שתף קטע נבחר

לצאת מהתקיעות

תקיעות השופר הקרובות הן הזדמנות טובה לבדוק האם אנחנו מרגישים תקועים בחיים ואיך יוצאים מזה

יש משהו יפה בסופי שבוע ארוכים. הזדמנות לעשות מה שלא עושים בסופי שבוע הרגילים, כמו לקחת בית לכמה ימים על שפת האוקיאנוס, ליהנות משמש אחרונה של קיץ ומבריזה עדינה של סתיו. עבורי הזמן הזה שבו נמצאים בסוף של משהו אחד והתחלה של משהו חדש, יוצר התרגשות. מצד שני, אם לא ממש שמים לב, עשויים לפעמים להיכנס לעצב על ימים שחלפו. סוף הקיץ ותחילתה של השנה העברית זה זמן מעולה לעשות הערכה אישית, איפה היינו ואיפה נרצה להיות.

 

גם השנה התכנסנו 3 חברים בבית היפה על חוף האוקיאנוס, ליהנות ולעשות חשבון נפש.

 

המפגש מתחיל בסבב שבו כל אחד משתף ומתאר כיצד הוא מרגיש כרגע.

 

אורי:

 

"דווקא אני, עם כל התדמית המצליחנית שלי, מרגיש תקוע. תקוע במקצוע שבחרתי. תקוע באמצע החיים. פשוט תקוע,

 

כל יום אני בטוח שהנה זה משתחרר, אבל רק נהיה יותר תקוע. מסביבי חלק פורחים וחלק נובלים, אבל לפחות כולם בתזוזה. אני פשוט עומד. במקום. הפחד מלעשות שינויים, חוסר הידיעה איזה שינויים בכלל מתבקשים. אני ברגרסיה מוחלטת שרק מתגברת. הערך העצמי הולך אחורה, ואם אני מצליח להשיב אותו לקדמת הבמה, "אהוביי" דואגים להחזירו מיידית אל מאחורי הקלעים. המעברים שביצעתי בחיי, החלפת מדינות, נישואין, גירושים, ושוב נישואין, ילדים, חברים, קשרים, סיפורים, הכל מתערבל ושום דבר לא משנה את העובדה שאני פשוט תקוע!

 

:יש לי 3000 חברים בפייסבוק, 300 חברים במציאות, 30 שאני ממש אוהב, 3 שהם ממש אמיתיים. ואף אחד מכל אלו אפילו לא רואה כמה אני תקוע? אלף סימני שאלה בראשי, מתגברים כשהחשיכה יורדת, כשהכרית מתקרבת, כשהמבט של אשתי שם לי מראה מול חיי. אלוף השקר העצמי לא מסוגל כבר לשקר לעצמו יותר. גם כרגע, כשאני בשיא העולב, הרגשתי צורך לשתף. לפרוק. אולי לצעוק החוצה יפחית את הצעקה הפנימית הבלתי פוסקת”.

 

אני מעריך אותך על השיתוף הזה. לא פשוט ככה לשפוך את הכל. כ

 

שאתה אומר תקוע למה בדיוק אתה מתכוון?,

 

"לכל מה שאמרתי, אני לא בטוח כבר אם מה שאני עושה זה מה שאני רוצה”.

 

כמה זמן אתה מרגיש ככה.

 

"כבר כמה חודשים טובים, גם בשנה שעברה כשעשינו את המפגש הזה עשיתי סוג של התבוננות, התחלתי לשאול את עצמי ‘מה? זה הכל?’. הגעתי למה שרציתי ועכשיו מה הלאה? וכשאני לא רואה מה הלאה, אני ממשיך לעשות את אותם דברים”.

 

מה החזון שלך?

 

"מה זאת אומרת מה החזון שלי? לאן אני רוצה להגיע?"

 

החזון שלך זה לא לאן אתה רוצה להגיע, אלא מי אתה? מיהו אורי? מה הערכים שלך? מאיזה מקום אתה יוצא לעשות את הדברים שאתה עושה

 

?

 

"אני לא מצליח להבין את השאלה",

 

כאשר אנו מגדירים לעצמנו מטרות ומשיגים אותן, אבל ולא בודקים באמת בשביל מה אנחנו עושים את הדברים, אנו עשוים להפוך למה שנקרא עבד הישגי. כלומר אדם שרץ ממטרה למטרה בלי לחשוב. קניתי בית גדול, עכשיו אני קונה בית יותר גדול ויותר גדול, וככה לגבי שאר הדברים. כשעושים את זה הרבה זמן בלי לחשוב עשויים להגיע למצב הזה שדברים עובדים על אוטומט, ומגיעים לסוג של תשישות ועייפות, או כמו שאתה מגדיר את זה, סוג של תקיעות.

 

"אז איך פותרים את העניין?"

 

מה שיכול לעזור זה לשאול את עצמנו למה אנו עושים את הדברים, על איזה צורך זה עונה. לכל בני האדם יש ששה צרכים בסיסים: וודאות, גיוון, משמעות, אהבה וחיבור, צמיחה ותרומה. הפתרון עשוי להימצא בשינוי הסדר של הצרכים ואולי במקום שהעשיה שלי תענה לי על הצורך בוודאות או במשמעות, העשיה תבוא ממקום של תרומה או צמיחה. מהם הערכים שאיתם אני יוצא לעשיה שלך?

 

נשמע מעניין, לא חשבתי על זה בצורה הזאת, בשביל זה אנו נפגשים לא?

 

בעוד ימים מספר נחגוג את ראש השנה, זאת הזדמנות לעשות סוג של חשבון נפש ולצאת ממחשבה על מקום תקוע למקום שבו אנו רוצים לצמוח ולהעניק לאחרים. ואם לא תזכרו, אז תקיעות השופר עשויות להזכיר לנו.

 

שלמות זה מבחירה.

הכותב: ניסים שדהM.A מטעם אוניברסיטת תל אביב, בעל ניסיון בתחום הניהולי בסקטור הפרטי והאתה יורד ציבורי. מוסמך Mastery University מטעם Anthony Robbins מאמן בכיר למנהיגות ותקשורת בתחום האישי והעסקי מעביר הכשרת מאמנים בעיר ניו יורק יחד עם סדנאות ייחודית בתחום תקשורת והעצמה אישית. nissimsade@gmail.com

www.nissimsade.con

917-225 8549


פורסם לראשונה 10/09/2015 22:53

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים