעט מים.

 

טחינת בוטנים - כוסברה חריפה (או לא)

מתכון של מיכל וקסמן: המחשבה על בוטנים לקחה אותי למטבחים אסייתיים אהובים, ומשם השידוך לכוסברה ופלפל חריף היה כמעט מתבקש.

 

המצרכים:

150 גר' בוטנים קלויים, ללא קליפות

חופן עלי כוסברה טריים

1 שן שום

1 פלפל ירוק חריף ללא הגרעינים, חתוך גס - לא חובה

קורט מלח ים

מיץ מ-1/2 לימון גדול ועסיסי - אפשר יותר, לפי הטעם

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים בוטנים, שום, כוסברה, פלפל חריף ומלח במעבד מזון עד לקבלת תערובת גסה וגושית.
  2. מוסיפים מיץ לימון ו-1/4 כוס מים וטוחנים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים עוד 1/4 כוס מים וטוחנים שוב.
  3. התוצאה הסופית צריכה להיות כמו טחינה סמיכה או חומוס דליל, אבל לא חלקה לגמרי, גרגיריותם של הבוטנים הטחונים עדין מורגשת.
  4. טועמים. מוסיפים לימון ו/או מים לפי הטעם והצורך.

 

טחינה קשיו

מתכון של לידור ברזיק-פרידלנד, "על השולחן".

 

שימו לב: מתבלים את הממרח בעדינות, כדי לא להעלים את המתיקות הטבעית של הקשיו.

 

המצרכים:

100 גר' אגוזי קשיו טבעיים

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס מי קרח

מלח

מיץ מחצי לימון

1 שן שום

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את אגוזי הקשיו בבלנדר חזק או במעבד מזון, עד לקבלת מחית.
  2. מוסיפים 1/2 כוס טחינה גולמית, וטוחנים עוד קצת.
  3. מוסיפים 1/2 כוס מי קרח, מלח, מיץ מ-1/2 לימון ושן שום.

 

טחינה ירוקה

מתכון של יעל גרטי: שימו לב לכך שהכמות המתקבלת כאן היא גדולה ושהטחינה מאוד סמיכה. הודות לעיבוד במעבד מזון מתקבל מרקם מיוחד, שזוכה להתלהבות רבה בקרב הטועמים שלי. משתמשים כאן בפטרוזיליה ובכוסברה עם גבעוליהן.

 

המצרכים לכ-2 כוסות:

1 מכל (450 גר') טחינה גולמית איכותית

מיץ מ-2 לימונים טריים

4 שיני שום קלופות שלמות

1/2 צרור פטרוזיליה, שטופה ומיובשת היטב

1/2 צרור כוסברה, שטופה ומיובשת היטב

מלח

פלפל שחור גרוס גס

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)
 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח והפלפל במעבד מזון, ומעבדים עד לקבלת משחה סמיכה.
  2. מוסיפים 4 כפות מים (או יותר, לפי הסמיכות הרצויה), ומעבדים עד לקבלת טחינה חלקה. מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או מיץ לימון.
  3. מאחסנים בקופסה סגורה היטב במקרר עד להגשה.

 

טחינה צ'ילי- תפוז

מתכון של גל ברזילי

 

המצרכים:  

200 גר' טחינה גולמית

קליפה מגורדת מתפוז אחד

40 מ"ל מיץ לימון

80 מ"ל מיץ תפוזים

140 מ"ל מים קרים

1 צרור פטרוזיליה, מופרד לעלים

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח (5 גר')

2 כפות סילאן (12 גר')

1/2 פלפל צ'ילי ירוק או אדום - אפשר להחליף במעט פלפל שאטה גרוס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים היטב את כל המרכיבים בבלנדר (הכי נוח להשתמש בבלנדר מוט). מוסיפים את הטחינה הגולמית, ומערבבים.
  2. מוסיפים מעט מים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת הסמיכות הרצויה (יש לקחת בחשבון שהטחינה תסמיך במקרר).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אין כמוה. טחינה
צילום: shutterstock
מומלצים