שתף קטע נבחר

צפו: כך חוברה אצבעו של דור שנתלשה במהלך הג'וגינג

דור אבאי בן ה-28 מקיבוץ בצפון בסך הכל יצא לריצת בוקר, כשטבעת הנישואין שלו נתפסה בשער מעליו דילג, והאצבע נתלשה. הוא עצר את הדימום, ורץ עם האצבע הקטועה לחדר המיון בבית החולים רמב"ם, שם חוברה האצבע בהליך כירורגי מורכב. זהירות: תמונות קשות

ריצת הבוקר כמעט והסתיימה באסון: אצבעו של צעיר נתלשה במהלך ג'וגינג. הוא לא איבד את העשתונות, עצר את הדימום, ורץ בחזרה לביתו כשהאצבע התלושה בכף ידו.

 

בערב ראש השנה, יצא דור אבאי, בן ה-28 מקיבוץ אושה שליד חיפה, לריצה שגרתית. הוא נתקל בגדר מפרידה שבמרכזה שער, שהותקן רק לאחרונה.  הצעיר טיפס מעל השער, אך טבעת הנישואין נתפסה באחד הזיזים שבראש השער. כשנחת על הקרקע, נתלשה האצבע (הקמיצה) מבסיס היד ונותרה על הגדר.

 

"כשהסתכלתי על היד, לא הבנתי מה אני רואה בהתחלה", שחזר אבאי את שאירע, "ראיתי את העצם של האצבע מפושטת מן הבשר והעור, וכשהסתכלתי למעלה, לשער, האצבע שלי היתה פשוט תלויה שם".

 

צפו בשיחזור האירוע:

 

באקט של תושייה, החליט אבאי להוריד את חולצתו, לעטוף את הגדם, לאסוף את האצבע הקטועה ולשוב לביתו: "הבנתי שיש כאן ממש עניין של הישרדות", הוא מספר בחיוך שלאחר מעשה, "הייתי בלי נייד ורחוק מהבית. זחלתי מתחת לגדר שלפני כמה דקות טיפסתי עליה, ורצתי מרחק של שני ק"מ הביתה, עם האצבע הקטועה".

 

מביתו, יצא אבאי לחדר המיון עם אשתו רעות. את טבעת הנישואין שנתפסה בשער, ענדה רעות לאצבעו של אבאי רק לפני מספר חודשים, עת השניים נישאו.

 

דור אבאי ואשתו רעות. כשהשניים נישאו בראשית השנה, לא תיארו לעצמם למה טבעת הנישואים עלולה לגרום (צילום: פיוטר פליטר) ()
דור אבאי ואשתו רעות. כשהשניים נישאו בראשית השנה, לא תיארו לעצמם למה טבעת הנישואים עלולה לגרום (צילום: פיוטר פליטר)

 

ניתוח מורכב הדורש מומחיות

חיבור אצבע מבסיס היד, כפי שאירע במקרה הזה, נחשב לניתוח מורכב ביותר המצריך מיומנות של מיקרוכירורג מומחה לכף היד. האתגר שבניתוח כזה הוא החיבור העדין של כלי דם שקוטרם פחות ממילימטר, עצבים, רקמות בשר ועור, הנעשה באמצעות ציוד מיקרו זעיר ומיקרוסקופ להגדלת שטח הראייה של המנתח.

 

עם הגעתו של אבאי אל חדר המיון בבית החולים רמב"ם, המתין לו ד"ר חיים כצבמן, מומחה כף יד ומומחה במיקרוכירורגיה. אבאי הוכנס לחדר הניתוח שם ביצע ד"ר כצבמן את החיבור העדין של החלק שנקטע אל גדם האצבע, בהליך שנמשך ארבע שעות. בניתוח סייעו ד"ר דורון קשת, מתמחה בכיר במערך האורתופדי, כמאל אבורוקן, אח מומחה בתחום המיקרוכירורגיה, רופא מרדים וצוות סיעודי.

 

"כבר במהלך הניתוח ראינו את זרימת הדם לאצבע, מה שאומר שהאיחוי הצליח", סיפר ד"ר כצבמן, "24 השעות הראשונות הן הכי קריטיות בניתוחים מסוג זה, ויום לאחר הניתוח, בדקנו את המטופל וראינו שזרימת הדם לאצבע היתה תקינה והצבע של האצבע היה טוב. הוא השתחרר בסוף השבוע לביתו, כשהוא חש בטוב".

 

עם זאת, לאבאי צפוי הליך שיקום ארוך בבית החולים, עד שיוכל לחזור לתיפקוד רגיל.

 

ד"ר כצבמן מסביר כי במקרה של קטיעה יש לחבוש את הפצע. גם את החלק הקטוע  יש לחבוש ולשמור אותו בקירור, מבלי שיגע בקרח או במים שמקררים אותו. לאחר מכן יש להגיע בהקדם האפשרי אל בית החולים הקרוב, לטובת איחוי הקטיעה.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דור אבאי. ראה את האצבע שלו תלוי על השער, אסף אותה ורץ הביתה (צילום: דגנית קניג)
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים