שתף קטע נבחר
.
ערוץ 20

עמותת יד עזרא ושולמית: עלייה בפניות ממשפחות מהמרכז

נתוני הביטוח הלאומי מדווחים על ירידה בביטחון התזונתי בקרב יותר ויותר משפחות. בנימין לורי, מנהל מחסני "יד עזרא ושולמית" בירושלים: "רוב האנשים שפונים אלינו עובדים, אבל לא גומרים את החודש"

 

 

כמו בכל שנה לקראת החגים, עמותות הסיוע מוצפות בבקשות לעזרה, מאזרחים שידם אינה משגת. על פי נתוני הביטוח הלאומי, אחד מכל חמישה אנשים סובל מרמה כלשהי של אי ביטחון תזונתי. למחצית מהם אין את היכולת לקנות מזון מספק, ולעיתים קרובות הם נותרים עם תחושת רעב. בקרב אוכלוסיות מסוימות כמו קשישים או משפחות מרובות ילדים אחוז האנשים שאינם ניזונים היטב גבוה במיוחד.

 

בשנים האחרונות ניכרת מגמה בהם גם אנשים בעלי מקצוע ועבודה נמצאים בדאגה יומיומית לתקציב המזון המשפחתי. בנימין לורי, מנהל מחסני "יד עזרא ושולמית" בירושלים מספר כי "רוב האנשים שכאן הם עובדים, אבל לא גומרים את החודש, לא מסתדרים.

 

בעמותת "יד עזרא ושולמית" המחלקת מדי שבוע אלפי סלי מזון לאוכלוסיות מוחלשות מציינים כי בשנה האחרונה הורגשה עלייה בפניות מאזורי המרכז ממשפחות שמרוויחות שכר ממוצע במשק.

 

>>עוד באתר ערוץ 20>>

מצב של תזונה לקויה אינו רק בעיה של הפרט. הוא מביא למעמסה גם על מערכת הבריאות ובמקרים מוסימים של מצוקה קיומית, גורם לעלייה בפשיעה. לשכות הרווחה מפנות עוד ועוד אנשים לעמותות הסיוע, אך המדינה עצמה לא מסייעת לפעילותן.

 

לורי מספר על הקשיים שהוא חווה מול אותם אלו שמבקשים ממנו את הסיוע, אך לא תמיד הוא יכול לעזור להם. : "לפעמים אתה נאלץ להגיד להם שאני לא יכול. אין את המכסה שאני צריך כי הכול צריך ללכת לפוליטיקה ולכל הדברים מסביב. האנשים האלו המסכנים שאין להם, נשארים עם אין להם".

 

החגים המתקרבים מביאים לעומס פניות. ועמותות הסיוע שכמעט וקורסות במהלך כל השנה, מוצאות את עצמן בבעיה קשה עוד יותר.

 

בישראל יש למעלה ממיליון איש שפונים לבקשת סיוע מהמגזר השלישי. רק ב"יד עזרא ושולמית" מחלקים מדי שבוע כ-3,000 סלי מזון לכ-,15,000 נפשות. לקראת החגים הלחץ גובר ועל אף הרצון הטוב ברור כי לעמותה לבדה אין את היכולת לסייע לכולם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
חלוקת מזון
צילום: עידו ארז